سازه های سبک مدرن

suro0sh

عضو جدید
سازه های سبک



معرفی تکنولوژی سازه های پیش ساخته سبک در صنعت ساختمان
صنعت ساختمان و پروژه های عمرانی به گواهی آمار و ارقام، از لحاظ سرمایه و حجم نیروی انسانی درگیر، بزرگترین صنعت در کشور می باشد. رشد سریع جمعیت و افزایش تقاضا، نیاز به کاهش زمان تحویل پروژه های عمرانی و کاهش زمان برگشت سرمایة سرمایه گذاران و عواملی از این قبیل باعث شده اند تا ضرورت ایجاد تحول در شیوه های سنتی صنعت ساختمان روزبه روز بیشتر شود. روش “سازه های پیش ساخته سبک” که یکی از تکنولوژی های نوپا در عرصه ساخت و ساز های عمرانی در کشور است موضوع مصاحبة شبکة تحلیلگران تکنولوژی ایران با مهندس احمدی، معاونت اجرایی موسسة سازه های پیش ساختة سبک (SAP) است. در زیر نکات مهم آن ملاحظه می گردد:
صنعت ساختمان در جهان در حدود صد تا صدوده سال قدمت دارد و شروع آن به زمانی برمی گردد که اولین تیرهای بتونی به صورت T شکل، تولید صنعتی شده و قطعات بتونی با اشکال مختلف در مقیاس صنعتی تولید شد.


اگر تکنولوژی ساختمان را به معنی وارد شدن صنعت در ساختمان سازی بگیریم، از حدود سال۴۷ تکنولوژی ساختمان وارد ایران شد و اوج آن زمانی بود که ساختمان سازی به صورت شهرک سازی در بعضی از شهرهای بزرگ مثل اصفهان(مجتمع ذوب آهن)، اهواز، تبریز، تهران و برخی دیگر از شهرها شروع شد. این صنعت بیشتر از کشورهای اروپایی مانند آلمان، هلند، انگلیس و فنلاند به ایران وارد شد.

تکنولوژی سازه های پیش ساختة سبک
تنوع تکنولوژی های ساختمان بسیار زیاد است و هر کدام ویژگی ها و قاعدتاً محدودیت های خاص خود را دارند. سیستم سازه های پیش ساخته سبک را حدود ۳۴ سال پیش یک آمریکایی ابداع کرد. مرحلة صنعتی شدن آن ۵ تا ۶ سال به طول انجامید. عمده ترین شرکت هایی که در دنیا این تکنولوژی را به کار می گیرند، شرکت E.V.G اتریش و شرکت های ۳D Panel و RAM در آمریکا می باشند. توجه زیاد صنایع اروپایی به تکنولوژی سازه های پیش ساخته سبک به خاطر مشکلاتی بود که در سایر تکنولوژی های پیش ساخته وجود داشت. به طور مثال تکنولوژی Large Panel با وجود سرعت بالا و کارخانه ای بودن آن، با مشکل ضعف اتصالات روبروست و همچنین وزن سنگین ساختمان یک معضل جدی در این تکنولوژی به شمار می رود. حمل ونقل قطعات سنگین بتونی، این فرآیندها را دشوار می کند. در زلزله ای که چند سال پیش در ترکیه اتفاق افتاد، ساختمان های زیادی که در آنها از تکنولوژی Large Panel استفاده شده بود به دلیل ضعف اتصالات تخریب شدند.

در تکنولوژی سازه های پیش ساختة سبک، اتصالات به صورت یکپارچه است (دیوار به دیوار، سقف به دیوار و دیوار به پی). بر خلاف روش Large Panel که اتصالات به صورت کام و زبانه است، در روش سازه های پیش ساخته سبک، اتصالات به صورت جوش نقطه ای است و به جای اینکه ابتدا قطعات سنگین بتن در کارخانه ساخته شده و بعد به هم متصل شوند، ابتدا سازه به صورت شبکه های میلگردی که بین آنها(بین دو شبکه میلگرد) یک لایه فوم پلی­استایرن قرار می گیرد ساخته می شود و پانل های سبک در محل احداث ساختمان به فنداسیون جوش داده می­شود و همچنین دیوارها و سقف به هم جوش داده می شوند و ساختمان با پانل های سبک برپا می شود. سپس در همان محل دیوارها و سقف و محل، اتصالات به صورت همزمان بتن پاشی می شوند. بتن از طریق پمپ، با فشار هوا به پانل ها پاشیده می شود که اصطلاحاً آن را “شات کریت” گویند.

