جایگاه استفاده از انواع موتور های الکتریکی در صنعت روبات

atmelboy

عضو جدید
با سلام خدمت تمامی دوستان مهندس خودم:gol:
برای ساخت یک روبات نیاز به استفاده از یک موتور الکتریکی دارم که دارای سرعت کم ولی نیروی زیادی باشد.
لطفا مرا در انتخاب یکی از انواع موتور ها راهنمایی کنید و خصوصیات آن را بر شمارید:que::)
همچنین مدل و نحوه ی راه اندازی و احیانا برنامه ی آن را هم بگویید :que::gol::gol::gol::gol::gol::gol::smile::smile::smile:
بسیار متشکرم:heart::heart::heart::heart::heart::heart:
 

robotali

عضو جدید
درود...
این که شما از چه موتوری استفاده کنید کاملاً به رباتی که دارید روش کار می کنید و حتی بخش خاصی از ربات شما وابسته است... مثلا برای یک ربات مسیریاب عموماً از DC موتور استفاده میکنیم(میشه برای بالا بردن دقت از موتور پله ای هم استفاده کرد...)
برای حرکت دادن مفاصل یک ربات انسان نما دیگه نمیشه از Dc موتور استفاده کرد...(باید از یک سروو موتور مناسب بهره گرفت...)
حالا اگر مشخص کنید که مشغول ساخت چه رباتی هستید دوستان بهتر میتونن راهنمایی کنند...
من با سروو موتور و استپ موتور کار نکردم... ولی یه چیزایی راجع به dc موتورها می دونم که براتون می نویسم...ان شائالله که کمکتون کنه...
(البته با یه سرچ کوچیک تو گوگل میتونین کلی مقاله و مطلب درباره موتورها پیدا کنین...)
DC موتورها در اندازه ها و مدلهای مختلفی با RPMهای(دور بر دقیقه)مختلفی عرضه میشن، میشه تو خیلی از رباتها که نیاز به حرکت یکنواخت وجود داره از این موتورها استفاده کرد، یکی از معایب این موتورها(شاید هم محاسن)اینه که RPM خیلی بالایی دارن... چند هزار دور در دقیقه... و در مقابل این سرعت بالا قدرت کمی هم دارند(البته اندازه های کوچیک رو عرض میکنم،مثل آرمیچر)..تا حدی که میشه خیلی راحت با اشاره انگشت جلوی چرخیدن شفت رو گرفت... ولی برای این هم چاره ای وجود داره... یعنی گیربکس...که مجموعه ای از چند چرخ دنده هست که در داخل یک جعبه تعبیه میشه و میتونه مثلا سرعت 3000 دور در دقیقه یه موتور رو به کمتر از 60 دور کاهش بده... و البته قدرت اون رو هم تا حد خیلی زیادی بالا ببره... (میتونین یک جعبه دنده و یه موتور رو که به هم متصل هستن تهیه کنین...یا یک ماشین اسباب بازی بگیرین و موتورگیربکسش رو در بیارین و استفاده کنین...)
معمولاً جریان خروجی از المان های الکترونیکی مثل میکرو کنترلر ها برای راه اندازی یک موتور ناکافی بوده ، برای تقویت جریان هم راه های مختلفی وجود داره...مثل تقویت کننده های ترانزیستوری و یا آی سی هایی که مخصوص این کار ساخته شده اند...


یک حسنی که موتورهای DC دارن اینه که به شکل نسبتاً راحتی میتونین اونا رو درایو (راه اندازی) کنین...
این جا یک روش برای درایو کردن دو تا موتور به شکل همزمان و البته مستقل از هم رو براتون میزارم:
تو این روش از آی سی به شماره L298 استفاده شده...


پايه هاي 1 و 15: اين پايه ها "Current sensing" نام دارند و بايد هر 2 به – متصل شوند.
پايه هاي 2 و 3:همون طور که گفتم این آی سی میتونه 2 تا موتور رو راه اندزی کنه...(مثلا موتورAوB)... این دو پایه رو باید به موتور A وصل کنید...(این دو پایه موتور A رو تغذیه خواهند کرد) .

پايه‌ي 4: هر ولتاژي بر روي اين پايه قرار گيرد براي راه اندازي موتورها استفاده مي شود. مثلاً اگر موتورهاي شما 12 ولت است، بايد اين پايه به 12 ولت متصل شود.
پايه هاي 5 و 7: اين 2 پايه، ورودي براي کنترل موتور A هستند. اين 2 پايه بايد توسط کاربر يا مدار کنترل کننده‌ي ربات کنترل شوند.
اگر اين 2 پايه هر 2، 0 يا 1 منطقي باشند، موتور بدون حرکت مي ايستد. اگر اين 2 پايه به ترتيب 0 و 1 شوند، موتور به يک جهت مشخص مي‌چرخد و اگر 1 و 0 شوند(يعني ورودي برعکس شود)، موتور عکس جهت قبلي خواهد چرخيد.
پايه ي 6 و 11: اين 2 پايه به ترتيب فعال ساز موتورهاي A و B هستند. براي استفاده از هر 2 موتور بايد هر 2 پايه 1 شوند.(براي فعال‌سازي هر موتور بايد پايه‌ي مربوط به آن 1 شود).
پايه ي 8: بايد به – متصل شود.
پايه ي 9: اين پايه بايد به ولتاژ 5 ولت متصل شود.
پايه‌هاي 10 و 12: اين 2 پايه، ورودي براي کنترل موتور B هستند. کار با اين 2 پايه نيز مانند پايه‌هاي 5 و 7 (ورودي‌هاي موتور A) مي‌‌باشد.پايه‌هاي 13 و 14: اين 2 پايه بايد به موتور B متصل شوند.


موفق باشید:gol:
 
آخرین ویرایش:

omidvarshoei

عضو جدید
من پیشنهادم موتورهای سری zga که من خودم zga 28 .300rpm استفاده میکنم که دارای قدرت بسیار عالیه
 
  • Like
واکنش ها: sh85

amee112000

عضو جدید
کمک در انتخاب موتور

کمک در انتخاب موتور

سلام دوستان
من رشتم کامپیوتر و به یه همچین چیزی نیاز دارم یه موتوری که حدود 3500 دور در دقیقه بچرخه با منبع تغذیه ی 50 ولت و 20 امپر
خوب دوستان محبت کنن به سوالات من پاسخ بدن:gol:
اول اینکه چه نیرویی داره موتور؟(یعنی مثلا اگه داخل یه جعبه به چرخ متصلش کنیم تا چن کیلو بار رو میتونه جابجا کنه و تعداد دورش از 3500 کمتر نشه یا وای نسته)
حجم موتورش چه اندازه ایی در میاد و چند کیلو وزنش هست
تو بازار یه همچین موتوری هست؟اگه هست چه قیمتی؟
گرمایی که حین چرخش ایجاد میکنه چقدر؟
:);)
 
بالا