حجر بن عدی شیعه واقعی علی ( ع )

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
درباره حُجر بن عُدَي پیرو حقیقی علی ع





حضرت علي ( عليه السلام ) به حجر فرموده بود : تو را چه مي شود اگر به بيزاري و دشنام نسبت به من دعوت كنند ؟ …
در سال ۵۳ هجري ، حجر بن عُدَي يكي از صحابه و شيعيان فداكار و عالي مقام حضرت علي ( عليه السلام ) ، به دستور معاوية بن ابي سفيان در « مرج عذراء » در ۳۶ كيلومتري شرق دمشق كه امروزه در زبان محلي به « عَدْراءِ » معروف است . به شهادت رسيد . مرج عذرا نخست توسط حجر بن عدي فتح و مردم آن به اسلام گرويدند و سرانجام نيز خود به علت آزادگي و استواري در اعتقادات خود در اين مكان شهيد شد . مزار اين صحابي راستين پيامبر خدا ( صلّي الله عليه وآله ) و پيرو حقيقي علي ( عليه السلام ) همواره از سوي مسلمانان و بويژه شيعيان زيارت مي شود .
حجر بن عدي بن معاوية بن جبله به رغم كمي سن ، جزو كبار و فضلاي صحابه محسوب مي شد . وي محضر پيامبر خدا ( صلّي الله عليه وآله ) را جز چند سال درك نكرد و پس از رحلت آن حضرت به علّت اعتقادي كه به نص و ولايت امام علي ( عليه السلام ) داشت ، همراه قبيله خود « كنده » از بيعت با خليفه وقت سرپيچيد . در دوران سه خليفه نيز چندان نقش و اثري از او در حيات سياسي اجتماعي اسلام جز يك مورد ـ در لشكر كشي به جلولاء ـ كه فرماندهي جناح چپ سپاه مسلمين را بر عهده داشت و نيز فتح مرج عذرا در شام گزارشي نيست.
حجر در دوران خلافت علي ( عليه السلام ) نقش مؤثري در حكومت آن حضرت داشت. در جنگهاي جمل و صفين امير و فرمانده نيروهاي قبيله كِنده بود و در ركاب اميرالمؤمنين فداكاري ها و جانفشاني هاي فراواني كرد . در جنگ نهروان نيز فرماندهي جناح چپ سپاه امام را بر عهده داشت . در دوران خلافت معاويه ، اين صحابي شجاع همواره به عنوان يكي از شيعيان علي ( عليه السلام ) از اعتبار ويژه اي برخوردار و به علت كثرت عبادت و نماز و زهد و تقوي زبانزد خاص و عام بود . اعتبار و احترام ديني و مذهبي حجر در جامعه از يك طرف و اعتراض جدّي و تعرض او به معاويه و بويژه والي فاسق وي در كوفه ـ مغيرة بن شعبه ـ از طرف ديگر ، براي معاويه و والي انتسابي او خطر ساز بود .
هنگامي كه مغيره با ناجوانمردي تمام در مسجد كوفه به علي ( عليه السلام ) دشنام مي داد و كسي را ياراي اعتراض نبود ؛ حجر بن عدي با صلابت و شجاعت تمام به او پرخاش كرد .
هنگامي كه زياد بن ابيه يا به عبارتي زياد بن سفيان به حكومت كوفه رسيد و دشمني خود با شيعيان علي ( عليه السلام ) را آشكار كرد ، حجر همچنان حمايت خود از امام را ادامه مي داد .
او همواره از خطري كه حجر ، خلافت بني اميه را تهديد مي كرد در هراس بود ، ابتدا سعي كرد تا به وسيله مصلحان و يا متمايلان به شيعه با تطميع و تهديد ، حجر و يارانش را آرام سازد . ولي نتيجه اي نگرفت سرانجام ، زياد ، حجر را به همراه تعدادي ديگر از شيعيان سرسخت دستگير كرد و ساير پيروانش را نيز مورد تهديد قرار داد كه همگي آنان حجر را رهاكردند .
