بررسی آزمون طراحی اسفند 89

وضعیت
موضوع بسته شده است.

RAHA60

کاربر فعال
نکته سوال همین است ستون گذازی منسجم و یکپارچه کل مجموعه.از استادی متبحر در این زمینه.

برای پنجره ها نمایش جهت بازشو روی پلان کافی است با فلش.
 

farnaz*

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
خسته نباشد
اگر زمینی به این شکل داشته باشیم 60 درصد رو از کدوم ضلع حساب می کنیم ؟60 درصد 7 متری یا 60 درصد 8 متری؟
با تشکر
مشاهده پیوست 71287

سلام دوست عزیز
منظورتون 60%+2 متره؟
چون اینی که پرسیدید مساحت و حساب میکنیم(یه مستطیل+ یه مثلث میشه) بعد 60% و ضرب در مساحت میکنیم.
فکر کنم منظور شما محاسبه ی 60%+2متر ه.درسته؟
 

rushin

عضو جدید
سلام
خسته نباشد
اگر زمینی به این شکل داشته باشیم 60 درصد رو از کدوم ضلع حساب می کنیم ؟60 درصد 7 متری یا 60 درصد 8 متری؟
با تشکر
مشاهده پیوست 71287

اینطوریه که 60% هر دو را حساب میکنی برای 7 متر میشه 4.2 متر و برای 8 متر میشه 4.8 متر
بعد تا نصف عرض 4.2 و نصف دیگه را به اندازه 4.8 متر پیشروی می کنیم ( با یک شکستگی)

این شکلی میشه
 

پیوست ها

  • 60.jpg
    60.jpg
    8.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

rushin

عضو جدید



سلام ندا جان
من هرچی گشتم پلان طبقه همکف و پارکینگ ها و فضای بازی بچه ها رو پیدا نکردم اگه کشیدیشون یه بار دیگه آپلودشون کن

در مورد پلان طبقه اول این چیزها به ذهنم رسید
تو این پلان تفکیک عرصه های خصوصی و عمومی به خوبی انجام نشده

اتاق خواب مهمان و پذیرایی بهتره با هم در ارتباط باشند آشپزخانه که فضای واسط بین عرصه عمومی و خصوصی است به جای اینکه در ارتباط مستقیم با نشیمن باشه اینجا برعکس عمل کرده . از نشیمن جدا شده و در ارتباط مستقیم با پذیراییه

نمیدونم هدفت از ایجاد این شکستگی ها در ضلع جنوبی چیه ؟ این فضا ها میتونه به نشیمن و نهارخوری اضافه بشه و ابعا این فضاها بیشتر بشه یا حداقل میتونند به تراس تبدیل بشن


راهرویی که اتاق خواب و پذیرایی را به هم وصل میکنه خیلی فضای پرت ایجاد کرده

آشپزخانه و صبحانه خوری میتونند در ضلع شرقی بازشو داشته باشند احتیاجی به نورگیر نیست

توی صورت سوال ارتباط پله رابط بین خوابهای اصلی و طراحی یک دید و منظر داخلی و خارجی مناسب از نکات مهم تلقی شده ولی شما با دیواری که بین نشیمن و پذیرایی گذاشتید عملا این فضا رو بسته کردید و فقط به نشیمن دید داره . این قسمت مهمترین قسمت این پلانه روی طراحیش بیشتر وقت بذارین

ورودی را با یک در از فضای اصلی جدا کنید (صرفه جویی در مصرف انرژی).
موفق باشید
 
آخرین ویرایش:

RAHA60

کاربر فعال
بی تفاوت نگذرید.
سلام به مهندسین کوشا . . .
سوال : در طراحی فست فود ونظایر آن اهمیت نور طبیعی در فضای آشپز خانه وکارکنان چقدر است؟
درصد مساحت مورد نیاز آشپزخانه نسبت به کل و ارتباط آن با خدمات خواسته شده (مثلا فقط ارایه ساندویچ یا پیتزا و ساندویچ)چگونه است؟
خلاصه هر مطلب مفیدی در این زمینه می دانید دریغ نکنید.(معیارهای مد نظر نمره دهندگان امتحان)
 

Nasim_Feiz_A

عضو جدید
سلام نینا جان

حالت را کاملا درک میکنم . چند بار این بلا سرم اومده . دو ساعت وقت میذاشتم یه مطلب طولانی رو می نوشتم بعد که کلید ارسال رو میزدم یه دفعه همش میپرید
خییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییلی ضدحاله . تازه کلی از چیزهایی هم که نوشته بودم دیگه یادم نمیومد که دوباره بنویسم :cry:
ولی الان دیگه تو word مینویسم و خیلی راحت هر دفعه یه control+s میزنم و بعد که تموم شد با خیال راحت توی تاپیک پیستش میکنم به بقیه دوستان هم پیشنهاد میکنم همین کار رو بکنند

منتظر مطالبت هستم البته اگه تا یکشنبه چیزیش یادت مونده باشه :D




سلام دوستان ، همگی خسته نباشید .

rushin جان ممنونم از اینکه به جای من جواب دوستان رو دادی :redface:، واقعا دیال آپ اومدن سخته و هربار که میام خیلی طول میکشه ، این اینترنت منم واقعا بد موقع قطع شد... این کنده ، منم خیلی کـــــــــــند پیش میرم ، امروز تازه نشریه 167 رو شروع کردم و 92 هم تموم شد، ولی اصلا نمیفهمم چجوری باید دیتیل بخونم!
میخواستم اینجا تایپ کنم که دستور نقل و قول به هم نریزه ، word لغات انگلیسی رو جابجا میکنه و دستور نقل قول ها هم اجرا نمیشه + خطوط ریز و درهم میفته... اما دیگه الان که دوباره همه چیز پاک شد ، برای بار سوم توبه کار شدم! :eek:

"به نظر من این فضا رو به فضای بازی بچه ها اختصاص بدی خیلی بهتره. با این کار مشکل پارکینگت هم حل میشه و به شوماخر و سباستین لوور دیگه نیازی نیست :smile:
نمیدونم هدفت از آمدن به حیاط از پارکینگ چیه در حیاط که اتفاق خاصی قرار نیست بیوفته. قراره بیوفته ؟

از همون پلکانی که در ضلع غربی داری میتونی برای رسیدن به طبقات استفاده کنی (اگه بتونی دستگاه پله را جایی بذاری که طبقات رو هم به حیاط وصل کنی بهتره)
"