این روش باعث یکپارچگی در اتصالات شده، استحکام و پایداری ساختمان را در مقابل نیروهای دینامیکی حاصل از زلزله یا طوفان افزایش می دهد.

بنابراین دلیل انتخاب روش سازه های پیش ساخته سبک استفاده از امتیازات برتر آن نسبت به سایر تکنولوژیهای پیش ساخته موجود است که هنوز هم از این مزایا برخوردار است.

البته همانند صنایع دیگر، در این صنعت هم ممکن است نوآوری هایی در دنیا دیده شود. اما با توجه به شرایط اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی، روش سازه های پیش ساخته سبک، مناسبترین روش برای ایران تشخیص داده شده است. به طور مثال تکنولوژی های جدید قیمت مسکن را خیلی بالا می برند که این با نیاز اغلب مردم ما به خانه های ارزان قیمت سازگار نیست ولی روش سازه های پیش ساختة سبک قیمت را بالا نمی برد.

ویژگی های مهم روش سازه های پیش ساخته سبک
الف) مقاومت در برابر زلزله
در مناطق زلزله خیز مانند ایران، یکی از پارامترهای مهم در ساختمان سازی کاهش وزن ساختمان است. چرا که نیروهای زلزله با وزن ساختمان نسبت مستقیم دارد. بنابراین تکنولوژی انتخاب شده باید دارای جهت گیری کاهش وزن باشد. بر خلاف شیوة سازه های پیش ساخته سبک در سایر سیستم های پیش ساخته دیگر، اتصالاتشان اکثراً به صورت مفصلی و لولایی است و دارای وزن سنگین هستند. تنها در این روش است که با ۸ سانتیمتر بتن می توان نیروهای ساختمان ۴ طبقه را در طبقه همکف تحمل کرد. وزن نهایی ساختمان با این روش، نسبت به روش­های پیش ساخته دیگر و همچنین ساختمان های بتنی، ۲۵ درصد کاهش می یابد؛ یعنی در هنگام زلزله ۲۵ درصد نیروی کمتر به ساختمان وارد می شود. امروزه سبک سازی ساختمان یکی از شعارهای اصلی در صنعت مسکن است.

ب) انعطاف پذیری در تولید و امکان حفظ جلوه های معماری اسلامی و ایرانی
مسأله مهم دیگر در صنعت ساختمان حفظ ملاک های فرهنگی و جلوه های معماری اسلامی و ایرانی در طراحی و نماسازی ساختمان هاست. انحناهای موجود در گنبدهای مساجد، نقش و نگارهای ایرانی و اسلیمی و سایر موارد از نشانه های معماری اسلامی و ایرانی است که در روش سازه های پیش ساخته سبک می توان آنها را حفظ کرد. چرا که می توان پانل های سبک مورد استفاده را به هر طرح دلخواه درآورد و پس از نصب آنها در محل خود، بتن­پاشی روی آنها انجام داد. روش سازه های پیش ساخته سبک، حتی ساخت گنبدهای بزرگ را که به دلیل زیادی وزن، دشوار است آسان تر می کند چرا که در این روش وزن سازه ها بسیار کاهش می یابد در حالی که مقاومت و استحکام آنها بالاتر می رود.

ج) ایمنی در ساختمان
بحث ایمنی، از مهمترین مسائل صنعت ساختمان است چرا که با سلامتی انسان ها سر و کار دارد. در ساختمانهای سنتی چون ستونها و اسکلت فلزی، قسمت اعظم بار ساختمان را تحمل می کنند. با کنار رفتن یک تیر یا ستون، کل ساختمان به طور ناگهانی فرو می ریزد. در روش سازه های پیش ساخته سبک چون به جای استفاده از اسکلت فلزی، از شبکه های میلگردی که در تمام سطوح دیوارها توزیع شده اند استفاده می شود، فروریزی ناگهانی پیش نمی آید. چرا که اتصالات و مواضع تحمل بار به صورت یکپارچه در تمام ساختمان وجود دارند.

