ورزش پیلاتس

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز

آیا "پیلاتس" انجام می دهید؟


نام شیوۀ پیلاتس برگرفته شده از نام مبتکر آن ژوزف پیلاتس، متولد سال 1880 در آلمان است. ورزشکاری تمام عیار، که سبکی در ژیمناستیک بر روی زمین را ابداع کرد. متدی که در سال های دهۀ 20 موفقیتی چشمگیر و عظیم در امریکا به دست آورد. امروزه پیلاتس فنی بین یوگا و ژیمناستیک است که در تمام دنیا به آن پرداخته می شود.



مبتکر شیوۀ پیلاتس


ژوزف پیلاتس متدش را در جنگ جهانی اول در انگلستان بر روی هم وطنان زندانی اش و سپس سربازان زخمی و بی حرکت ابداع و امتحان کرد. او در نظر داشت از وسایل و فنر تخت ها برای به حرکت انداختن و کنترل کردن ماهیچه ها استفاده کند. پس این متد، فنی برای ایجاد مقاومت است. سپس در سال های دهه 20 این متد در امریکا بسیار محبوب می شود و مانند ژیمناستیک بر روی زمین با وسیله و یا بدون وسیله صورت می گیرد.



اصول شیوۀ پیلاتس


شیوۀ پیلاتس بر 6 اصل قرار دارد: تمرکز، کنترل،تنفس،دقت، توالی و تنهایی.

حالت بدن عنصر اصلی کار بر روی تعادل بدن است، این حالت بر شکم، باسن و عضلات تمرکز یافته است. حرکات پیلاتس نیازمند تنفس هستند. در نهایت حرکات پیلاتس از حالت بدن، حرکت و تنفس ترکیب شده اند. تمرینات این ورزش کمی از یوگا و ژیمناستیک تقلید شده اند. این حرکات الهام گرفته از شیوه زندگی و حتی سنت ها هستند.

پیلاتس که بر روی زمین انجام می شود ویژگی های خاص خود را دارد و با وسایل مخصوصی صورت می گیرد: توپ، فنر، کش و... این وسایل باعث عدم تعادل و در نتیجه آن به حرکت در آمدن انواع ماهیچه های متعادل کننده می شوند. اما پیلاتس به هیچ وجه حرکات خشن و شدیدی بر ورزشکار تحمیل نمی کند بلکه با مقاومت و به آرامی صورت می گیرد.

در جریان انجام تمرینات، بعضی از ماهیچه ها را فعال می کنیم که به طور عادی کمتر به آنها نیاز داریم و در مقابل یک سری دیگر از ماهیچه ها را که عموماً سفت و کشیده هستند را شل می کنیم. و همچنین با آگاهی از بدن و کار کردش، تعادلش را بازسازی می کنیم. پیلاتس در بهبود نیروی ماهیچه ها، انعطاف، هماهنگ سازی و مراقبت از آنها نقش دارد.



فواید پیلاتس:


1- اصلاح و بهبود وضعیت بدن با تقویت و نیرو دادن به عضلات شکم، چهار سر ران ، باسن و کمر

2-پیشگیری از آسیب های مرتبط با وضعیت بدن

3-افزایش انعطاف پذیری بدن

4-کاهش فشار عضلانی

5-کنترل استرس ها به لطف فن تنفس پر انرژی و ایجاد حس سلامتی

6-اصلاح هماهنگ سازی

7-دریافت اطلاعات سلامتی از وضعیت بدن با نگاه مثبت به سودمندی حرکات




انجام پیلاتس


اساس حرکات پیلاتس بر حدود 500 تمرین قرار دارد که وضعیت بدن، حرکت و تنفس را درگیر می کند. تمام ماهیچه ها گاهی اوقات نیاز دارند که به تناوب در ترکیب های غیرمعمول قرار گیرند.
هر سانس تمرین پیلاتس عموماً 60 دقیقه طول می کشد. متد پیلاتس می تواند به عنوان ورزش اصلی، حرکت تکمیلی برای یک تمرین دیگر و یا به عنوان روش توانبخشی به کار گرفته شود. همه می توانند پیلاتس انجام دهند. شیوۀ پیلاتس هم ورزشکاران حرفه ای در سطوح بالا و هم افراد بی تحرکی را که آرزوی تناسب اندام دارند را فرا می گیرد.

در نهایت پیلاتس به زنان باردار هم توصیه می شود. متد استات،متد به روز شدۀ پیلاتس است که یافته های اخیر دربارۀ ستون فقرات را نیز در بر می گیرد. این متد توسط مایرا استات رقصنده حرفه ای طراحی شده است.
 

saminaz

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی آقا دکتر کاش حرکاتشم توضیح بدین
یه سوال دیگه ایروبیک بهتره یا پلاتس؟
 

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
حال دو نمونه از حرکات ورزشی پیلاتس را برای شما توضیح می دهم:




حرکت ورزشی شماره (1)



این حرکت ورزشی باعث تعادل بدن می شود. در این حرکت، عضلات درگیر عبارتند از: عضلات شکم و پشت. در این حالت، پشت زانوها و ران ها نیز کار می کنند. 2 تا 3 بار این ورزش را تکرار کنید.

