بهار20
عضو جدید
تاريخچه ي تهيه ي ماست
قبلا تصور ميشدكه مردم بلغارستان اولين كساني بودند كه ماست تهيه كردند اگرچه شواهدي وجود دارد كه نشان ميدهد مردم كشودهاي ديگر از دو سده قبل از ميلاد مسيح ماست وديگر انواع لبنيات را تهيه ميكردند اولين ماستها احتمالا به طور تصادفي تهيه شدند يعني زماني كه شير را براي حمل و نقل داخل كيف هايي كه از پست بز درست شده بود ميريختند. باكتري موجود در پوست بز شير راتخمير نموده و ماست به دست ميامد.ماست تا دهه ي آغازين سده بيستم تنها ميان مردم اروپاي مركزي وشرقي رايج بود تااينكه درآن زمان يك زيست شناس روسي كشف كرد كه دليل طول عمر زياد مردم بلغارستان استفاده زياد ازماست است.از انجا كه اين زيست شناس عقيده داشت كه لاكتوباسيلوس براي سلامتي مفيد است او سعي نمود كه هستفاده از ماست را در سرتاسر اروپا رواج دهد به دنبال آن در سال 1919م اولين كارحانه صنعتي توليد ماست در بارسلوناي اسپانيا احداث شد و مصرف ماست روز به روز افزايش يافت.
نكته بسيار مهم وقابل توجه در مورد ماست اينست كه علاوه بر خواص فراوان و موثر در سلامت جسمي براي حفظ تعادل روحي و جلوگيري از انواع كج خلقي و بداخلاقي و غرغر در بانوان در سنين مختلف توصيه ميشود!
ماست يكي از انواع لبنيات است كه از تخمير شير توسط نوعي باكتري حاصل ميشود ازهر نوع شيري براي تهيه ماست ميتوان استفاده نمود اما ماستهاي امروزي را اغلب از شير گاو تهيه ميكنند.ماست از تخمير قند شيربه نام لاكتوز حاصل ميشود باكتري ويژه تهيه ماست لاكتوز اربه اسيد لاكتيك تبديل ميكند وبه علاوه به ماست بهفت ژل مانندي ميدهد.به دليل وجود اسيد لاكتيك ماست مزه ترش و تندي پيدا ميكند جهت تهيه ماست بايد باكتري مخصوص را داخل شير پاستوريزه شده ريخت دماي شير وشرايط محيط براي تهيه ماست بسيار حائزاهميت است اين باكتري قند موجود در شير را تجزيه نموده و اسيدلاكتيك توليد ميكند به دليل اين اسيد ph شير پائين رفته و پروتئين شيربه شكل توده جامدي در مي آيد معمولا از تركيب دو نوع باكتري به نامهاي استرپتوكوكوس ساليواريوس و لاكتوباسيلوس بلگاريكوس استفاده ميشود.اگر پس از انجام عمل تخمير روي شير ماست به دست آمده را حرارت ندهيم تا باكتري اي آن كشته شوند به عنوان ناستي كه باكتري زنده و فعال داخلش هست به فروش رسيده واغلب افراد عقيده دارند اين ماست داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است.البته معمولا ماست را پس از تهيه پاستوريزه ميكنند كه باكتري هاي موجود در ان كشته شود اين نوع ماست پاستوريزه را ميتوان چند ماه بيرون يخچال نگهداري كرد.ماست هايي كه پس از تهيه پاستوريزه نميشوند آنزيمي براي تجزيه لاكتوز ندارندبنابراين افرادي مه به تجزيه لاكتوز حساسيت دارند باخوردن اين ماست متوجه شده اند كه پس از مصرف مشكلاتي كه باخوردن لبنيات درانها بروز پيدا ميكند ديگر ديده نميشود.از نظر تغذيه اي ماست ماده غذايي مفيدي است كه سرشار از پروتئين و برخي انواع ويتامين ب است املاح موجود درا ن زيادبوده ودر عوض ميزان چربي ان با با ميزان چربي شيري كه ماست از آن تهيه شده برابر ميباشد.ماستها را معمولا به صورت شيرين و با طعم هاي مختلف به فروش ميرسانند:
ماست ميوه اي:گاهي انواع ميوه جات به آن اضافه ميكنند كه علاوه بر ايجاد طعم هاي مختلف ماست طعم ترش آن راكاهش ميدهد.
ماست يوناني:براي تهيه ان شير را با خامه مخلوط ميكنند تا ميزان چربي شير را به 10 درصد برسانند معمولا اين نوع ماست رابه عسل به عنوان دسر مصرف ميكنند.اين ماست به ماست خامه اي معروف است گاهي ماست را با موسير يا سير له شده وحتي سبزي له شده مخلوط ميكنند وطعم هاي مختلفي از ماست ايجاد ميكنند.
ماست چكيده:ازآبگيري ماست معمولي ايجاد ميشود اين كار رابا گذراندن ماست از صافي پارچه اي انجام ميدهند.