د) صرفه جویی های ملی و سایر مزایای ناشی از کاربرد روش سازه ها پیش ساختة سبک
اگر به صرفه جویی هایی که کوچک به نظر می رسند، در مقیاس ملی نگاه کنیم، به ارقام بالایی تبدیل می شوند که می تواند نقشی حیاتی در رشد و شکوفایی کشور ایفا کند. در زیر به مزایای ناشی از کاربرد تکنولوژی سازه های پیش ساخته سبک در صنعت ساختمان اشاره می شود:

۱- کاهش متوسط میزان کاربرد میلگرد فولاد از ۳۸ کیلوگرم در ساختمان هایLarge Panel و ساختمان سنتی به ۳۴ کیلوگرم در روش سازه های پیش ساختة سبک

۲- کاهش استفاده از سیمان در هزینه های تمام شده ساختمان

۳- ده درصد کاهش در هزینة تمام شدة ساختمان

۴- کاهش وزن ساختمان ( بطور مثال فقط در بحث استفاده از فولاد ۱۲ کیلوگرم در هر متر مربع زیربنا، کاهش وزن دیده می شود )

۵- کاهش زمان برگشت سرمایه از حدود ۲ سال در شیوه سنتی به ۵ الی ۶ ماه در روش سازه های پیش ساختة سبک

۶- کاهش ضایعات مواد اولیه و استفاده بهتر از منابع ملی

۷- صرفه جویی در مصرف انرژی(به دلیل عایق بودن دیوارها، ناشی از کاربرد پل استایرن در پانل ها)

۸- افزایش عمر ساختمان و افزایش استحکام آن

۹- ایمنی بیشتر ساختمان در برابر زلزله

۱۰- کاهش میزان آلودگی های صوتی محیط

از محدودیت های روش سازه های پیش ساختة سبک آن است که فعلاً این روش تنها تا ۴ طبقه در کشور قابل انجام است. البته در دنیا تا ۸ طبقه نیز از آن استفاده شده است.
:heart:
برگرفته شده از سایت : http://forum.persiangraphi.com
 