این ورزش خوبی برای محل کار و یا خانه می باشد.





قسمت اول

صاف رو به دیوار بایستید. قوزک پا، ران، شانه و گوش شما باید در یک راستا باشند. کف دست ها را به دیوار تکیه دهید ، طوری که آرنج دست کمی خم شده باشد. کف پاها باید روی زمین باشد. پاها موازی یکدیگر باشند. شکم تان را تو و بالا ببرید. ستون فقرات انحنای طبیعی خودش را باید داشته باشد.



قسمت دوم

زانوهایتان را خم کنید. در این حالت باید زانوها بالای انگشت شست پای تان باشد. به آرامی پایین بیایید. اندام تان را تکان ندهید و به جلو یا عقب نروید.



قسمت سوم

پاشنه پا را بلند کنید. به جلو و یا عقب نروید. هنوز، زانو بالای انگشت شست باید باشد.

عضلات شکم در این قسمت به برقراری تعادل شما کمک می کنند. شما ممکن است احساس کنید که قسمت داخل ران و عضلات خارج ران در این قسمت شرکت دارند و ارتباطی بین پاشنه و استخوان نشیمن گاه برقرار می شود.



قسمت چهارم

فکر کنید یک خط عمودی وسط بدن قرار دارد. پاها را صاف کنید و میانه بدن خود را بالا ببرید. حالا شما ایستاده اید بدون زانوی خمیده، ولی پاشنه ها بلند باشند.


قسمت پنجم

صاف بایستید و پاشنه ها را به سمت پایین فشار بیاورید و کف پاها را روی زمین قرار دهید. حال شما درست مثل قسمت اول ایستاده اید، اما احساس می کنید بلند قدتر شده اید.





بیایید با هم این حرکت ورزشی را با کمی جابجایی مرور کنیم:

1- صاف بایستید.

2- پاشنه را بلند کنید، پاها مستقیم باید باشند.

3- زانوها را خم کنید، طوری که انگشت شست بالای زانوها باشد. سعی کنید صاف باشید و تکان نخورید. پاها موازی یکدیگر باید باشند.

4- در حالی که زانوها خمیده است، پاشنه پا را به سمت پایین فشار آورید.

5- حال، صاف بر روی پاهایتان بایستید.
 

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
حرکت ورزشی شماره (2)


در این ورزش، باید پاها موازی یکدیگر قرار داشته باشد. این وضعیت پاها، اجزای عضلات داخلی ران را افزایش می دهد و تعادل را برقرار می کند. شما همچنین می توانید دور از دیوار باشید. اما بهتر است برای دفعه های اول، کنار دیوار بایستید. شما می توانید پشت به دیوار و یا پهلوی دیوار بایستید. این ورزش را دو تا سه بار تکرار کنید.






قسمت اول

صاف بایستید. پاشنه پاها به هم چسبیده و بین انگشتان شست پاها فاصله ای ایجاد شود. ران ها نیز به هم چسبیده باشد.



قسمت دوم

عضلات شکم را تو ببرید و زانوهایتان را خم کنید. ساق پایتان به سمت خارج می رود. اجازه ندهید که قوزک پایتان به سمت داخل بیاید. خود را کنترل کنید.



قسمت سوم

در همان حال زانوی خمیده، پاشنه پاها را از زمین بلند کنید. خود را بالا نکشید. پاهای خود را کنترل کنید و زانوهای تان را در امتداد انگشتان شست پاها نگه دارید.



قسمت چهارم

ران ها را به هم نزدیک کنید و پاها را صاف کنید. دقت کنید که پاشنه های پاهایتان به هم چسبیده باشند. همانطور که پاهایتان را بالا می برید، احساس می کنید که قسمت بیرونی پاهایتان کار می کند.

شما تصور می کنید که استخوان نشیمنگاه تان نزدیک به هم شده، عضلات شکم بالا رفته، ستون فقرات و گردن شما دراز شده و به آسمان نزدیک شده است. شانه راحت باید باشد. یک لحظه در این موقعیت بمانید. تنفس کنید و لبخند بزنید.



قسمت پنجم

صاف بایستید. ران ها را به هم بچسبانید و پاشنه پای تان را به سمت پایین فشار بیاورید.






بیایید با هم این حرکت ورزشی را با کمی جابجایی مرور کنیم:

1- صاف بایستید.

2- پاشنه پا را بالا ببرید، پاها صاف باشند. بدن خود را به داخل بکشید.

3- زانوهای خود را خم کنید. سعی کنید تعادل خود را حفظ کنید. پاهایتان به سمت خارج می رود.

4- زانو خم، بدن کشیده و پاشن ها ب سمت زمین فشار دهید.

5- پاها را به هم بچسبانید و دوباره صاف بایستید.


 

Similar threads

بالا