قبلا تصور ميشدكه مردم بلغارستان اولين كساني بودند كه ماست تهيه كردند اگرچه شواهدي وجود دارد كه نشان ميدهد مردم كشودهاي ديگر از دو سده قبل از ميلاد مسيح ماست وديگر انواع لبنيات را تهيه ميكردند اولين ماستها احتمالا به طور تصادفي تهيه شدند يعني زماني كه شير را براي حمل و نقل داخل كيف هايي كه از پست بز درست شده بود ميريختند. باكتري موجود در پوست بز شير راتخمير نموده و ماست به دست ميامد.ماست تا دهه ي آغازين سده بيستم تنها ميان مردم اروپاي مركزي وشرقي رايج بود تااينكه درآن زمان يك زيست شناس روسي كشف كرد كه دليل طول عمر زياد مردم بلغارستان استفاده زياد ازماست است.از انجا كه اين زيست شناس عقيده داشت كه لاكتوباسيلوس براي سلامتي مفيد است او سعي نمود كه هستفاده از ماست را در سرتاسر اروپا رواج دهد به دنبال آن در سال 1919م اولين كارحانه صنعتي توليد ماست در بارسلوناي اسپانيا احداث شد و مصرف ماست روز به روز افزايش يافت.
نكته بسيار مهم وقابل توجه در مورد ماست اينست كه علاوه بر خواص فراوان و موثر در سلامت جسمي براي حفظ تعادل روحي و جلوگيري از انواع كج خلقي و بداخلاقي و غرغر در بانوان در سنين مختلف توصيه ميشود!
ماست يكي از انواع لبنيات است كه از تخمير شير توسط نوعي باكتري حاصل ميشود ازهر نوع شيري براي تهيه ماست ميتوان استفاده نمود اما ماستهاي امروزي را اغلب از شير گاو تهيه ميكنند.ماست از تخمير قند شيربه نام لاكتوز حاصل ميشود باكتري ويژه تهيه ماست لاكتوز اربه اسيد لاكتيك تبديل ميكند وبه علاوه به ماست بهفت ژل مانندي ميدهد.به دليل وجود اسيد لاكتيك ماست مزه ترش و تندي پيدا ميكند جهت تهيه ماست بايد باكتري مخصوص را داخل شير پاستوريزه شده ريخت دماي شير وشرايط محيط براي تهيه ماست بسيار حائزاهميت است اين باكتري قند موجود در شير را تجزيه نموده و اسيدلاكتيك توليد ميكند به دليل اين اسيد ph شير پائين رفته و پروتئين شيربه شكل توده جامدي در مي آيد معمولا از تركيب دو نوع باكتري به نامهاي استرپتوكوكوس ساليواريوس و لاكتوباسيلوس بلگاريكوس استفاده ميشود.اگر پس از انجام عمل تخمير روي شير ماست به دست آمده را حرارت ندهيم تا باكتري اي آن كشته شوند به عنوان ناستي كه باكتري زنده و فعال داخلش هست به فروش رسيده واغلب افراد عقيده دارند اين ماست داراي ارزش تغذيه اي بسيار بالايي است.البته معمولا ماست را پس از تهيه پاستوريزه ميكنند كه باكتري هاي موجود در ان كشته شود اين نوع ماست پاستوريزه را ميتوان چند ماه بيرون يخچال نگهداري كرد.ماست هايي كه پس از تهيه پاستوريزه نميشوند آنزيمي براي تجزيه لاكتوز ندارندبنابراين افرادي مه به تجزيه لاكتوز حساسيت دارند باخوردن اين ماست متوجه شده اند كه پس از مصرف مشكلاتي كه باخوردن لبنيات درانها بروز پيدا ميكند ديگر ديده نميشود.از نظر تغذيه اي ماست ماده غذايي مفيدي است كه سرشار از پروتئين و برخي انواع ويتامين ب است املاح موجود درا ن زيادبوده ودر عوض ميزان چربي ان با با ميزان چربي شيري كه ماست از آن تهيه شده برابر ميباشد.ماستها را معمولا به صورت شيرين و با طعم هاي مختلف به فروش ميرسانند:
ماست ميوه اي:گاهي انواع ميوه جات به آن اضافه ميكنند كه علاوه بر ايجاد طعم هاي مختلف ماست طعم ترش آن راكاهش ميدهد.
ماست يوناني:براي تهيه ان شير را با خامه مخلوط ميكنند تا ميزان چربي شير را به 10 درصد برسانند معمولا اين نوع ماست رابه عسل به عنوان دسر مصرف ميكنند.اين ماست به ماست خامه اي معروف است گاهي ماست را با موسير يا سير له شده وحتي سبزي له شده مخلوط ميكنند وطعم هاي مختلفي از ماست ايجاد ميكنند.
ماست چكيده:ازآبگيري ماست معمولي ايجاد ميشود اين كار رابا گذراندن ماست از صافي پارچه اي انجام ميدهند.