سایکوسل

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
[FONT=times new roman,times,serif]سایکوسل ( ccc ) به عنوان یکی از کندکننده های رشد در کشاورزی استفاده می شود که در این مطلب به آشنایی آن می پردازیم.[/FONT]


[FONT=times new roman,times,serif] [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]کلر مکوات کلراید یا سایکوسل یکی از مشتقات کولین می باشد که از واکنش تری متیل آمین و یک آلیفاتیک هالید به نام 1 و 2 – دی کلرو اتان تولید می گردد. ماده تولید شده به شکل کریستال بوده و در آب قابل حل می باشد. سایکوسل پر مصرف ترین کندکننده های رشد گیاهی به ویژه در اروپا بوده و امروزه جهت کاهش خوابیدگی و کنترل رشد رویشی گیاهان زراعی ( به ویژه غلات ) کاربرد فراوانی پیدا کرده است . [/FONT]
[FONT=tahoma,verdana,arial,helvetica,sans-serif]سایکوسل با اختلال در مسیر چرخه بیوسنتز جیبرلیک اسید مانع از فعالیت آنزیم انت کائورن سنتتاز شده و ارتفاع گیاهان را کاهش می دهد. بر طبق نتایج برخی پژوهشگران سایکوسل باعث کاهش ارتفاع ساقه ، افزایش تعداد پنجه در هر بوته ، افزایش تعداد دانه در سنبله ، افزایش مقاومت به سرما ، شوری ، قارچ ها و حشرات می شود .[/FONT]
 
بالا