اون رمپ و ورودی ماشین به حیاط مشکل نداره ، مشکل پارکینگ و شوماخر مربوط به جای پارک شماره 4 بود که باید از بین ستون ها یه مسیر پیچ در پیچ رو طی میکرد و راحت به جای پارک نمیرسید.... اون رمپ رو حداقل عرض 3.5 رو داره که برای پارکینگ متوسط هست ... ولی > اشتباهم این بود که > طول رمپ رو جزو طول رمپ حساب نکردم > {محیط دایره ای به شعاع 5 تقسیم بر 4 میشه طول این چرخش } + باید وسط رمپ رو با شعاع 5متر میکشیدم که اشتباه طول کوتاه تر رمپ رو با شعای 5 گرفتم و الان وسط رمپ شعاعش شده 7 متر!
اون دسترسی به حیاط > راستش با دیدن پلان ساختمان پزشکان شما به این نتیجه رسیدم که برای دسترسی سرایداری اهمیت قایل شم و دیدم اگه از حیاط دسترسی بخواد نیاز به پله هایی برای رسیدن به حیاط داره .....



" راستی یه سوال :
با توجه به اینکه حیاط جزء مشاعات ساختمانه و همه تصرف ها حق دارند به حیاط دسترسی داشته باشند بهتره چکار کنیم؟:surprised:
حیاط رو اختصاص بدیم به طبقات بالا و فقط یه راه دسترسی برای طبقات بالا بذاریم یا اینکه امکان دسترسی فست فود رو هم به حیاط فراهم کنیم ؟
این که بچه ها ی مشتری ها تا وقتی غذا آماده میشه بتونند توی حیاط بازی کنند جالبه (توی ایران اسمش فست فوده ولی تا میاد آماده )بشه کلی طولش میدن بهتره بهش بگیم :biggrin:slow food
ولی با این کار حیاط دنجی خودش رو برای استفاده تصرف مسکونی از دست میده
به نظرتون چیکار کنیم ؟ به کدوم تصرف بیشتر اهمیت بدیم ؟ آیا اصلا نیازی هست فست فود به حیاط دسترسی داشته باشه ؟"


فقط طبقات از حیاط استفاده میکنند ، فست فود و بانک و مطب محله ای و باشگاه و فروشگاه و ... که در طبقه همکف باشند با طبقات و دسترسی به حیاط و پارکینگ ارتباطی ندارند و حتی ورودی ها جداست ، اگر غیر از این بود در سوال ذکر میکردند . {البته در این سوال البته هیچی نگفته که باید ورودی از پلکان باشه یا نه و ... ، دقیق متن سوال شبیه سوال بانکه و همون خواسته ها رو داره ! }


" چرا میزهای مشتری ها رو بردی اون آخر ؟
به نظر من باید در سمت خیابان اصلی باشند به خاطر دید و منظر مناسب . شاید بگی تماشا کردن رفت و آمد ماشین ها هم شد ویوو؟:surprised:
پیشنهادم اینه که با یک عقب نشینی کوچیک ضمن ایجاد دعوت کنندگی برای بنا ،با ایجاد فضای سبز یه ویو خوبی هم واسه فست فود ایجاد کنیم و هم اینکه اون مشتری بدبختی که توی این ساختمون واسش پارکینگی در نظر نگرفتند بتونه یه نیم نگاهی به ماشینش داشته باشه "

"نیم نگاه به ماشین " نکته ی جالبی گفتید ، اصلا بش فکر نکرده بودم ،موقع اسکیس ارشد برای طراحی رستوران بین راهی بیشتر به دید به ماشین دقت میکردیم و اینجا که فست فوده نمیدونم چطور باشه ، اما اکثرا میان پنجره ها رو مثل کافی شاپ تاریک میکنند و فضای دنج میسازند! ، من یه نشریه دارم ، همش فست فوده ، اکثرا میزا رو اینجوری بردن داخل ،... حالا دیگه نمیدونم .

"راستی اون فضای مستطیلی روبروی ورودی فست فود چیه ؟ "


اون مستطیل هم یه نوع میز دیگس ، میز و نیمکت های 4 قسمتی هست که در یه سمت نیمکت 4نفره و سمت دیگه نیمکت 6نفره داره


"فضای انبارت چرا اینقدر کمه ؟ اینها مواد غذاییشون رو کجا نگه میدارن ؟ یخچال هاشون رو کجا میذارن ؟
اگه یخچال ها توی آشپزخانه باشند فضای آشپزخونت کوچیک میشه اگه توی انبار باشه فاصله اش تا آشپزخونه زیاده
بهتره از داخل حیاط یا پارکینگ یه راهی برای ورودی کارکنان بذاری تا مثلا وقتی مواد غذایی را میخوان داخل انبار ببرن از ورودی اصلی وارد نشن و این همه راه نخوان بیان
فکر کنم اگه یه راهرو پشت اطلاعات ایجاد کنی حل بشه "

قسمت آشپزخونه این فست فود خیلی چیزا کم داره ، دیگه تغیرات رو نکشیدم ، ولی یه محل ظرف شستن بین دو آشپزخونه میخواد ، و نمیدونم یه فست فود چقدر انبار لازم داره، احتمالا چون اینجا کوچیکه و مشتری های کمی داره و غذا ها هم فست فود هست ، انبار زیاد نخواد! من واقعا نمیدونم این مطالب رو از کجا بخونم تا مطمئن شم ، این نویفرت هم که خیلی قدیمیه ، هیچی نداره ، اصلا به درد نمیخوره

کنار انبار در بووود ؛ طرحمو که تغییر دادم و اصلاح کردم ، درب رو برداشتم ،چون >> ورودی دیگه ای نمیخواد و به طبقات ربطی نداره فست فود ...

"در پلان طبقات ستون های نزدیک ورودی اون وسط و در پلاک پایینی وسط سالن خیلی تو ذوق میزنند در مورد ستون های نزدیک ورودی : با جابجا کردن دیوارها به راحتی میتونید ستون ها را داخل دیوار ها مخفی کنید چرا اون وسط سرگردونند ؟"

اونقدر ها هم ستون وسط سالن نیست، 1دونه هست ، اونم قشنگه ، چرا اینقدر ستون ها رو قایم می کنید ، ستون وسط فضا اینجا بد نیست ، تازه بعضی طرح ها روی همین ستون کلی کار میکنند و دورشو قفسه بندی میکنند و دکوراسیون داخلی خوبی تعریف میکنند ....

