عصبانیت روسها از ساخت اس - 300 ايراني

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
رسانه های روسی در اقدامی که به نظر می رسد از سر عصبانیت و استیصال باشد، توانایی ایران در ساخت سیستم دفاع ضد موشکی را زیر سوال برده و مدعی شده اند که سامانه ایرانی نمایش داده شده در روز ارتش، یا چینی بوده یا تنها ماکتی شبیه اس 300 بوده است!

به گزارش «فردا» خبرگزاری ریانوستی در گزارشی به نقل از روزنامه های روسی با اشاره به نمایش سامانه دفاع موشکی ایران، در توان دفاعی و ساخت سامانه های دفاعی ایران تشکیک کرده و نوشته است: «ایران به جهانیان سیستم دفاع ضدموشکی ساخت خود را نشان داد که باید جاگزین سیستم های اس-300 روسی شوند که تا کنون نیز به ایران عرضه نشده اند. کارشناسان یقین دارند که ایرانیان مستقلانه توان ساخت مشابه سیستم های روسی دفاع ضدموشکی را ندارند، اما می توانند مشابه سیستم های HQ9 که چین به ایران فروخته بود را بسازند.»

"ویکتور لیتوفکین" مدیرمسئول یک روزنامه روسی گفت: "نمی دانم چه سیستمی در تهران به نمایش گذاشته شد، اما با اطمینان می توانم بگویم که ایرانیان مستقلانه نمی توانند مشابه اس-300 را بسازند". وی اطمینان خاطر داد که حتی آمریکا بلد نیست چنین سیستم هایی بسازد و افزود: "آمریکایی ها سیستم های بدی ندارند، اما دقیقاً مثل اینها را نمی توانند بسازند".

لیتوفکین افزود: "ممکن است در رژه ماکتی چوبی یا کپی بادکنکی اس-300 را نشان داده باشند که برای فریب هواپیماها استفاده می شود و یا حتی سیستم جدید دفاع ضد هوایی ایرانی را که جر شباهت ظاهری وجه اشتراکی با اس-300 روسی ندارد". این کارشناس افزود: "زمانی چین دستگاه اس-300 پ.ام.او. را خریداری کرده بود، اولین دستگاه را چینی ها تا آخرین پیچ باز کردند و سپس سعی کردند خود مشابه آن را بسازند. حدود 7 سال زجر کشیدند، اما بازهم به نتیجه نرسیدند".

در ادامه آمده است: "فئودور لوکیانوف" سردبیر مجله "روسیه در سیاست جهانی" نیز به این باور دارد که پکن می توانسته محموله ای از سیستم های دفاع ضدموشکی خود را به ایران بفروشد. او گفت: "چرا که نه، برای چینی ها تجارت با ایران، یک بازرگانی است که هیچ بار ایدئولوژیکی مانع آن نمی شود". در عین حال این کارشناس امور سیاسی تردید دارد که معامله فوق پیامدهای چشمگیری در عرصه جهانی برای چین داشته باشد. وی در پایان گفت: "اکنون همه پکن را متقاعد می کنند که با تحریمات جدید علیه همین ایران موافقت کند. از این رو به سیستم های دفاع ضد موشکی که دیگر فروخته شده اند، توجهی نخواهند کرد. علاوه بر این باید با دقت این را معلوم کرد که چه چیزی در رژه به نمایش گذاشته شده بود. شاید این کلاً یک ماکت بوده باشد".

در رژه نیروهای مسلح در روز 29 فروردین به مناسبت روز ارتش، سامانه دفاع موشکی جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار به نمایش درآمد که به گفته مقامات ارشد نظامی کشور شبیه مدل روسی آن یعنی اس 300 بود.

پیشتر در خبرها آمده بود که در پی تعلل و در نهایت عدم تحویل سیستم دفاع ضد موشک اس-300 توسط روسها، رهبر انقلاب به مسئولان نظامی کشور تاکید کردند که با توجه به سابقه بد روسها در عدم پایبندی به تعهدات خود، نیروهای نظامی کشور دیگر دیگر معطل روسها نشوند. برخی مقامات نظامی کشورمان هم در روزهای بعد صریحا تاکید کردند که ایران توانایی طراحی و ساخت سامانه‌ای شبیه اس-300 را دارد و در صدد تولید سامانه بومی دفاع موشکی است.


هر کس هم منبع خواست موضوع تایپیک رو تو گوگل سرچ کنه
 

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
يك روز پس از آن كه وزير دفاع ايران از مذاكره و رايزني با مقام هاي روسي براي تحويل سامانه دفاعي موشك هاي اس- ۳۰۰ خبر داد، روسيه اعلام كرد كه اين كشور در ازاي تعليق قرارداد با ايران، مبلغ ۱۶۶ ميليون و ۸۰۰ هزار دلار پيش پرداخت جمهوري اسلامي را پس خواهد داد.