amirabas_ali

عضو جدید
کاربر ممتاز
سازه های سبک مدرن

سازه های سبک مدرن
مقالات . اطلاعات . مطالب . اخبـار ,
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]طراحی منازل با استفاده از فریم های فولاد سرد [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]فولاد سرد چیست ؟
اجزای خانوادة فولاد سرد (CFS)از ورق های فولادی سازه ای ساخته می شود که از طریق پرس ورقهای بریده شده ویا رول فرمینیگ فولاد توسط مجموعه ای از قالب ها شکل داده می شوند برای شکل دهی به این شیوه به عملیات حرارتی نیاز نمی باشد (برخلاف فولاد نورد گرم) وبنابراین آنها را با نام فولاد سرد می شناسند .
اعضای خانوادة فولاد سرد ودیگر محصولات آن نازک تر ، سبک تر ودارای تولید ساده تری بوده ونوعا" نسبت به همتاهای تولیدی به شیوة نورد گرم خود از هزینه های کمتری برخوردارند گستره ای از ضخامت های مختلف فولاد برای برآورده کردن نیازهای سازه ای وغیر سازه ای در دسترس می باشند .
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]چرا CFS راانتخاب می کنند ؟
فریم های فولاد سرد در طی سالیان اخیر بنابه دلایل متعددی مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته وتوانسته است که سهمی از بازار را به خود تخصیص دهد . در واقع بیش از 50% از سازه های خانه سازی در ها وایی CFS می باشند. دلایل متعددی برای جلب توجه به سمت فریم های فولاد سرد وجود دارد. فریم های CFS برای کف ودیوارهای داخل بسیار با محصولات چوبی مهندسی و cement board وسازگار می باشند .
مطالعات زمان سنجی متعدد نشان داده اند که مزایایی هزینه ای برای کاربران با تجربه CFS در حدود 2 تا 6درصد کل هزینه بنا می باشند که وابسته به نوع خانه است. همچنین CFS ازتلرانس های ابعادی دقیقی برخوردار است . وبرای مناطقی با مشکل حشرات وموریانه مواجه می باشند گزینه مناسبی است .هیچ دلیلی وجودندارد که منابع موجود برای کمک به طراحان از تسهیلات هزینه ای خاصی برخوردار باشند.
فریم های CFS آزادی در راهکارهای طراحی را ارایه می کنند که نسبت به استفاده از فریم سنتی با صرفه تر خواهند بود . (به عبارتی فضای باز بیشتر ،‌تیرهای بلند ترو سقف های بلند)
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]مزایای فریم های CFS
برخی از کیفیات منحصر به فرد فریم های فولادی عبارتنداز :
1- فراوانی : اعضای خانوادة فولادهای سرد به راحتی توسط توزیع کنندگان محلی تامین کنندگان ومصالح ساختمانی در دسترس می باشند .
2- ثبات قیمت: بهای فولاد در طی دو دهه اخیر تقریبا ثابت بوده است .
3-کیفیت یکپارچه : فولاد دارای گره ،پیچش ویامعایب موضعی نمی باشد . همواره ا زنظر ابعادی دقیق بوده وتحت تلرانس های تعیین شده ای تولید می گردد .
همخوانی با استانداردها، فریم های CFS تحت استاندارد های ICC,CABO, IBC ,IRC قرار دارند ، عدم اشتعال ومقاومت بالای آنها امکان استفاده آنها را در ساختمانهایی تا ارتفاع 6 طبقه فراهم می آور ند.
4-انعطاف در طراحی: اعضای خانواده CFS در اندازه های مختلف موجود می باشند وطراح را قادر به برآورده ساختن ملزومات مورد نیاز خود برای بارها ، تحت شرایط اقتصادی ودستیابی به طول تیرهای بلند می نماید.
5-وزن سبک:لیستوفر وزن فلز مصرف....
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]طراحی منازل با استفاده از فریم های فولاد سرد [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]فولاد سرد چیست ؟