"برای واحد ها پیش ورودی طراحی کنید (فضایی برای کفش کن و ...)"
--- مرسی از یادآوری، باشه .


"چرا واسه پذیرایی تون دسترسی به تراس نمی ذارین ؟"


--- دسترسی بالکن مطلوب است از آشپزخانه باشه و از نشیمن و .. هم میشه > اما ترجیحا از اتاق نباشه ... { حالا پذیرایی رو نمیدونم ! }

برای هر واحد مسکونی در مبحث 4 ، 40 متر فضای باز تعیین کرده اند. حالا نمیدونم واسه بازی بچه ها چقدر باید باشه
راستی اینجوری که باید برای 4 واحد 160متر حیاط داشته باشیم ؟!!!!!!:eek:

--- اینو دیگه نمیدونم ، شاید برای آپارتمانی و ویلایی فرق داشته باشه .

مرسی از راهنمایی های خوبتون . موفق باشید . :gol:
 

Nasim_Feiz_A

عضو جدید
سلام نینای عزیز ، در مورد طرح تجاری - مسکونی (فست فود ) چند سوال کلی داشتم 1- ضخامت دیوار زیرزمین چند سانتی می گیرند و ضخامت ستون در زیر زمین و طبقات چند سانتی باید گرفت ؟ 2- از نظر بحث حریق آیا آسانسور باید بوسیله در از باکس پله جدابشه؟ یا میشه آسانسور مستقیم به پاگرد به عرض 1.50 باز بشه ؟3- در مورد واحدهای مسکونی بهتر نیست هر واحد هم از شمال نور بگیره هم از جنوب چون عرض زمین زیاده و واحدهای هر طبقه لازم نیست که تیپ باشه .


سلام ندایی جان ، ضخامت دیوار زیر زمین 30 سانته >>> اما برای قسمت پله ها نمیدونستم چکار کنم که کف پله یم سمت کم نشه و برای همین همون 20 سانت اونجا گرفتم اما درستش این بود که >>
خط 20سانتی کشیده و از کنار اون خط چین 30 سانتی دیواره خارجی زیرزمین ترسیم شه > به این معنی که > از زیر پله ها 30 سانتی اجرا شده { اینو دیگه خودتون روش فکر کنید ، چون فقط پرسیدم ولی هنوز برام گنگه! }
واحدها رو هر طور که صلاح میدونید میتونید تقسیم کنید ، من اینطوری زودتر به نتیجه میرسیدم و با تیپ بودن پلانا زودتر پلان تموم میشد و ستون گداری راحت تر بود ...





مرسی نیناجان در مورد ترسیم فنی حتما رعایت می کنم تو امتحان که اینجورری نمی گذارم اینجا بیشتر می خواستم اشکالات طراحی را بفهمم.
در خصوص نشیمن وپذیرایی حتی واحدهای کوچک جدا باشد بهتر است اگر شده نشیمن جمع وجور. . .اینجا که فکر می کنم مساحت هر واحد بالای 120 متر باشد که خیلی کوچک نیست.

درست میگی رها جون ، اینجا کوچیک نیست ،
دوستم دیروز پلانی برای طبقات ( فست فود ) کشیده بود که فوق العاده بود ، خیلی زیبا و درست پلان میکشه و نمیدونم انگار به فوت و فنی داره که پلانش رو اینقدر متفاوت میکنه .... اشتباه من این بود که فکر میکردم اگر پخی باشه و بخوام عقب گرد کنم و .. بهتره اتاق ها اون سمت باشه و نور گیر گذاشتم ، در صورتی که از همون اول هم میدونستم پخی ای اینجا مطرح نیست ، اما به خاطر اون عقب نشینی که از بر زمین داشتم و در طبقات استفاده نکردم نتونستم 2 اتاق و حمام رو این سمت بذارم > اما دوستم اتاقها رو ضلع غربی گذاشته بود ، بعد یه نشیمن تعریف کرده بود درب ورودی درست به انتهای نشیمن وارد شده بود ، آشپزخونه نزدیک درب و در وسط ضلع شمال بود { پلانا رو مثل من تقسیم کرده بود } آشپزخونش 2تا اوپن داشت > به ناهارخوری که روبروش بود و پذیرایی که به دبوار شرقی چسبیده بود ....به نظرم این بهترین پلان برای طبقات این طرح بود ....




ندا جون تا نینا بیاد من یه چیزی بگم.درمور نورگیری هم از شمال هم جنوب صد درصد حق با شماست ولی در این کار با وجود فست فود در همکف برای این کار باید مساحت بیشتری صرف فضای ورودی در همکف شود تا ارتباط عمودی وسط قرار گیرد و واحد ها یکسان باشد(من خودم می خواهم هر طوری شده مساحت واحدها در طرحم یکی شود.نمیدانم در سوال تیپ گفته شده یا نه ؟نینا خانوم بیا و بگو.
راستی ندا کدام شهر امتحان می دهی؟

رها جون سوال بانک رو داری؟ این سوال دقیق شبیه همونه ، درباره تیپ بودن چیزی نگفته ، اگر میرسی و برات راحت تره میتونی هر واحد رو یه مدل طراحی کنی > اما > معمولا باید طوری تقسیم کنی با نگاه اول بتونن بفهمن مساحت ها رو برای دو واحد برابر در نظر گرفتی یا نه ....
اینکه پله رو اینجا گذاشتم دلیلش چـــــــــــــند پلان مصیبت زده ای بود که برای اون بانک طراحی کردم و اینجا دیگه میدونستم هر جایی باشه چه مکافاتی رو تحمیل میکنه >>>>

--- پله باید روی محور هایی که پلان رو تقسیم میکنند حرکت کنه تا پلان اصولی در بیاد ، اگر درست در وسط این محورها قرار میگرفت > خیلی خوب بود چون نقطه تاریک ساختمون بود > اما اینجا فس فود پایینه که پله اگز وسط باشه اون رو تقسیم میکنه و یکپارچگی قضا رو حدر میده

