مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

sadeghi_elmira

عضو جدید
عشق و علاقه در هر کاری حرف اول را می زند گرچه این علاقه اگه با چاشنی واقع بینی باشه:biggrin: بهتره !!
 

تو بگو

اخراجی موقت
درخواست مطلب در مورد کود ها

درخواست مطلب در مورد کود ها

سلام من در خصوص کود های کلاته و سوکسترون نیاز به اطلاعات جامع دارم خوشحال میشم در این خصوص دوستان لطف کنند .
 

dorddaye

عضو جدید
ازبابت راهنماییت ممنون کسی اطلاعات تکمیلی تری نداره البته من خوندم که مزه ترشی داره وبا روش نمک میپاشن ومیخورن ( البته هندی ها که به همه غذلهاشون یا فلفل میزنن یا نمک)
 

dorddaye

عضو جدید
دوست گلم من سرچ نکردم
اما تو کتاب :
میوه کاری در مناطق معتدله
رسول حسن زادگان اطلاعت خوبی از گوزبری داده.
اگر میخای یا برات تایپ کنم و یا اینکه عکس بگیرم با موبایل اگر خوب شد برات بزارم.

منظورت این گونه است؟

گوزبری
Ribes grossularia L.
saxifragaceae




دوست عزیز اگه برام تابپ کنی و بذاری ممنون میشم بخصوص در خصوص نوع گونه و اقلیم و اطلاعات گیاهشناسیش مثل نوع میوه نحوه تشکیل گل و...:smile:
 

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
خوب از آدرس زیر می تونی از این فیلم ها تهیه کنی ، هم خیار درختی و هم گلخانه و .... هست :D
WWW.Dalin.ir

 

ياد

عضو جدید
1- اسیدهای آلی ( از جمله اسید مالیک و تارتاریک و سیتریک و ... ) در تعیین مزه محصولات بسیار مهم هست در واقع تعادل بین اسید و قند هست که طعم محصولات را مشخص می کند.

در ضمن اسیدهای عالی در راه اندازی چرخه کربس ( تنفس ) نقش اساسی داره .

2- محصولات که در انبار نگهداری میکنیم هم اجزای زنده ایی هستند که از منبع اصلی تغذیه شون یعنی خود گیاه جدا شده اند و در حال تنفس هستند در واقع میوه یا سبزی انباری داره از ذخائر خودش استفاده میکنه در نتیجه کاهش وزنش کاملا طبیعیه.
در ضمن محیط اطراف هم خیلی مهمه اگر خشک باشه گیاه زودتر و بیشتر رطوبت رو از دست میده و اگر گرم باشه افزایش فعالیت تنفسیش شده و گیاه ذخائر الی خودش رو از دست میده.
البته نکات دیگه ایی هم هست ازجمله میزان اکسیژن و دی اکسید کربن . رطوبت و دما

3- استفاده از انبارهای مخصوص که دما و رطوبت و گازها کنترل میشه و همچنین استفاده از مواد واکسی برای پوشاندن منافذ بافت گیاه و ...

دوست عزیز بعدا بقیه شو جواب میدم الان باید برم
اگه ممكن است سريع تر جواب سوالاتم را بدهيد من منتظر جوابام . همچنين اگه ممكنه براي سوال يك بيشتر توضيح بدهيد خيلي ممنون باغبان 65
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
چندتا سوال در مورد تكنولوژي پس از برداشت داشتم
1- نقش اسيدهاي آلي در رابطه با فيزيولوژي محصولات باغي بعد از برداشت
[/color][/color]
دوست عزیزم
در گیاهان مختلف نسبت بین اسید و قند در مراحل مختلف رشدشان متفاوت هست
مثلا بعضی از میوه ها که میرسند شیرین هستند و این نشان دهنده این است که مسبت قند بیشتر از اسید موجود در آن گیاه است. در واقع میوه ها وقتی می رسند ترکیبات پیچیده هیدرو کربن ها از جمله نشاسته شکسته شده و به ترکیبات ساده تر تبدیل میشه و طعم شیرین را در گیاهان ایجاد می کند.
برخی از محصولات یا میوه ها هم ترش مزه هستند و این نشان دهنده این است که میزان اسید بالاتر است مثلا انگور وقتی ترش مزه است یعنی میزان اسید تارتاریک آن بالاتر است .
یا در مرکبات مزه ترشی به دلیل بالا بود اسید سیتریک می باشد.

