خواص جلبك ها
خواص جلبك ها
اين موجودات در برخي مواد غذايي استفاده كرد.
دكتر محمد امين حجازي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا افزود:
بعد از انجام تحقيقات برروي انواع جلبكهاي ميكروسكوپي تركيبات غني شده آن به دست آمد و در محصولاتي مانند ماكاروني، شكلات و بيسكويت مورد استفاده قرار گرفت.
به گفته وي اين محصولات در سطح آزمايشگاهي و نيمه صنعتي در كشور توليد شدهاند كه در صدد توليد انبوه آن هستيم.
وي در خصوص خواص جلبكهاي ميكروسكوپي توضيح داد: تحقيقات نشان داده كه اين جلبكها داراي خواص ضد سرطاني ، جلوگيري از تصلب شرايين و تقويت سيستم دفاعي بدن بوده و به دليل داشتن پروتئين خاصيت ضد توموري نيز دارند.
وي كه خود مجري طرح توليد تركيبات غذايي غني شده با جلبكهاي ميكروسكوپي است ادامه داد: محصولاتي كه از اين جلبكها به دست ميآيد به عنوان محصولات يا غذاهاي فرا ويژه شناخته ميشوند و علاوه براينكه كاربرد غذايي دارند داراي خواص فيزيولوژيكي و دارويي براي بدن نيز هستند.
حجازي گفت: اين جلبكها داراي تركيبات آنتي اكسيداني هستند از اين رو از پيري زودرس سلولها و بروز سرطان جلوگيري ميكنند. دارا بودن پروتيين بالا و اسيدهاي چرب امگا ۳و ۶از ديگر خصوصيات اين جلبكها است.
وي ادامه داد: جلبكهاي ميكروسكوپي هم در آبهاي شور، شيرين و آب درياها وجود دارند و كشور ما به دليل دارا بودن درياي خزر از شمال و خليج فارس از جنوب و درياچههاي شور در نقاط مختلف داراي منابع زيادي از اين جلبكها است.
به گفته وي شناسايي ، جداسازي جلبكهاي مهم صنعتي ، كشت و پرورش آنها در كشور از ديگر طرحهاي در دست اجراي اين بخش است.
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي غرب و شمال غرب كشور با بيان اينكه دربرخي كشورها از اين جلبكها در مواد آرايشي نيز استفاده ميكنند گفت اين جلبكها به صورت قرص، كپسول، مايعات و يا به صورت افزودني در انواع غذاها و حتي آدامس نيز مصرف ميشوند