--- پله وسط ضلع جنوبی > 2حالت داره > طولی > ضلع جنوب نابود میشه و نورگیری طبقات بد / عرضی> عرض بچسبه به ضلع جنوب > در این حالت طول پله که 5.5 متر هست باعث میشه مجبور باشیم در کنار این باکس برای دو واحد در دو مستطیل باریک و بلند به طول 5.30 فضاها رو بچینیم + شمال این باکس تا ضلع شمال ساختمون طول زیادی میمونه که برای دو واحد مشکل نورگیری داره
از اینجا گذشته هر چیدمان پله ای بر موقعیت آسانسور ، ورودی واحد ها ، و اون اطلاعاتی که تو همکفه تاثیر میذاره و نهایتا روی فرم فست فودی که کنارش طراحی میشه!
تازه باید درنظر داشته باشید که این 5 ماشین هم باید به راحتی به جای پارک برسن ، و اون سرایداری نوووور میخواد و 40 متر مربع اون + 20 متر مربع موتورخانه از بس جا میگیره که اگه پله رو درست قرار نداده یاشیم ، جای پارک ماشین ها خراب میشه ! :confused: اون کورانگلز رو میخواستم حیاط بذارم و جای سرایداری رو یه جورایی بین این همه دغدغه ی جانمایی ها ، تثبیت شده فرض گرفتم! ــ این فرض رو با دلیل برای چند قسمت دیگه هم درنظر گرفتم _ چون اگه یک سری قوانین رو اولویت ندیم و روش پافشاری نکنیم، مدام بین چندین احتمال غلط میچرخیم که هرکدوم مشکلاتی خلق میکنند و باید حل کنیم و من سر طرح بانک واقعا بیخودی چند روز دور خودم چرخیدم!

{ شایدم با چیدمانهای دیگه پارک ماشین ها باز دربیاد ، واسه این طرح زیاد پله رو نچرخوندم!!! ! من اون بانک رو با عرض زمین کمتر کشیدم چشمام ترســــــــــــــید ! }

سوال فروشگاه زنجیره ای رو کسی داره ؟ ! همچین سوالی داشتیم؟؟؟؟ با زمین ذوزنقه ای ؟ سوالی دارید که زمین غیر مستطیل داشته باشه ؟
 

Nasim_Feiz_A

عضو جدید
مرسی نینا جان که به مسئله اقلیم اشاره کردی. اصلا تو فکر اقلیم نبودم . یادآوری خوبی بود
یه سری به سایت های زیر بزن جواب بیشتر سوال هایی که پرسیده بودی رو پیدا میکنی

http://arash-arc.blogfa.com/post-142.aspx
http://forum.parsigold.com/archive/index.php/t-30927.html
http://arpe.mihanblog.com/post/160
http://www.memarblog.com/?p=2695
http://iran-architect.com/?p=179


مطالب به درد بخورشون رو هم در قالب یه فایل ورد آپلود کردم

دوست عزیز خیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلی متشکرم:redface: خیلی لطف کردید ...
راستی درباره ی آزمون تخصصی و عمومی مطلبی میخواستید بگید ؟
شما برای مباحث ، چاپ جدید رو میخونید یا همون قدیمی ها؟ این سوال رو خییییلی پرسیدم ، اگه شما هم قبلا گفتید یادم رفته میبخشید....

.
 

RAHA60

کاربر فعال








درست میگی رها جون ، اینجا کوچیک نیست ،
دوستم دیروز پلانی برای طبقات ( فست فود ) کشیده بود که فوق العاده بود ، خیلی زیبا و درست پلان میکشه و نمیدونم انگار به فوت و فنی داره که پلانش رو اینقدر متفاوت میکنه .... اشتباه من این بود که فکر میکردم اگر پخی باشه و بخوام عقب گرد کنم و .. بهتره اتاق ها اون سمت باشه و نور گیر گذاشتم ، در صورتی که از همون اول هم میدونستم پخی ای اینجا مطرح نیست ، اما به خاطر اون عقب نشینی که از بر زمین داشتم و در طبقات استفاده نکردم نتونستم 2 اتاق و حمام رو این سمت بذارم > اما دوستم اتاقها رو ضلع غربی گذاشته بود ، بعد یه نشیمن تعریف کرده بود درب ورودی درست به انتهای نشیمن وارد شده بود ، آشپزخونه نزدیک درب و در وسط ضلع شمال بود { پلانا رو مثل من تقسیم کرده بود } آشپزخونش 2تا اوپن داشت > به ناهارخوری که روبروش بود و پذیرایی که به دبوار شرقی چسبیده بود ....به نظرم این بهترین پلان برای طبقات این طرح بود ....

پلان منم طبقاتش تقریبا همینه ولی در طراحی فست فود مشکل دارم.احتمالا امروز میگذارم
 

rushin

عضو جدید
مرسی نینا جان که وقت گذاشتی و اینقدر مفصل جواب دادی



اون دسترسی به حیاط > راستش با دیدن پلان ساختمان پزشکان شما به این نتیجه رسیدم که برای دسترسی سرایداری اهمیت قایل شم و دیدم اگه از حیاط دسترسی بخواد نیاز به پله هایی برای رسیدن به حیاط داره .....



اگه دسترسی طبقات به حیاط از پلکان باشه باید این پلکان نزدیک به حیاط باشه وگرنه با یه راهرو طولانی باید به حیاط برسیم شاید بهتر باشه دستگاه پله را در ضلع جنوبی بذاریم . مثلا یه لابی در وسط ضلع جنوبی بذاریم و پشت اون دستگاه پله را بذاریم و ورودی طبقات فقط از داخل حیاط صورت بگیره . اینطوری هم همه ساکنین می تونند از حیاط به خوبی استفاده کنند هم سرایداری . و ضلع شمالی رو اختصاص بدیم به پارکینگ و موتور خونه
در ضمن با این کار هر دو واحد را میتونند از نور جنوب استفاده کنند ( من حواسم به نورگیری از جنوب نبود . ممنون از نداجان به خاطر یادآوریش)

اگه شد یه همچین طرحی میزنم و آپلود می کنم تا دوستان نظر بدن


اونقدر ها هم ستون وسط سالن نیست، 1دونه هست ، اونم قشنگه ، چرا اینقدر ستون ها رو قایم می کنید ، ستون وسط فضا اینجا بد نیست ، تازه بعضی طرح ها روی همین ستون کلی کار میکنند و دورشو قفسه بندی میکنند و دکوراسیون داخلی خوبی تعریف میکنند ....