اجزای خانوادة فولاد سرد (CFS)از ورق های فولادی سازه ای ساخته می شود که از طریق پرس ورقهای بریده شده ویا رول فرمینیگ فولاد توسط مجموعه ای از قالب ها شکل داده می شوند برای شکل دهی به این شیوه به عملیات حرارتی نیاز نمی باشد (برخلاف فولاد نورد گرم) وبنابراین آنها را با نام فولاد سرد می شناسند .
اعضای خانوادة فولاد سرد ودیگر محصولات آن نازک تر ، سبک تر ودارای تولید ساده تری بوده ونوعا" نسبت به همتاهای تولیدی به شیوة نورد گرم خود از هزینه های کمتری برخوردارند گستره ای از ضخامت های مختلف فولاد برای برآورده کردن نیازهای سازه ای وغیر سازه ای در دسترس می باشند .
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]چرا CFS راانتخاب می کنند ؟
فریم های فولاد سرد در طی سالیان اخیر بنابه دلایل متعددی مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته وتوانسته است که سهمی از بازار را به خود تخصیص دهد . در واقع بیش از 50% از سازه های خانه سازی در ها وایی CFS می باشند. دلایل متعددی برای جلب توجه به سمت فریم های فولاد سرد وجود دارد. فریم های CFS برای کف ودیوارهای داخل بسیار با محصولات چوبی مهندسی و cement board وسازگار می باشند .
مطالعات زمان سنجی متعدد نشان داده اند که مزایایی هزینه ای برای کاربران با تجربه CFS در حدود 2 تا 6درصد کل هزینه بنا می باشند که وابسته به نوع خانه است. همچنین CFS ازتلرانس های ابعادی دقیقی برخوردار است . وبرای مناطقی با مشکل حشرات وموریانه مواجه می باشند گزینه مناسبی است .هیچ دلیلی وجودندارد که منابع موجود برای کمک به طراحان از تسهیلات هزینه ای خاصی برخوردار باشند.
فریم های CFS آزادی در راهکارهای طراحی را ارایه می کنند که نسبت به استفاده از فریم سنتی با صرفه تر خواهند بود . (به عبارتی فضای باز بیشتر ،‌تیرهای بلند ترو سقف های بلند)
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]مزایای فریم های CFS
برخی از کیفیات منحصر به فرد فریم های فولادی عبارتنداز :
1- فراوانی : اعضای خانوادة فولادهای سرد به راحتی توسط توزیع کنندگان محلی تامین کنندگان ومصالح ساختمانی در دسترس می باشند .
2- ثبات قیمت: بهای فولاد در طی دو دهه اخیر تقریبا ثابت بوده است .
3-کیفیت یکپارچه : فولاد دارای گره ،پیچش ویامعایب موضعی نمی باشد . همواره ا زنظر ابعادی دقیق بوده وتحت تلرانس های تعیین شده ای تولید می گردد .
همخوانی با استانداردها، فریم های CFS تحت استاندارد های ICC,CABO, IBC ,IRC قرار دارند ، عدم اشتعال ومقاومت بالای آنها امکان استفاده آنها را در ساختمانهایی تا ارتفاع 6 طبقه فراهم می آور ند.
4-انعطاف در طراحی: اعضای خانواده CFS در اندازه های مختلف موجود می باشند وطراح را قادر به برآورده ساختن ملزومات مورد نیاز خود برای بارها ، تحت شرایط اقتصادی ودستیابی به طول تیرهای بلند می نماید.
5-وزن سبک:لیستوفر وزن فلز مصرفی در CFS تاحد 40% نسبت به وزن آهن آلات مرسوم در نورد گرم از مصرف کمتری برخوردارند که این امر وزن سازه را کاهش می دهد .
6-نصب آسان: سوراخهای موجود بر روی این سازه ها نصب خطوط الکتریکی، لوله کشی ومکانیکی را سهولت می بخشد
7-ارتجاع کمتر: فریم های CFS توسط پیچ بهم متصل می گردند واین امر مجازا پس زدگی میخ ها را در روش ساخت منازل چوبی حذف می کند.
8-ظاهر مشابه: پس از نصب سطوح نهایی نمای داخل و خارج، ساختمانهای CFS و فولادی از هم قابل تشخیص نخواهند بود.
9-عدم اشتعال : فولادقابل اشتعال نمی باشد . از انتشار آتش جلوگیری بعمل می آورد وبه راحتی با مقررات اشتعال پذیری تطابق می نمایند
[/FONT]
 