دستگيري حجر بن عدي با توجه به اعتبار مذهبي و سياسي كه در جامعه داشت كاري سهل نبود و بايد زياد ، مستمسكي قوي براي دستگيري و حتي قتل او مي يافت لذا بزرگان كوفه را جمع كرده و از آنان خواست تا اتهاماتي عليه او رائه كنند ؛ ايشان نيز نامه اي به معاويه تنظيم كرده و اتهاماتي را به حجر بستند كه نظر زياد را تأمين نكرد لذا زياد اتهامات زير را شخصاً تنظيم كرد :
۱ ـ حجر پيمان خود با خليفه را شكسته است .
۲ ـ به خليفه دشنام مي دهد .
۳ ـ مردم را به خلع خليفه و پيمان شكني با او تحريك مي كند .
۴ ـ باعث ايجاد اختلاف در جامعه شده است .
۵ ـ حجر به خدا اعتقاد ندارد.
زياد سرانجام حجر و چهارده تن از ياران او را به همراه اين شهادت نامه كذايي و مجعول كه كفر حجر و يارانش را ثابت مي كرد به شام فرستاد . هفت نفر به وساطت بزرگان و مصلحان قوم خويش مورد شفاعت قرار گرفته و آزاد شدند . به حجر و هفت تن باقيمانده گفته شد تا با دشنام دادن به علي ( عليه السلام ) ـ در ملاء عام ـ جان خود را نجات دهند .
به روايت مسعودي ، حجر و يارانش گفتند به خدا سوگند ! ضربه هاي شمشير از آنچه كه ما را بدان مي خوانيد گواراتر و ديدار و لقاء خدا و رسول ( صلّي الله عليه وآله ) و وصيّ او بر ما از داخل شدن در آتش بهتر است .
آنگاه مأمور معاويه آنان را يكي پس از ديگري گردن زد. حضرت علي ( عليه السلام ) به حجر فرموده بود : تو را چه مي شود اگر به بيزاري و دشنام نسبت به من دعوت كنند ؟ حجر پاسخ داد : به خدا سوگند ! اگر با شمشير قطعه قطعه ام كنند و بسوزانند آن را بر اين كار ترجيح مي دهم. افرادي كه به شهادت رسيدند عبارت بودند از :
۱ ـ حجر بن عدي .
۲ ـ شريك بن شداد حضرمي .
۳ ـ صيفي بن شبل شيباني .
۴ ـ قبيصه بن صبيعه عيسي .
۵ ـ محرز بن شهاب فهري .
۶ ـ كدام بن حيان .
۷ ـ عبدالرحمان بن حسان .
بدن هاي مبارك اين عدّه ، امروزه در مكاني كه ذكر شد يعني « عذراء » مورد زيارت قرار مي گيرند . و سرهاي آنان در « مسجد الاقصاب » نزديكي مقام حضرت رقيه مدفون است. مقبره آنان داراي ضريحي فلزي برنگ زرد است . بر روي ضريح از باني آن حاج عبدالنبي عبداللّه القطان كويتي ـ به سال ۱۴۱۳ق ـ ياد شده است . فضاي مقبره حدود ۲۵×۲۵ متر مربع بوده و محرابي بسيار ساده دارد . در سمت چپ آن ، جامع حجر است كه از طرف جمهوري اسلامي در ساخت آن همكاري هايي به عمل آمده است
 

mansoore72

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون ابجی جوووووووووووونم
از خدا می خوام اگه می تونیم و ظرفیتش رو داریم ما را هم جز پیروان واقعی اون حضرت قرار بدن
بازم ممنونم
راستی با سایه ام چه میکنی فاطمه؟؟؟
 

N. fotros

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون عزیزم:gol:
بله به قول دوستان انشاالله حضرت ما رو هم جزء پیروان و محبانشون قرار بدهند...
بابت تشکر هم متاسفم تموم شده:w05:
 

phalagh

مدیر بازنشسته
جون من يه وقت خسته نشيدا....
خودتون تاپيك ميزنيد،بعد ميايد تو تاپيك خودتون اسپم ميكنيد؟
از دست شماها بايد سر به بيابون گذاشت....
 
بالا