در طراحی باید سعی بشه ستون ها حتی المقدور داخل دیوارها قرار بگیرند مگر اینکه به لحاظ مسائل اجرایی ناگزیر باشیم از ستون در وسط فضا استفاده کنیم که در اون صورت با ایجاد قفسه بندی و تزیینات سعی می کنیم کاری کنیم که این حس القا نشه که ستون به عنوان عنصری مزاحم در فضا است که اون هم مکان خودش رو داره مثلا داخل کافی شاپ یا داخل یه رستوران ستونی در وسط داشته باشیم و با یه طراحی قشنگ یه میز سلف سرویس دور ستون ایجاد کنیم

ولی در مرد پذیرایی من که حاضر نیستم یه ستون وسط پذیرایی یا نشیمن خونم باشه هر چقدر هم با دکوراسیون داخلی قشنگ تزیین شده باشه . این نظر منه حالا شاید دوستان نظر دیگه ای داشته باشند (میدونید حس میکنم خونه شکل مسجد شده)
 
آخرین ویرایش:

ندایی

عضو جدید
سلام راشین عزیز ، خسته نباشید در مورد طرح اسفند 87 از راهنماییتون خیلی ممنونم اگه این طرح رو شما هم کار کردید میذارید تا ببینیم ، در مورد طرح فست فود واحدها نباید طوری طراحی شوند که هم از شمال نور بگیرند هم ازجنوب؟
 

rushin

عضو جدید
دوست عزیز خیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلی متشکرم:redface: خیلی لطف کردید ...
راستی درباره ی آزمون تخصصی و عمومی مطلبی میخواستید بگید ؟
شما برای مباحث ، چاپ جدید رو میخونید یا همون قدیمی ها؟ این سوال رو خییییلی پرسیدم ، اگه شما هم قبلا گفتید یادم رفته میبخشید....

.


همونطور که میدونید مباحثی که باید برای آزمون بخونیم پر از اعداد و ارقامه و حفظ کردن این همه اعداد و ارقام و حتی پیدا کردنشون توی کتاب ها در جلسه آزمون خیلی مشکله
سوال های 10 سال گذشته را که نگاه میکردم دیدم نصف سوال ها مربوط به این اعداد و ارقام و حداقل ها و حداکثر هاست

من اومدم کلیه اعداد و ارقام و حداقل ها و حداکثرهایی که تو این کتابها بود را در آوردم و در قالب یه فایل ورد و یه فایل پی دی اف آپلود کردم
حدود 16 برگ هستش .کافیه این مطالب رو پرینت بگیرید و قبل از آزمون یکی دو بار به صورت روزنامه وار بخونیدشون تا سرجلسه خیلی راحت بتونید جواب سوالهای اینچنینی را از داخل این 16 برگه پیداشون کنید . اینطوری کلی در وقت صرفه جویی میشه و میتونید برای سوال های دیگه بیشتر وقت بذارین و اونها رو از داخل کتابها پیدا کنید
مطمئنم سر جلسه آزمون کلی من را دعا خواهید کرد

مواردی را هم که در آزمون های 10 سال گذشته خیلی مورد سوال واقع شدند را با رنگ بنفش آخر هر مبحث مشخص کردم اونها رو بیشتر بخونید

کلی وقت گذاشتم تا جمع آوریشون کردم و تایپشون کردم. حتما دانلودش کنید به دردتون میخوره (از بس خرچنگ قورباغه نوشته بودم نمیشد بدم تایپیست تایپشون کنه . تایپیست بدبخت میمرد تا اینها رو بخونه و تایپ کنه .ممکن بود بعضی هاش رو هم اشتباه بزنه واسه همین خودم تایپشون کردم پس مطمئن باشید درسته)

فقط مبحث 9 و 19 را فرصت نکردم نت برداری کنم . ولی بقیه مباحث کامله . اگه یکی از دوستان لطف کنه و این کار رو بکنه عالی میشه (البته بیشتر اعداد و ارقام مربوط به مباحث3 و 4 و 8 و 15 است. اون 2 تا زیاد چیزی ندارن)
من منابعم مال پارساله .دوستان لطف کنند یه بار بخوننش و اگه در منابع امسال چیزی از مطالب عوض شده یا اگه احیانا جایی اشتباه تایپی هست بگن تا اصلاح کنیم


نینا جان منم مثل شما نمیدونم کدوم مباحث عوض شده ولی اگه عوض هم شده باشه خیلی جزئیه نمیخواد نگران باشی
 

پیوست ها

  • mabahes.zip
    62.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

rushin

عضو جدید
سلام راشین عزیز ، خسته نباشید در مورد طرح اسفند 87 از راهنماییتون خیلی ممنونم اگه این طرح رو شما هم کار کردید میذارید تا ببینیم ، در مورد طرح فست فود واحدها نباید طوری طراحی شوند که هم از شمال نور بگیرند هم ازجنوب؟

خواهش می کنم
چشم اگه فرصت کنم بکشم حتما میذارم
در مورد فست فود قطعا همینطوره، اگه امکانش باشه هر دو واحد باید بتونند از نور جنوب استفاده کنند
مرسی که یاد آوری کردی
 
آخرین ویرایش:

rushin

عضو جدید
سلام خدمت ندای عزیز

منم پلان آذر 87 رو کشیدم البته اتود اوله و پر اشکال
خوشحال میشم شما و بقیه دوستان نظرتون رو بگین
 

پیوست ها

  • azar 87 rushin.zip
    204.3 کیلوبایت · بازدیدها: 0

rushin

عضو جدید
اگه دسترسی طبقات به حیاط از پلکان باشه باید این پلکان نزدیک به حیاط باشه وگرنه با یه راهرو طولانی باید به حیاط برسیم شاید بهتر باشه دستگاه پله را در ضلع جنوبی بذاریم . مثلا یه لابی در وسط ضلع جنوبی بذاریم و پشت اون دستگاه پله را بذاریم و ورودی طبقات فقط از داخل حیاط صورت بگیره . اینطوری هم همه ساکنین می تونند از حیاط به خوبی استفاده کنند هم سرایداری . و ضلع شمالی رو اختصاص بدیم به پارکینگ و موتور خونه
در ضمن با این کار هر دو واحد را میتونند از نور جنوب استفاده کنند ( من حواسم به نورگیری از جنوب نبود . ممنون از نداجان به خاطر یادآوریش)

