هدف از بستهبندی مواد غذایی جلوگیری از فساد باکتریها و از دست رفتن مواد مغذی و در نتیجه، افزایش مدتزمان ماندگاری آنها است. بستهبندی مواد غذایی از عمدهترین کاربردهای فناوری نانو در مبحث غذا است. فناوری نانو امیدهای بسیاری برای دستیابی به بستهبندی مواد غذایی با قابلیتهای ایمنی و نگهداری بیشتر، و در نهایت: غذای سالمتر، ایجاد میکند. کلید دستیابی به پیشرفتهای آینده بستهبندیهای قابل انعطاف هوشمند، فعال، و نانوکامپوزیتهای پلیمری هستند. نانوذرات در نانوکامپوزیتهای پلیمری سطح ویژه بالایی نسبت به ذرات در اندازه میکرو دارند. همین سطح ویژه بالا موجب بهبود برهمکنش بین پلیمر و نانوذرات میشود و دستیابی به ویژگیهای مناسب را ممکن میسازد. از جمله نانوذرات مورد استفاده در بستهبندی مواد غذایی میتوان به نانورس و نانونقره اشاره کرد. در این مقاله مروری سعی شده است انواع نانوکامپوزیتهای مورد استفاده در بستهبندی مواد غذایی معرفی شوند و مورد بررسی قرار گیرند.
افراد مقاله : لادن لیاقتی (نویسنده اول) - محمد حسین عزیزی تبریززاده (نویسنده دوم) - مریم جوکار (نویسنده سوم)
این مقاله در نشریه فناوری نانو شماره 183 در تاریخ 1391/10/01 به چاپ رسیده است.