مثلا در مورد موز
موز را در حالت نارس و وقتی سبز هست می چینند که در این حالت ترکیبات قندی به صورت نشاسته است و اگر موز را بچشید ترش مزه است چون هنوز ترکیبات پیچیده نشاسته نشکته و به قند های ساده تبدیل نشده است.
بعد از 9روز نگهداری در انبار در دمای 20 درجه و کاربرد 100 میکرولیتر اتیلن موز می رسد.

دوست گلم کافی بود؟
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
من مطلب جامع و کامل میخام
کی داره؟

خوب یکی بیاد مطلب بزاره
من که ندارم:redface:

 

تو بگو

اخراجی موقت
سوال ساده ای است اما مربوط به خاکشناسیه که دوستان هنوز پاسخ ندادند اما صبر میکنیم ببینیم چی میشه :biggrin:
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
چندتا سوال در مورد تكنولوژي پس از برداشت داشتم
4- علت از بين رفتن ويتامين c در محصولات بعد ازبرداشت
[/color][/color]

دوست خوبم این که میگم یه مطلب کلیه
به گونه معمول اسیدهای آلی ، به هنگام رسیدن در اثر تنفس و یا تبدیل به قندها ، کاهش می یابند.
اسیدها را می توان به عنوام منبع اندوخته انرژی میوه به شمار آورد.پس در اثر تنفس میزان اسیدهای آلی کاهش می یابد.
ویتامین سی یا اسید آسکوربیک نیز یک اسید آلی است.
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
5- حد قابل قبول براي كم شدن وزن براي سبزيها
6- علت كاهش سفتي گوشت ميوه بعد از برداشت ؟ و چگونه ميتوان سرعت آن را كاهش داد
7- آيا عمل تبديل نشاسته به قند همزمان با رسيدن تمام ميوه هااست يعني اينكه يه امر كلي ومشترك يا استثناهم داريم
8- استفاده از دستگاه فشارسنج براي اندازه گيري سختي ميوه چه خطاهايي ممكن است داشته باشد
ببخشيد اگه سوالام زياد بود[/color][/color]

با بالغ شدن میوه ها در اثر حل شدن لایه میانی دیواره های سلولی ، میوه ها نرم می شوند.
دستگاه های موجو هیچکدام در یه مورد مشابه عدد یکسانی رو نشان نمیدهند و منم دقیقا در مورد این وسایل اطلاع ندارم .
اما در مورد سبزی ها تبخیر آب هست که باعث کاهش وزنشان میشه که باید انبارهایی با اتمسفر کنترل شده نگهداری شوند تا میزان تبخیر به حداقل برسد

عزیزم میوه ها به دو دسته فرازگرا و نافرازگرا تقسیم میشه:
میوه فراز گرا یعنی بعد از چیدن میتواند به بلوغ و رسید برسد مثل گوجه و مو
در این میوه ها چون موقع رسیدن از گیاه مادری جدا هستن ، به مرور زمان نشاسته و تمام ترکیبات هیدروکربنی تجریه میشه و به قند ساده تیدیل میشه.که در نهایت به متلاشی شدن و فساد بافت می رسد.
میوه نافرازگرا مثل انگور که بر روی خود گیاه میرسد ، مواد قندی ساده از طریق آوند آبکش توسط شیره پرورده به درون یاه رانده شده تا نشاسته درون گیاه تجزیه نگردد.