اگه شد یه همچین طرحی میزنم و آپلود می کنم تا دوستان نظر بدن


در مورد فست فود
امتحان کردم ببینم میشه دستگاه پله را در وسط گذاشت و پلان ها را شمالی جنوبی تقسیم کرد . دیدم اگه دستگاه پله را وسط بذاریم واحد ها خیلی باریک میشن و پلان خوبی در نمیاد تازه دستگاه پله هم میوفته وسط فست فود حالا در آوردن پارکینگ ها بماند. شاید بهتره تو این مورد واحد ها را شمالی جنوبی تقسیم کنیم :(
کسی پیشنهاد بهتری نداره ؟
 

Arch_arm

عضو جدید
سلام
رها جان ممنونم از نظراتتون . با آکس بندی مدولار موافقم. نشیمن و پذیرایی اینجا یکی شده ، آپارتمانیه دیگه ، کوچیکه ، راستی >>> اون محرمیت هم برای مصحح مهم نیست ، و واسه آپارتمانی باید دلباز طراحی کنیم { اوپن مشکلی نداره } درباره ی آشپز خونه > راستش اول اومدم اتاقا رو این سمت که آشپزخونه الان هست گذاشتم ، اما > 1- به خاطر اون عقب نشینی یم اتاق کوچیک میشد . 2 - آشپزخونه باید به ورودی نزدیک باشه ، و اونجوری دووور میشد! ، برای همین این سمت گذاشتم .... الان بیشتر تو این فکرم که چرا همیشه میان سرویس رو کنار ورودی میذارن و حموم رو کنار خواب ها ، شاید یه مهمون غریبه برای پدر خونه اومد و بچه ها نخواستن از اتاقشون بیان بیرون { همیشه نوجوونا دوست دارن مهمون ها رو نبینن! } این دستشویی خیلی بده که از اتاق ها دور میشه !
همیشه میگن > دستشویی باید نزدیک ورودی باشه ، ضروریه! ولی آخه واسه یه واحد آپارتمانی کوچیک که یه دستشویی بیشتر نمیذارن !

اون پلانی که گذاشته بودید سوالشو من ندیدم ، الان هم چون اینترنتم قطع شده و تا بعد آزمون نمیرسم درستش کنم ، برگشتن به صفحات قبل این تاپیک واقعا وقت گیر و کند هست با دیال آپ ، اما اون نوشته ای که راشین جان لطف کردند و از شما به صورت " نقل قول " آوردند رو دیدم ، موقعیت ناهارخوری رو بد جایی نذاشتی ، فقط شاید بهتر باشه اون دیواری که بین ناهارخوری و آشپزخونه گذاشتی برداری تا ارتباطشون قوی تر نشون داده بشه ، تو چند پلان دیدم که ناهارخوری رو همینطوری در فضای مجاور گذاشتن ....
نکات ترسیم فنی رو تو کارت حتما پیاده کن تا طرح جلوه ای بگیره ، هر کاری هرچقدر هم ایراد داشته باشه با اضافه کردن خطوط اندازه گذاری و ... فنی تر به نظر میرسه ! + آکس بندی ستون ها ، داکت ، اندازه گذاری داخلی + در پلان دو دیوار عمود بر هم که برش خوردند دیگه بینشون خط دیده نمیشه ، سعی کن حداقل بعضی قسمت ها این خطوط رو پاک کنی + در طبقه اول یه جاهایی سقف طبقه همکف دیده میشه و اونا رو هم با دو خط که معرف خط جان پناه هست میکشن ( اگر هم جان پناه نداری یه خطه ، ولی سقف ها رو معلوم کن تا به جز پله ها آیتم دیگه ای هم برای بهتر تشخیص دادن طبقه ی اول باشه... و پلان بدون ریزه کاری، خام به نظر میرسه . { منم تا میام پلان رو بپزم ، از نما و برش غافل میشم :cry:}
اون دوتا کمد کنار هم در اتاق والدین چطوری بوده ؟
-- این سوال اتاق مهمان و سرایداری نخواسته بوده ؟ من یه مشابه اینو قبلا کشیدم ، اما از بس ورق اینجا ریخته که دیگه اوون پیدا نمیشه! ولی ابعاد زمین 40* 20 بود ، که گفته بود در 15*15 طراحی کنیم و روی شیب بود و شیروانی داشت
-- درب موتور خانه ؟
-- ناهارخوری اگر این میز رو داشته باشه ، از پشت هر میز نمیشه عبور کرد ، پشت هر صندلی یه 40 سانتی فضا لازم داریم { اگه اشتباه نکنم }
-- خط وست پله های پاگرد طبقه همکف
...........................


میشه دوستان نما هم بذارن؟ نمـــــــــا تا الان نرسیدم تمرین کنم :cry:

--------------------
موضوعات اقلیمی کشیدید ؟ من فقط اقلیم خودمون رو خوب بلدم { سرد و کوهستانی}
اسم اقلیم های مرطوب که میاد نزدیکه سکته کنم ، و هر وقت هم اسم گرم و خشک میشنوم ناخودآگاه یه حیاط میذارم وسط پلان! ولی نمیدونم این جور پلانا مدرن هم میشه یا نه! و بر اساس قواعد نظام مهندسی چطوری میشه ... !
اگر اقلیم معتدل و مرطوب خواستن و مشخص نکردند که چه فضایی رو در کدوم طبقه بذاریم چکار کنم ؟ مثلا>>>>>


سوال مطب محله ای که نمیدونم نمونه سوال طراحی شده توسط مدرس کلاس طراحی بوده یا سوال آزمون های گذشته > اومده که >

طراحی یک مطب محله ای مطب در طبقه همکف به علاوه دو واحد مسکونی در طبقه اول و یک واحد دوبلکس در طبقه دوم ،با تامین پارکینگ 4واحدی موتورخانه و انبار .... {{ اقلیم معتدل و مرطووووب }}
خواسته ها > پلان ها + 2برش با نشان دادن آسانسور + 2نما + ایده های مطلوب معماری در طرح انتظار می رود + شیب 0%
ابعاد زمین 17 * 25 و یه کوچه 10 متری در شمال ، خیابون 16 متری در ضلع غربی و بلوک همسایه در شرق و جنوب و حیاط هم میشه جنوب زمین ...