amirabas_ali

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادامه

ادامه

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]مشخصات :

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]When specifying CFS framing members, the universal designator system is typically used. The "STUF" designation identifies any common CFS member using:
• Web Depth (D), expressed in 1/100th inches,
• Flange width (B), expressed in 1/100th inches,
• Minimum Base Metal Thickness (t), expressed in mils (1/1000th inches), and the following designators:
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Example: Designation for a 5-½"-16 gauge C-shape stud with 1-5/8" flanges: 550S162-54 [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]CFS members are typically labeled with manufacturer's identification or logo, minimum uncoated steel thickness, minimum yield strength and coating designation (if other than minimum) at a minimum spacing of 48 inches along the length of the member. For users that are accustomed to the old "gage" system of steel thickness, the following conversions may be useful. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]عضوهای CFS عمدتا توسط علامت شناسایی با لوگوی تولید کننده ، حداقل ضخامت فولاد بدون پوشش ، حداقل تنش شکست ومشخصات پوشش در حداقل فضای 46 اینچ در طول عضو برچسب زنی می شوند ، تبدیلهای زیر می توانند برای کاربرهای آشنا به سیستم ضخامت فولاد (gage)مفیدباشند . [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]ضخامت فولاد (mil) ضخامت فولاد gauge کد رنگ Ast/4-c955
18 25
27 22
33 20 سفید
43 18 زرد
54 16 سبز
68 14 نارنجی
97 12 قرمز
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]آیا خانه های فولادی در معرض خوردگی قرار دارند ؟
مالکین منازل انتظار دارند که خانه هایشان یک عمر یا بیشتر دوام داشته باشند بنابراین، وجود سیستم حفاظتی مناسب در مواد فریم ها برای تحقق این منظور لازم می باشد درمورد فولاد این کار توسط گالوانیزه سازی انجام می گیرد عضوهای فولادی واقع درداخل منازل همچون فریم کف یا دیوارها، سطح خوردگی بسیار کمتری دارند مطالعات نشان داده اند که فولاد با پوشش مرسوم روی G40 بایستی تحت این شرایط تا بیش از 100سال عمر کند . تمامی عضوهای سازه های دارای حداقل پوشش فلزی G60 (یا معادل آن) می باشند . عضوهای فریم غیر سازه ای نیز دارای حداقل پوشش فلزی G40(یا معادل) می باشند . عدم نصب تیرچه های CFS در تماس با مس ضروری است . مواد CFS با چوب خشک دیوارهای پیش ساخته، محصولات ایزولاسیون ویا گچ خشک وسیمان وارد واکنش نمی شوند .درآب وهواهای خاص ونامساعد همچون ساحلی بایستی از پوشش G70برای حفاظت سازه ها استفاده گردد . مانند هاوایی که درآن خوردگی ، موریانه ، زمین لرزه جزو ملاحظات خاص محسوب می گردند .
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]مواد مورد نیاز
سطح مقطع Cشکل ،گونه مرسوم درفریم های CFS محسوب می شود . یک عضو Cشکل متشکل از یک صفحه جان، یک بال ویک لبه سوراخدار و یا بدون سوراخ می باشد . نبشی، صفحات ، کانالهای زیر سازی وکلاهی نیز می توانند موجود باشند . ضخامت عضو برحسب mils (یک هزارم اینچ) بیان می شود البته سیستم gauge هنوز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد .(هر چه gauge بالاتر باشد ضخامت کمتر است) . فولاد دربین دیگر مصالح ساختمانی از بیشترین نسبت مقاومت به وزن برخوردار است .
عضوهای فریم CFS توسط عملیات سرد از ورقهای فولاد سازه ای وبرطبق یکی از استانداردهای زیر شکل دهی می شوند .
• ASTM A 653. Grades 33.37.40 &50(Class 1,3)
• ASTM A 722: Grades 33,37,40 & 50A
• ASTM A 875: Grades 33,37,40, & 50(Class 1,31)
فولادهای که برطبق استاندارد ASTM A653 ساخته می شوند بایستی در موارد ملزومات تنشی وارتجاعی با نسبت مقاومت تنشی به نقطه تسلیم حداقل 1.08 وازدیاد طول کل حداقل 10%برای طول 2"و%7 برای 8" همخوانی داشته باشند .
تهیه کردن و حمل و نقل
CFS را معمولاً می توان از پخش کننده های اسکلت فولادی ، تهیه کننده تیغه ها یا تولید کنندههای اسکلت های فولادی ، تهیه کرد.
اجزاء فولادی به صورت دسته یا پالت وجود دارند . با یک جرثقیل می توان تخلیه بار را به راحتی انجام داد . با طراحی برش های دقیق می توانید کار را ساده کنید . نرم افزار Steelxpert یک ابزار عالی برای طراحی این برش هاست . همچنین توصیه می شود که مواد درخواستی را 15% بیشتر سفارش دهید . برای دریافت یک کپی از NT5-99 یا نرم افزار Steelxpert به سایت اینترنتی زیر مراجعه کنید :
http://
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]www.steelframingalliance.com/[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]اتصال دهنده های اجزاء CFS