سرگئي چمزوف، مدير مجتمع دولتي فناوري روسيه روز پنجشنبه، ۱۵ مهرماه اعلام كرد كه روسيه در نظر دارد در ازاي خودداري اين كشور از تحويل سامانه هاي پدافندي اس- ۳۰۰ به جمهوري اسلامي، حدود ۱۶۶ ميليون و ۸۰۰ هزار دلار را كه ايران به عنوان پيش پرداخت خريد اين سامانه هاي موشكي به روسيه ارسال كرده بود را پس بدهد.

وي گفته است: «ما بايد تمام مبلغ را به آن ها بازگردانيم... البته آن ها (جمهوري اسلامي) خيلي خشنود نيستند ولي ما چاره ديگري نداشتيم.»

آقاي چمزوف همچنين اعلام كرد كه روسيه در حال گردآوري تمامي اسناد لازم براي پرداخت اين مبلغ است و تصريح كرد كه به نظر نمي رسد مسكو بتواند تمام اين مبلغ را تا پايان سال جاري ميلادي به ايران پس بدهد.

در پي امضاي قراردادي در سال ۲۰۰۵ ميان ايران و روسيه، مسكو متعهد شد كه دست كم پنج سامانه پدافندي اس- ۳۰۰ را در سال ۲۰۰۷ به ايران تحويل دهد كه اين وعده بارها به دلايل مختلف به تأخير افتاد.

به دنبال تصويب چهارمين قطعنامه تحريمي عليه جمهوري اسلامي ايران، روسيه و ايالات متحده كه همواره مخالف ارسال جنگ افزار از سوي روسيه به ايران بودند، بيش از گذشته روسيه را براي خودداري از فروش سلاح به ايران تحت فشار قرار دادند.

در نهايت و در تاريخ ۳۱ شهريورماه، ژنرال نيكلاي ماكاروف، رئيس ستاد نيروهاي مسلح روسيه، تحويل سامانه پدافندي اس-۳۰۰ به ايران را ناقض تحريم هاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه جمهوري اسلامي دانست و اعلام كرد كه مسكو از تحويل اين موشك به ايران خودداري خواهد كرد.

همزمان با اين اظهارات دميتري مدوديف، رئيس جمهور روسيه نيز با صدور فرماني، تحويل سامانه اس-۳۰۰ و ساير جنگ افزارها به ايران را ممنوع اعلام كرد.

به دنبال خودداري روسيه از تحويل سامانه اس- ۳۰۰ به ايران، مقامات جمهوري اسلامي اين تصميم روسيه را مورد انتقاد قرار داده و رامين مهمانپرست، وزير امور خارجه ايران در تاريخ ۶ مهرماه ضمن اشاره به اين كه قطعنامه شوراي امنيت شامل سلاح هاي پدافندي نمي شود، گفت: «ميان ما و دولت روسيه قراردادي امضاء شده است و تعهد دو طرف مشخص است. بنابراين بر اساس آن قرار داد و تعهد عمل خواهد شد... منافع بلند مدت روسيه با وارد شدن به بازي هاي آمريكايي تأمين نخواهد شد.»

همچنين احمدي وحيدي، وزير دفاع جمهوري اسلامي ايران نيز، روز چهارشنبه با انتقاد از اين تصميم روسيه، خودداري اين كشور از تحويل موشك هاي اس- ۳۰۰ به ايران را «خلاف مفاد قرارداد دو كشور» دانست.

بر اساس يكي از بندهاي قطعنامه ۱۹۲۹ شوراي امنيت سازمان ملل كه روسيه نيز به آن رأي مثبت داده است، صادرات تانك، وسايل نقليه زرهي، سامانه هاي پرتاب توپ با كاليبر بالا، هواپيماهاي جنگي، هلي كوپترهاي تهاجمي، رزمناو، موشك يا سامانه هاي موشكي به ايران ممنوع شده است.

سامانه دفاعى اس – ۳۰۰ كه ايران در سال هاي اخير تلاش هاي زيادي براي خريداري آن از روسيه انجام داده، قادر است تا شعاع ۱۵۰ كيلومترى با شناسايي و رهگيرى موشك هاى بالستيك، كروز و هواپيماهاى پروازى در ارتفاع كم آنها را مورد هدف قرار داده و منهدم كند.

ايران از سوى غرب متهم به دنبال كردن برنامه ساخت سلاح هسته اى است و كشورهاى آمريكا و اسرائيل گفته اند كه در برخورد با اين برنامه، تمام گزينه ها از جمله برخورد نظامى در دستور كار قرار دارد كه در پاسخ نيز ايران هشدار داده است كه با هرگونه حمله اي به شدت مقابله خواهد كرد.
 

mammad_1313

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا بحث سر اینه که چرا وقتی ما میتوانیم کاری رو انجام بدیم باید بریم مبلغ ۱۶۶ ميليون و ۸۰۰ هزار دلار پيش پرداخت به روسیه بدیم؟
آیا این یک نوع باج است؟
 
بالا