من مطب رو گذاشتم همکف و دسترسی به طبقات هم از طرف کوچه پشت مطب ، چسبیده به دیوار همسایه گذاشتم ، اما اصلا به اقلیم دقت نکردم و فقط همکف رو مثل سوال های قبلی که روی تراز + 60 سانت بود گذاشتم که شبیه قبلی ها شه و راحت بکشم ، امـــــــــــــــا >
اقلیم مرطوووووب >> نیاز به کوران هوا داره و باید همکف رو بالا ببرم ، درسته ؟
چقدر باید بالاتر باشه ؟ حتما پارکینگ باید حالت پیلوتی داشته باشه ؟
شاید حداقل 1متر باید از زمین فاصله بگیرم یعنی کف همکف +1.60 باشه ، ولی >> اونوقت باید واسه مطب یه رمپ طولانـــــــــــــی در ورودی مطب داشته باشم!!!! و مجاز هم نیستم ورودی واحدها رو از همون ورودی مطب بگیرم ، و اگر دوتا پله هم توی این سطح 15* 17 بذارم دیگه چیزی از همکف باقی نمیمونه! چه کار کنم؟!
ابعاد بالابری که فقط برای از کوچه تا هم کف هست رو چقدر بگیرم ؟{ ببه جای اون رمپ طولانی میشه بالابر گذاشت ؟ } مثل آسانسور بلاسری و اتاقک موتور میخواد ؟
کسی اهل شمال هست اینجا ؟ خونه هاشون زیرزمین داره ؟ :surprised: گربه رو دارن؟؟! قواعد نظام مهندسی اونجا چطوریه ؟! :confused:

.............................
وای راشین جان هنوز منتظر دیدن اون رویای صادقه موندم:smile: ، نکنه طبقه پایین مسکونی رو امسال باشگاه ورزشی بدن!!!!!! :eek: سقف این سالن به مسکونی رو چطور آگوستیک میکنن؟؟؟؟؟؟؟
ولی هنــــــــــــــوز حس میکنم طبقه همکف تجاریه ، برای اونم باید به سرو صدا دقت کنیم ؟
اون مبحث 19 که عوض شده رو لازمه بخونیم یا از همون قدیمیه سوال میاد ؟ شما کدوما رو خوندید ؟
سلام.خیلی دوس دارم منم کار هامو اینجا بذارم ولی واقعا وقتشو ندارم فقط بزور وقت میکنم موضوعاتو بخونم.به نینا جان بایستی عرض کنم بهیچ وجه تو طراحی به زیرزمین فکر نکنن چون تا یه متر میکنن آب زمین میاد بالا حتی واسه گودبرداری پی شمالیا مشکل دارن چه برسه بخوان زیرزمین داشته باشن.تقریبا حذف زیرزمین و داشتن حداکثر بازشو بخاطر تهویه بهتر تنها فرق اقلیم شمال با تهران محسوب میشه.ممنون میشم بچه های اقلیم های دیگه مارو از یاداوری نکات اقلیمی محل خودشون بی بهره نذارن
 

RAHA60

کاربر فعال
سلام قبلا امتحان طراحی دادید یا بار اول است؟
با این همه حالا که عضو شدید حداقل یک کارتان را بگذارید.
 

RAHA60

کاربر فعال
در مورد فست فود
امتحان کردم ببینم میشه دستگاه پله را در وسط گذاشت و پلان ها را شمالی جنوبی تقسیم کرد . دیدم اگه دستگاه پله را وسط بذاریم واحد ها خیلی باریک میشن و پلان خوبی در نمیاد تازه دستگاه پله هم میوفته وسط فست فود حالا در آوردن پارکینگ ها بماند. شاید بهتره تو این مورد واحد ها را شمالی جنوبی تقسیم کنیم :(
کسی پیشنهاد بهتری نداره ؟[/QUOTE]
منم خیلی فکر کردم همینه که شما می گویید با اینکه می خواستم دچار وسواس نشم بازم تو این پلان گیر افتادم آماده بشه می گذارم.
 

RAHA60

کاربر فعال
سلام خدمت ندای عزیز

منم پلان آذر 87 رو کشیدم البته اتود اوله و پر اشکال
خوشحال میشم شما و بقیه دوستان نظرتون رو بگین
منظورتان همان اسفند 87 است؟
اتاقی که از نورگیر تامین میشود اصلا مناسب نیست .با توجه به سوال (طراحی در دو تراز )می توان کلیه فضاهای خواسته شده را با مساحت ونورگیری کافی طراحی کرد.
با تشکر از حضور فعالتان در بحث وبا امید همراهی بیشتر دیگر دوستان و صدالبته قبولی همه.
 

ندایی

عضو جدید
سلام خدمت راشین عزیز ، ممنون که وقت گذاشتید وطراحی کردید در مورد طرحتون : 1- شما پلان رو به صورت نیم طبقه طراحی کردید در حالی من از این سوال این برداشت رو کردم که پلان در 2 طبقه (دوبلکس) طراحی بشه 2- حمام که نزدیک ورودیه به چه منظوریه ؟ 3- نورگیری آ شپزخانه از صبحانه خوریه؟ نباید نورگیری مستقل داشته باشه ؟4- دسترسی نشیمن از تو پذیراییه در حالی که باید مستقل باشه .5- در مورد نورگیریها یه سوالی که خودمم داشتم تو سوال گفته پلانها به صورت تیپ آیا میتونیم از شرق نورگیری کنیم ؟ بعد تکلیف واحدهایی که از غرب نور میگیرند چی میشه ؟ 6- آیا جمع مساحت طبقات اول و دوم نباید از 180 مترمربع بیشتر باشد ؟ چون من طراحی کردم فقط 50 متر مربع برای خوابها میمونی ؟ راستی شما برای کشیدن پله گرد راه راحتی سراغ دارید که بشه سر امتحان بکار برد ؟
 

ندایی

عضو جدید
سلام دوستان ، در مورد نورگیرها مبحث 4 تو یه بند میگه که حداقل به اندازه 6% مساحت زمین الزامی است تو یه بند دیگه میگه که حداقل به اندازه 12 مترمربع با عرض 3 متر باشه منظور ش از این 2 بند مختلف چیه ؟ مثلا برای زمین 400 متر مربع چقدر نور گیر میخوایم ؟ سوال دوم اینکه اگر حیاط خلوت به صورت سرتاسری باشه عرصش 2 متر یا 3 متر ؟ ممنون
 

rushin

عضو جدید
سلام دوستان ، در مورد نورگیرها مبحث 4 تو یه بند میگه که حداقل به اندازه 6% مساحت زمین الزامی است تو یه بند دیگه میگه که حداقل به اندازه 12 مترمربع با عرض 3 متر باشه منظور ش از این 2 بند مختلف چیه ؟ مثلا برای زمین 400 متر مربع چقدر نور گیر میخوایم ؟ سوال دوم اینکه اگر حیاط خلوت به صورت سرتاسری باشه عرصش 2 متر یا 3 متر ؟ ممنون


