امولسیون سامانهای ناهمگن و متشکل از دو مایع غیرقابل امتزاج است که یکی از آنها در دیگری بهصورت قطرههایی پراکنده شده است. امولسیونهایی با اندازه قطرات در حدود نانومتری و بهطور معمول در محدوده ۲۰ تا ۲۰۰ نانومتر را نانوامولسیون مینامند. نانوامولسیونها سامانههای غیرتعادلی هستند که بهصورت خودبهخودی تشکیل نمیشوند و اعمال انرژی برای تولید آنها مورد نیاز است. بهواسطه ویژگی اندازه، نانوامولسیونها با چشم غیرمسلح بهصورت شفاف یا نیمهشفاف قابل مشاهدهاند و پایداری بالایی دارند. ساختار و ویژگیهای منحصربهفرد نانوامولسیونها در مقایسه با امولسیونهای معمولی مزیتهایی را برای کاربرد آنها در بسیاری از صنایع، ازجمله صنایع غذایی، ایجاد کرده است. از کاربردهای سامانههای نانوامولسیونی در صنایع غذایی میتوان به نقش آنها در ریزپوشینهدار کردن (انکپسوله کردن) و کنترل رهایش ترکیبات فراسودمند مانند انواع رنگها، اسانسها، ویتامینها و غیره اشاره کرد. در مقاله حاضر سعی شد ضمن توصیف نانوامولسیونها، مروری اجمالی بر روشهای تولید، مزایا، و برخی از کاربردهای نانوامولسیونها در صنایع غذایی ارائه شود.
این مقاله در نشریه فناوری نانو شماره 193 در تاریخ 1392/08/15 به چاپ رسیده است.
این مقاله در نشریه فناوری نانو شماره 193 در تاریخ 1392/08/15 به چاپ رسیده است.