پیچ های خودکار دریل کننده (یا پیچ های نفوذ کننده ) شایع ترین اتصال دهنده ها هستند دیگر تکنولوژی های اتصال مثل اتصال دهنده های بادی ، پودری و چین دار( بدون اتصال دهنده ) نیز قابل استفاده می باشند .
• اتصالات فولاد به فولاد ، معمولاً از پیچ های سرعت شماره 2/1-8 اینچ برای اتصال تیرچه ها / پایه ها به ناودانی ها استفاده می شود .از پیچ های دریل کننده شماره 4/3-10 اینج برای فولادهای ضخیم تر استفاده می شود. از پیچ های دریل کننده با سطح مقطع کوچک برای مواد سخت استفاده می شود . پیچ ها باید با حداقل فاصله مرکزی 0.5 اینچ از یکدیگر نصب شوند.
• اتصالات چوب به فولاد : معمولاً از پیچ شماره 8 دریل کنند به همراه نقطه راهنما برای اتصال چوب به فولاد استفاده می شود . پیچ های خود دریل شونده با سر مخروطی نیز برای وارد شدن به چوب بدون ایجاد ترک در آن طراحی شده اند . پیچ هایی که سر آن آنها ویفر است برای اتصال مواد نرم به پایه های فولادی مورد استفاده قرار می گیرند . از پیچ های سرپخ نیز برای نفوذ در جسم بدون ایجاد خرابی یا ترک در سطح پرداخت استفاده می شود .
پیچ های پوشش ها باید قبل از اینکه سطح پوشش را به داخل فشار دهند ، آن را سوراخ کرده و از آن بگذرند.
• اتصالات صفحات گچی به فولاد . صفحات گچی با پیچ های سرتیز مخروطی شماره 6 اینچ (با نام پیچ تیغه ) ، متصل می شوند . از یک تعیین کننده عمق جهت جلوگیری از ایجاد خسارت به صفحه گچی استفاده کنید. برای فولادهایی با ضخامت بیشتر از 43mils از پیچ های مخروطی خود دریل شونده استفاده کنید .
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]منابع تولید کننده :
تولید کننده های ملی و ناحیه ای ، واحدهای نورد ، تامین کننده ها و توزیع کننده های فولاد سرد را می توانید در وب سایت زیر بیابید :
http://
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]www.steelframingalliance.com/[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]تولید کننده ها می توانند اطلاعات جزئی تری شامل انواع گزینه ها ، ابعاد ، جداول طراحی و خصوصیات ارائه کنند .
انجمن تولید کننده های تیرچه های فولادی (SSMA) ، یک کاتالوگ جامع و یکپارچه شده از تولیدات مسکونی و تجاری سبک ارائه کرده است .
انتخاب یک تولید کننده یا یک واحد نورد که حمایت فنی و خصوصیات دلخواه را به همراه محصول به شما ارائه کند (مثل شکل خاص برای یک معماری تک ) یک مسئله مهم است . مواردی نیز درباره موثر بودن راهنمایی ها وجود دارند که باید بررسی شوند .
گو اینکه این مسائل معمولاً با تجربیات شخصی یا مشاوره با یک استاد آشنا با CFS حل می شوند .شرکت سازه های سبک مدرن البرز داری دانش طراحی ، محاسبات ، تولید ، نصب وآموزش میباشد.
باید توجه داشت که یک منحنی یادگیری برای هر فن آوری جدید وجود دارد که باید پیموده شود. اما با یک رویکرد خوب ، تکنولوژی های روز می توانند سود آوری خوبی داشته باشند .
[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]منابع اطلاعات فنی
اطلاعات فنی درباره فولاد سرد را می توانید در وب سایت North American steel framing alliance به آدرس
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]http://www.steelframingalliance.com[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif] بیابید . این وب سایت به سایت های دیگر از جمله light gauge steel Engineers Association با آدرس زیر /http:// [/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]www.Igsea.com[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif] لینک دارد .
هر دو وب سایت دارای اطلاعات مفیدی برای طراحان ، سازندگان و افراد بررسی کننده رعایت شدن قوانین که به یادگیری علاقه مند هستند، می باشند .
فولاد سرد همچنین در قوانین بین المللی ساخت ساختمان ، منتشر شده د ر سال2000 ، توسط International code council. مورد توجه قرار گرفته است .
Steel Framing Standards
آیین نامه های مورد استفاده شرکت خشت و پی بنا و شرکت البرز برای سازه های cold form
Truss Design
Standard
2004 Edition
pricing & info ->
Header Design Standard
2004 Edition
pricing & info ->
Lateral Design Standard
2004 Edition
pricing & info ->
eneral Provisions
2004 Edition
pricing & info ->
Truss Design
Standard
2001 Edition
pricing & info ->
Header Design Standard
2001 Edition
pricing & info ->
Prescriptive Method for One & Two Family Dwellings 2001 with 2004 Supplement
pricing & info ->
Revised Prescriptive Method for One & Two Family Dwellings - has increased the wind load requirement for residential framing up to 150 mph. pricing & info ->
Commentary on North American Specification
for the Design of Cold-Formed Steel Structural Members pricing & info ->
North American Specification for the Design of Cold-Formed Steel Structural Members
pricing & info ->
General Provisions
2001 Edition
pricing & info ->
Wall Stud Design Standard
2004 Edition
pricing & info ->