فکر میکنم سوال شما در مورد حیاط داخلی باشه ( صفحه 24 مبحث 4)
منظورش اینه که اگه مساحت زمین شما تا 200 متر بود باید حداقل 12 متر مربع حیاط داخلی با عرض حداقل 3 متر داشته باشی
ولی برای زمین بیشتر از 200 متر دیگه 12 متر مربع جواب نمیده و باید 6% مساحت زمین رو حساب کنی
مثلا برای 400 متر میشه 24 متر
حداقل عرض حیاط داخلی برای اینکه بتونه نوردهی خوبی داشته باشه 3 متره
 

rushin

عضو جدید
سلام خدمت راشین عزیز ، ممنون که وقت گذاشتید وطراحی کردید در مورد طرحتون : 1- شما پلان رو به صورت نیم طبقه طراحی کردید در حالی من از این سوال این برداشت رو کردم که پلان در 2 طبقه (دوبلکس) طراحی بشه 2- حمام که نزدیک ورودیه به چه منظوریه ؟ 3- نورگیری آ شپزخانه از صبحانه خوریه؟ نباید نورگیری مستقل داشته باشه ؟4- دسترسی نشیمن از تو پذیراییه در حالی که باید مستقل باشه .5- در مورد نورگیریها یه سوالی که خودمم داشتم تو سوال گفته پلانها به صورت تیپ آیا میتونیم از شرق نورگیری کنیم ؟ بعد تکلیف واحدهایی که از غرب نور میگیرند چی میشه ؟ 6- آیا جمع مساحت طبقات اول و دوم نباید از 180 مترمربع بیشتر باشد ؟ چون من طراحی کردم فقط 50 متر مربع برای خوابها میمونی ؟ راستی شما برای کشیدن پله گرد راه راحتی سراغ دارید که بشه سر امتحان بکار برد ؟


سلام دوست من

در مورد طراحی دوبلکس حق با شماست باید اختلاف ارتفاع این دو سطح در حدی باشد که بشه یه فضای دیگه هم زیر این فضا قرار بگیره
اصلاح میکنم و دوباره آپلود میکنم

حمام نزدیک ورودی برای استفاده اتاق مهمانه

فکر نمی کنم دسترسی مستقل نشیمن الزامی باشه . الزامیه ؟

نورگیری آشپزخانه از صبحانه خوری : توی مبحث 4(صفحه 54) نوشته اتاق های تو در تو در صورتی که 80% دیوار مشترک بین آنها باز باشد نیاز به نور و تهویه مستقل ندارد. حالا آشپزخانه رو نمی دونم . کسی میدونه ؟

در مورد نورگیری واحد های دیگه این بلوک : اونها باید ناچارا از غرب نور بگیرن (پلان رو باید mirror کنی ) ولی تا جایی که ممکنه سعی کن فضاهای اصلی رو حتما از جنوب نور بدی ( 2 تا واحد بالایی یکی از شمال و شرق و دیگری از شمل و غرب نور میگیرن. اگه در واحد پایینی بتونی بهترین نورگیری را از جنوب داشته باشی واسه 2 تا واحد بالایی mirror که بشه بهترین نور اون 2 واحد میشه از شمال و دیگه لازم نیست از شرق و غرب نورگیری قابل توجهی داشته باشی (هرچند نور غرب هم اگه سایبان با عمق مناسب داشته باشه تا در بعد از ظهر از نور مزاحم جلوگیری کنه، خیلی هم بد نیست )

مساحت هر دو طبقه نباید از 180 بیشتر باشه . 50 متر واسه خوابها و سرویس و حمامشون بسه دیگه (حداقل فضای اتاق خواب 6.5 متر مربعه)


سعی کن پله گرد و فر مهای گرد توی آزمون استفاده نکنی خیلی وقت میگیره . من راهی بلد نیستم شاید دوستان دیگه بتونند کمکت کنند . شاید بهتره چند تا پله گرد بکشی و با خودت ببری سرجلسه و اونجا فقط کپی کنی
 
آخرین ویرایش:

rushin

عضو جدید
سلام به همه .لطفا اشکالاتش را بگویید تا تصحیح کرده وکامل شده اش را دستی رسم وبگذارم.سپاسگزارم.مشاهده پیوست 72073


با عرض سلام خدمت رها جان

در ضلع شمالی پخ رو فراموش کردین

فضایی که برای آسانسور در نظر گرفتید کمه (حداقل ابعاد برای آسانسور 160*180 و حداقل راهروی جلوی آن 140 س است

ضمن اینکه آسانسورها توی پلان ها تون جابه جا شدن و توی یک راستا نیستند

چرا اینقدر میز و صندلی گذاشتید ؟(برای 67 نفر :eek:) شما به اندازه یه رستوران میز و صندلی دارید. برای فست فود 20 تا نهایتا 30 تا صندلی بسه

برای آشپزخونه سرد و گرم و رختکن و سرویس و انبار و محل شستن ظروف فقط 50 متر در نظر گرفتید

بهتره برای فست فود یه پیش ورودی طراحی کنید (همیشه میگم هیشکی هم گوش نمیکنه)خودتون رو بذارین جای اون بدبختی که تو فصل زمستون روی اون میز اولی نزدیک ورودی. نشسته از بس در رو باز میکنند و میبندند از سرما نابودش میکنند

طبقه همکف ، اطلاعات رو نکشیدید

توی پلان طبقاتتون آشپزخونه از نشیمن دوره و یه کم راهرو های ارتباطی تون زیاده ( پلان طبقاتتون در کل پلان بدی نیست)

موفق باشی
 

RAHA60

کاربر فعال
مرسی از راهنماییتون همان طور که گفتم در فست فود مشکل داشتم و این فقط جانمایی بود قبلا هم سوال کرده بودم .
آشپزخانه چندمتر نیاز است ؟چه جوری حساب می کنید؟
در خصوص فضای ارتباطی به دلیل داشتن یک جبهه نورگیری اصلی چاره دیگری نبود.
جه خوب که ابعاد آسانسور را یادآوری کردید من ابعاد کابین را حساب کرده بودم.
 
آخرین ویرایش:
وضعیت
موضوع بسته شده است.

Similar threads

بالا