منبع کتاب فیزیولوژی پس از برداشت.............دکتر مجید راحمی ..... دانشگاه شیراز


:gol::gol::gol::gol:
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کود آبیاری

کود آبیاری

کود آبیاری
کاربرد مواد شیمیایی با آب(chemigation) وکاربرد کودها همراه با آب آبیاریFertigation یک امر معمول در کشاورزی آبی پیشرفته است.تحقیقات و کاربردهای علمی کودآبیاری و کاربرد مواد شیمیایی با آب آبیاری با پیشرفتهایی که در طرح سیستم های آبیاری انجام یافته است همراهی داشته و اخیرا به طور گسترده استفاده می شود.آبیاری قطره ای و دیگر سیستم های آبیاری میکرو که کارایی مصرف آب در آنها بالاست سیستم های ایده آلی هستند که برای کود آبیاری مناسب می باشند.از این طریق کودهای حلال آب در غلظت مورد نظر که گیاه به آن احتیاج دارد از طریق جریان آب آبیاری به ناحیه خیس شده خاک انتقال می یابد که این باعث کاهش کاربرد آب و کود میشود.علاوه بر این با آبیاری قطره ای کاربرد علف کش و حشره کش در مورد آفات و امراضی که منشا خاکی دارند به علت کاربرد لوکالیزه در منطقه خیس شده خاک در غلظت های کمتر کارایی موثرتری دارند.
مزایای کود آبیاری:
-محصول بیشتر.
-افزایش کیفیت محصول.
-افزایش کارایی مصرف آب و کود.
-کنترل غلظت مواد غذایی در محلول خاک.
-کنترل فرم مواد غذایی و نسبت فرم های مختلف کودی به خصوص کودهای ازته و قابلیت انعطاف در زمان کاربرددر ارتباط با احتیاج گیاه براساس مراحل فیزیولوژی رشد گیاه.
-برنامه ریزی کود دهی براساس احتیاج گیاه هدر رفتن کود را کاهش می دهد.
-شوری محلول خاک (به علت استفاده از کودها) کاهش نوسان داشته و در نتیجه شرایط محلول خاک را به خصوص برای گیاهان حساس به شوری بهبود می بخشد.
-کنترل آلودگی خاک و آب ناشی از کاربرد کودها و حرکت در جهت ایجاد کشاورزی پایدار.
دستیابی به مزایای کود آبیاری:
جهت حصول به مزایای کود آبیاری لازم است ابتدا سیستم آبیاری میکرو به طور مناسب طراحی و نصب گردد.سپس کود مورد نیاز گیاه محاسبه گردیده و با آب آبیاری که براساس نیاز آبی گیاه معین گردیده است به طور مداوم و مکرر به صورتی به داخل سیستم آبیاری تزریق شود که در هر آبیاری و در هنگام آبیاری غلظت مورد نظر کود در آب آبیاری وجود داشته باشدبه همین دلیل باید از تجهیزاتی استفاده نمود که بتوانند کود محلول را به میزان معین و ثابت به داخل آب آبیاری پمپاژ نماید.
محصول (کیلوگرم در هکتار)با روش آبیاری میکرو تحت دو روش کود آبیاری و کود دهی سنتی(پایادوپولوس 1996)
کود دهی سنتی
کود آبیاری
محصول
37000
70000
سیب زمینی
150000
350000
گوجه فرنگی(گلخانه)
55000
180000
گوجه فرنگی(مزرعه)
140000
300000
خیار(گلخانه)
60000
115000
خیار (مزرعه)
42000
54000
هویج
تجهیزات سیستم کود دهی:
تجهیزات سیستم کود آبیاری همان وسایل و تجهیزات آبیاری میکرواست به علاوه تجهیزات ضروری سیستم کود آبیاری عبارت است از:
-دستگاه پمپاژ کود(Fertigator)
-مخزن کود که کود محلول به مقدار محاسبه شده در آن ریخته می شود.
-شیر های یکطرفه جهت جلوگیری از برگشت آب به طرف منبع تامین کننده آب آبیاری در سیستم های کود آبیاری اتوماتیک از تجهیزاتی مانند شیرفلکه های اتوماتیک،تانسیومترهای الکترونیک،تایمرها،سنسورهای PH،ECو غیره استفاده می گردد​
 

تو بگو

اخراجی موقت
این چیزی جز تبلیغ نبود .