Prescriptive Method for One & Two Family Dwellings 2001 Edition pricing & info ->
انجمن محلی فولاد
8 انجمن محلی فولاد (علاوه بر انجمن ملی ) برای اشاعه اقتصادی وعملی CFS در ساختمان های مسکونی و تجاری سبک ، به وجود آمدند . این انجمن ها همچنین به تربیت و آموزش سازندگان ، پیمان کاران و طراحان پرداختند . بسیاری از این انجمن های دارای وب سایت و خبرنامه هستند و نشست های مرتبی برگزار می کنند .
انجمن های محلی می توانند مکان بزرگی برای دیدار تامین کنندگان محلی ، پیمان کاران، سازندگان و طراحان باشند .
انجمن Mid Atlantic Steel Framing ایالات Pennsylvania ,Delaware, Virginia, Maryland ,Newjersey , District of Colombia را تحت پوشش دارد .
این انجمن 27 عضو دارد. که نماینده صنایع مختلف هستند و همچنین دارای خبرنامه فصلی و یک وب سایت به آدرس http://
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]www.masfa.com[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif] می باشد . [/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]طراحی یک خانه با استفاده از اسکلت CFS
کلا سه منبع برای راهنمایی طراح برای ساخت خانه ای با کاربرد CFS وجود دارد :
1. Prescriptive Method for Residential Cold-Formed Steel Framing, 2000 Edition;
2. Sections R505, R603 and R804 of the International Residential Code, 2000 Edition; and,
3. Manufacturer technical data.
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]دیگر موارد چاپ شده و بولتن های فنی برای اجزاء خاص یا روش های طراحی نیز در دسترس می باشند . [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]1. Design Guide for Cold-Formed Steel Trusses
2. Shearwall Design Guide
3. Low-Rise Residential Construction Details
4. Durability of Cold-Formed Steel Members
5. Builder's Stud Guide
6. L-Shaped Header Field Guide
7. Builder's Guide to Residential Steel Floors
8. Inspection Checklist for Cold-Formed Steel Framing
9. Shear Transfer at Top Plate: Drag Strut Design
10. Vertical Lateral Force Resisting System: Boundary Elements
11. Lateral Load Resisting Element: Diaphragm Design Values
12. Screw Fastener Selection for Light Gauge Steel Frame Construction
For unique conditions, it may be necessary to use the AISI Specification for the Design of Cold-Formed Steel Structural Members
با دانستن راهنمایی های بالا ، اکثر تصمیمات طراحی CFS را می توان به سادگی وبا استفاده از جداول راه حل ها و جزئیات اتصالات گرفت.
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]اما نکات طراحی که می توانند برای تازه کاران مفید باشند در زیر ارائه می شود:
1- رویکرد گروهی شامل پیمان کار ، سازنده ، تولید کننده ، طراح ، مالک مفید است . این بدان معنی است که کل گروه باید هر چه زودتر ، و حتی در طول طراحی در روند داخل شوند.
2- مطمئن شوید که پیمان کار روشهای استفاده از CFS را به خوبی می داند . یک طرح ضعیف می تواند به شکل بدی در تکنولوژی CFS منعکس شود.
3- همیشه از خط مشی ایمنی و سلامت شغلی ناظران پیروی کنید
4- تماس اجزای ساختمانی بایستی به صورت عمودی به محل فونداسیون حمل شوند . مگر اینکه حمل افقی از خصوصیات عضو مربوطه محسوب شود
5- هنگام نصب اعضای فولادی به فولادی ابزار ذیل بایستی با سرعت پائین تر از 2500red/min حرکت کند تا از نصب ناصحیح جلوگیری گردد.
6- لوله کشی را حتی الامکان داخل زمین و دیواره های داخلی انجام دهید
7- از قرار دادن لوله ها در دیوارهای خارجی پرهیز کنید زیرا می تواند با اعضای ساختمانی تداخل داشته باشد و یا ارزش دمایی دیوار را کاهش دهد.
8- سخت کننده های صفحات حمال در مخل گره های سقف ها فراموش نشود. این اجزا ضروری می باشند. سخت کننده ها را می توان در سمت دیگر مخل گره های سقف ها نیز نصب نمود.
9- از راهنمایی طراحی حرارتی (
[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif]http://www.stealframing[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif] alliance.com) برای فهم ضخامت مناسب استفاده کنید.
10- عایق های پلاستیکی ، واشرها و مجاری و یا دیگر روشهای حفاظتی کابلها را بایستی جهت محافظت از پوششهای پلاستیکی کابل های برق هنگامی که از سوراخهای اعضای CFS عبور می کند استفاده نمود .
11- همیشه از جدا بودن لوله های مسی از اسکلت فلزی به وسیله عایق های پلاستیکی و یا دیگر روش های مجاز اطمینان حاصل نمائید .
12- جزئیات تولیدی فولاددر رابطه بااشتعال را می توانید در Ul's fire cypsum A ssociation fire Resistance Design Manual ، یا دیگر نشریات بیابید.
13- تمام پایه های تحمل کننده بار ، باید در ناودانی هایی با حداکثر شکاف 8/1 اینچ بین انتهای پایه و کف ناودانی ها ، بنشینند.
[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]به نقل از www.irancivilcenter.com[/FONT]
نوشته شده توسط احمد وقاری
[/FONT]
 

Similar threads

بالا