الکتروککلئوگرافی

faezeh_asal

عضو جدید
آزمایش الکترو ککلئوگرافی ،ECochG ، یک آزمایش برای اندازه گیری پتانسیل های الکتریکی گوش میانی در هنگام تحریک آنها بوسیله ی صدا می باشد. این تست اکثر موقع ها برای تعیین اینکه گوش میانی(حلزون) دارای فشار مایع اضافی هست یا نه ، انجام می شود . لبته این آزمایش نیز برای سنجش شنوایی کودکان و معلولان ذهنی نیز انجام می شود. افزایش فشار مایعات در درون حلزون می تواند باعث از دست دادن شنوایی ، پر بودن گوش ، سرگیجه و یا سوت کشیدن آن شود .
همانطور که گفته شد ، ECochG برای سنجش پتانسیل های مربوط به تحریک به کار می رود. یکی از این پتانسیل ها، پتانسیل عملی (AP) که برای انتقال پیام عصبی آزاد می کنند .

صداهایی که برای آزمایش استفاده می شوند ، معمولا، تیک ها و تون هایی هستند که به گوش فرستاده می شوند.در تصاویری که در بالا ارائه شده اند ،R تیک هایی هستند که ترقیق شده اند و C تیک هایی هستند مه تلغیظ شده اند .
دو روش برای آزمایش ECochG وجود دارد.TT (ترانستیمپانیکTranstympanic) و ET (اکستراتیمپانیکextratympanic) .در روش ترانستیپانیک، که روشی هجومی محسوب می شود، الکترودی از د رون پرده ی صماخ عبور داده می شود تا بر استخوان حلزون فرود آید. به وسیله ی این روش پتانسیل های عصبی و حلزون ثبت می شوند. در روش ET ، که پزشکان آن را بیشتر ترجیح می دهند ، الکترود هایی بر روی مجرای گوش یا سطح پرده ی صماخ گذاشته می شوند . شکل زیر الکترودی را که برای ET یا به اصطلاح خود پزشکان "tympanic ECoch" را نشان می دهد .

هر دو روش ثبت دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. نخستین فایده ی TT ، به دلیل مستقیم در تماس بودن با حلزون می باشد که دیگر لزومی ندارد تا سیگنال های دریافتی به صورت میانگین ثبت شوندد و مستقیما ثبت می شوند. ولی محدودیت بزرگی دارد این است که هجومی می باشد و نیاز به یک پزشک در یک محل پزشکی دارد. همچنین عبور دادن الکترود از داخل پرده ی صماخ بسیار دردناک می باشد ، با وجود اینکه مواد بیهوشی موضعی به کار برده می شوند.
ولی در مقابل آن ، ET نیاز زیادی به مینگین گرفتن از سیگنال های دریافتی دارد و همچنین نسبت به سسیگنال های TT دارای دامنه ی کمتری می باشند . ولی در عوض ET بدون درد بوده و هر آدیولوژیست بدون نیاز به پزسکی بودن محیط و بدون نیاز به بی حسی می تواند این کار را انجام دهد.
پتانسیل هایی که عموما توسط ECochG ثبت می شوند ، CM ،AP و SP نام دارند .
CM که مخفف Cochlear microphonic است و شکل موج صوت محرک فرستاده به گوش را در تحریک های متوسط ویا پایین را تصویر می کند. (تنگار حلزون مثل میکروفونی است که صوت های فرستاده شده را دریافت و نمودار ولتاژی آنها را نشان می دهد.)
AP همان پتانسیل عمل مجموع چندین هزار عصب شنوایی و در هنگام تحریک شدن است. مهم ترین مشخصه های AP که مورد بررسی قرار می گیرند ، بزرگی آن و همچنین زمان اتفاق افتادن آن پس از تحریک است..
SP مخفف Summating potential است. این پتانسیل نشان دهند ه ی الگوی مکانی-زمانی حلزون برای پاسخ دادن به محرک است.( یک چیزی شبیه به آستانه ی پتانسیل لازم برای آنجام پتانسیل عمل در آعصاب). جهت مثبت یا منفی آن بستگی به جهت قرار گرفتن الکترود ها و همچنین آعصابی مورد بررسی قرار می گیرند متفاوت است.





کلمات کلیدی : غشاء تیمپانیک(پرده ی صماخ) ، پتانسیل عمل، ECochG ، روش هجومی و غیر هجومی

به نقل از : http://www.bioemm.com/</A />http://www.bioemm.com/
منبع:http://www.audiologyonline.com/articles/article_detail.asp?article_id=452
 
بالا