کلاته چرا اسمس کلاته است ؟ فرق ان با دیگری چیست ؟ چرا بعضی کودهای فلزی هورمون دارند ؟ علت درصد گزاری کلاته چیست؟ ایا به کیفیت بستگی دارد ؟ کجا کلاته بهتره کجا دیگری ؟ چرا بعضی ها میگن کلاته عالیه در حالی که به شدت میتونه خاک را شور کنه ( اما فروشنده ها قبول نمیکنند خاک را شور میکنه بلکه میگویند آور دوز شده !!!!! مثلا کلاس بگذارند دیگه !!! ) خب کسی هست از این مطالب یک پاسخ مناسب بده ؟ مهندسی خاکشناسی که 2 روزه جواب نداده !!!! به اساتید خاکشناسی ایمیل زدیم اونها هم جواب ندادند !!! خب به نظر شما چکار کنیم؟ :smile:
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
این چیزی جز تبلیغ نبود .

کلاته چرا اسمس کلاته است ؟ فرق ان با دیگری چیست ؟ چرا بعضی کودهای فلزی هورمون دارند ؟ علت درصد گزاری کلاته چیست؟ ایا به کیفیت بستگی دارد ؟ کجا کلاته بهتره کجا دیگری ؟ چرا بعضی ها میگن کلاته عالیه در حالی که به شدت میتونه خاک را شور کنه ( اما فروشنده ها قبول نمیکنند خاک را شور میکنه بلکه میگویند آور دوز شده !!!!! مثلا کلاس بگذارند دیگه !!! ) خب کسی هست از این مطالب یک پاسخ مناسب بده ؟ مهندسی خاکشناسی که 2 روزه جواب نداده !!!! به اساتید خاکشناسی ایمیل زدیم اونها هم جواب ندادند !!! خب به نظر شما چکار کنیم؟ :smile:
:w10:
:w20:
:w12::w12::w12:
 

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
تو بگو جان ...
فکر کنم اطلاعات کوچکی پیدا کردم تا چند روز آینده برات می زارم . اما واسه اینکه پست الکی نداده باشم . کودهایی که کلاته هستند سرعت جذب بیشتری دارند و در خاک فیکس ( غیر قابل استفاده ) نمی شوند که انواع مختلفی هم داره اورتو و پارا ولی معمولا درصدی از هر دو را دارند این کودهای کلاته ... :smile:
کودهای کلاته آهن و روی و ... ( در کل ریز مغذی هایی که مصرف بالایی دارند در کشاورزی ) و به دلیلی مشکلات خاک ( مثلا قلیایی بودن ) بیشتر در بازار عرضه می شوند .
شرکت ما هم چند تایی داره ;)
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر کنم دالین بتونه جواب بده چون فروشنده این نوع کود هست دیگه !!!!!!!!!!!!!

اما تا اینجا من قانع نشدم شما قانع شدی کود کلاته و ***ترون فرقشون چیه؟:D
نه
منم قانع نشدم
راستش اصلا متوجه نشدم دوست خوبمون چی گفت:redface:البته ببخشدا اشکال از منه:redface:
 

اميررضا

عضو جدید
راهنمايي درموردخاك پوششي قارچ

راهنمايي درموردخاك پوششي قارچ

:que:چه خاكهايي ميتوانندجايگزين مناسبي به جاي خاك پيت براي خاك پوششي قارچ
دكمه اي باشند؟كداميك بازدهي بالاتري دارد؟

باتشكر:gol:
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
:que:چه خاكهايي ميتوانندجايگزين مناسبي به جاي خاك پيت براي خاك پوششي قارچ
دكمه اي باشند؟كداميك بازدهي بالاتري دارد؟

باتشكر:gol:
دوست عزیز
همونطور که میدمنی خاک پوششی از نظر غذایی برای قارچ اهمیت نداره و فقط نقش تکیه گاهی و تغییر فاز رویشی به زایش برای قارچ داره
باید قلیایی باشه


حتما هم لازم نیست که پیت باشه من الان هفت فرمول خاک پوششی رو برات میزارم :

1
- خاک پیت + آهک ...... به نسبت 1:1

2 - خاک هوموسی + خاک سیلت- لوم ..... 1:1

3 - خاک رس-لوم + کود گاوی کاملا پوسیده + کمپوست مصرف شده .... 2:1:1

4 - خاک رس-لوم + کود گاوی کاملا پوسیده ..... 1:1
5 - پرلیت + کمپوست مصرف شده + خاک رس-لوم یا خاک باغچه ...... 1:2:2

6 - کمپوست مصرف شده + خاک رس-لوم .......1:4

7 - ورمیکولایت + کمپوست مصرف شده + خاک باغ ........ 1:2:2

 

ياد

عضو جدید
در مورد رابطه رطوبت انبار با كاهش وزن محصولات هم توضيح دهيد
 

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
خوب کمی سرم شلوغه ولی براتون می نویسم :surprised:
 

تو بگو

اخراجی موقت
:que:چه خاكهايي ميتوانندجايگزين مناسبي به جاي خاك پيت براي خاك پوششي قارچ
دكمه اي باشند؟كداميك بازدهي بالاتري دارد؟

باتشكر:gol:

با تحقیقات واحد تحقیقات فناوری های نوین شرکت ما که در مرحله بررسی مقدماتی است شما قادرید با دانش نانو و از پلی لاتیس که قابل تهیه از پتروشیمی است با هزینه یک بیستم قیمت انواع خاک پوششی رایج در واقع اقدام به خاک پوششی مورد نظر نمایید راستی یادم رفت که بگم میشه اونو انتی باکتریال هم کرد و نیازی به سمپاشی هم نباشه و باز هم هزینه همان یک بیستم است . به عقیده کارشناسان شرکت ما دوره کشاورزی سنتی به سر رسیده . نکته دیگر که با سرمایه گذاری دانشگاه آزاد طرحی انجام داده ایم که میشه با تکنیک ابر رسانایی عملکرد قارچ را 2 تا 4 برابر کرد . خب نظر شما چیه ؟ ;);) نظر من اینه که بایست با حفظ روحیه خود باوری به دانش ایرانی افتخار کرد ;);););)
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
با تحقیقات واحد تحقیقات فناوری های نوین شرکت ما که در مرحله بررسی مقدماتی است شما قادرید با دانش نانو و از پلی لاتیس که قابل تهیه از پتروشیمی است با هزینه یک بیستم قیمت انواع خاک پوششی رایج در واقع اقدام به خاک پوششی مورد نظر نمایید راستی یادم رفت که بگم میشه اونو انتی باکتریال هم کرد و نیازی به سمپاشی هم نباشه و باز هم هزینه همان یک بیستم است . به عقیده کارشناسان شرکت ما دوره کشاورزی سنتی به سر رسیده . نکته دیگر که با سرمایه گذاری دانشگاه آزاد طرحی انجام داده ایم که میشه با تکنیک ابر رسانایی عملکرد قارچ را 2 تا 4 برابر کرد . خب نظر شما چیه ؟ ;);) نظر من اینه که بایست با حفظ روحیه خود باوری به دانش ایرانی افتخار کرد ;);););)
دوست عزیزم من به نوبه خودم واقعا ممنونم که جنبه ها و کاربردهای نانو رو میگید
پلی لاتیس چیه؟ماده مصنوعیه؟
ابر رسانایی؟طرز عملش چجوریه؟
ممنون:gol:
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
کلروفیل سوال و مشاوره درباره پرورش بن سای (بونسای) باغبانی 433

Similar threads

بالا