رگولاتورها

parichehr16

عضو جدید
رگولاتورها المانهای الکترونیکی هستند که جهت تامین یک ولتاژ مستقل از بار و ولتاژ ورودی به کار می روند که علارقم تغیرات ولتاژ ورودی و تغیرات در بار( جریان خروجی) همواره دارای ولتاژ ثابتی می باشند البته با در نظر گرفتن محدوده تغییرات تعریف شده توسط کمپانی سازنده از این رو المانهای بسیار مفیدی در مدارهای الکترونیکی جهت تغذیه IC ها و دیگر مدارهای مجتمع می باشند.رگولاتورها بسته به ولتاژ و جریان مورد نیاز دارای تنوع زیادی می باشند .

رگولاتورهای خطی (Linear)

ازجمله ساده ترین انواع رگولاتورها هستند که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند به طور مثال LM7805(5Volt),LM7812(12Volt),LM7905(-5Volt),LM7912(-12Volt),LF33(3.3Volt) ,LM317(ADJ)نمونه های متداول Linear در بازار هستند.از مشکلات این نوع بازدهی کم آنها و در نتیجه دفع انرژی به صورت گرما می باشد در جریان های بالا بایستی حتما از Heat sink استفاده گردد.اما در جریانهای پایین بسیار مناسب می باشند.از جمله مزایای آنها قیمت مناسب (حدود 200 تومان) و نویز پایین آنهاست.
رگولاتورهای سویچینگ

با ظهور منابع سویچینگ تحولی در منابع تغذیه بوجود آمد و بازدهی این مدارها چندین برابر شد.در اینجا فصد بحث در مورد منابع تغذیه سویچینگ و طراحی آنها را ندارم .از انواع رگولاتورهای سویچینگ سری (3Amp)LM2576 وLM2575(1Amp)می باشند. این IC در دو نمونه HV و معمولی در دسترس می باشد که در نوع HV ماکسیمم ورودی تا 60 ولت و در نوع معمولی تا 40 ولت می باشد.

این IC در ولتاژهای 15و12و5و3و3/3 و همینطور ADJ (قابل تنظیم 1.5تا 55) و با قیمتی در حدود 1000 تومان در دسترس می باشد .
برای LM2576 جریان 3 آمپر تضمین شده می باشد از جمله مزایای این رگولاتورها جریان خروجی بالا بازدهی بالا تا 88% ولتاژ ورودی بالا – تا 40 ولت و در ورژن HV تا 80 ولت میباشد .

کاربردها:

- رگولاتور سویچینگ کاهنده (Step Down یا Buck) با بازده بالا و مدار بسیار ساده با 4 المان خارجی.

- تبدیل ولتاژ مثبت به منفی(Buck-Boost)

-استفاده به عنوان کاهنده ولتاژ پربازده قبل از رگولاتورهای خطی.

-بیشترین کاربرد این مدار در رگولاتور 5 ولی ساده با بازدهی بالا و جریان مناسب می باشد.
منبع:
http://www.cmos.ir/
 

ehsanstr

عضو جدید
آي سي رگولاتور يا تثبيت كننده ولتاژ:

به منظور تثبت (ثابت نگه داشتن) ولتاژ مورد نظر در نقاط مختلف مدار از آي سي هاي رگولاتور استفاده مي كنيم.

تثبت به اين منظور انجام مي شود كه ما در مداري نياز به يك لتاژ ثابت، مثلا 5 ولت dc دايم ولي نوساناتي در ولتاژ ورودي به مدار ما وجود دارد كه بر عملكرد مدار تاثير مي گذارد از اين رو از آي سي رگولاتور به منظور تثبيت كننده ولتاژ استفاده مي كنيم.

آي سي هاي رگولاتور دو نوع مثبت و منفي هستند و با پيش شمارهاي 78 براي نوع مثبت و 79 براي نوع منفي شناخته مي شوند دو رقم بعد از اين عدد ها نشان دهنده ولتاژ آي سي مي باشد.

مثلا: 7805 يعني آي سي رگولاتور 5 ولت مثبت
مثلا: 7805 يعني آي سي رگولاتور 5 ولت مثبت و يا: 7905 يعني آي سي رگولاتور 5 ولت منفي

آي سي رگولاتور داراي سه پايه است . پايه وسط آن مشترك است و به زمين مدار يا منفي متصل است . پايه اول ورودي جريان و پايه سوم خروجي تثبيت شده جريان است.

نكته بسيار مهم اين موضوع است كه جريان ورودي به آي سي رگولاتور بايد بين 3 تا 8 ولت بيشتر از جريان تثبت خروجي باشد به عنوان مثال به آي سي 7805 بايد بين 8 تا 13 ولت جريان بدهيم تا 5 ولت تثبت شده در خروجي به ما بدهد. جريان دهي آي سي هاي رگولاتور 1 آمپر است.

برخي از رنج هاي متداول آي سي هاي رگولاتور:

تيپ مثب:7805 – 7806 – 7808 – 7809 – 7810 – 7812 – 7815 – 7818 – 7824 -…
تيپ منفي: 7905 – 7906 – 7908 – 7912 – 7915 – 7924 -
 

ehsanstr

عضو جدید
سلام

سلام

سلام

رگولاتورها جهت تثبیت جریان بکار می روند؟

:gol:
 

Behzad nejati

عضو جدید
تثبیت جریان

تثبیت جریان

سلام

رگولاتورها جهت تثبیت جریان بکار می روند؟

:gol:
رایج ترین مداراتی که جهت تثبیت جریان به کار میره مدازات ترانزیستوری هستند که دیود زنر هم دارن البته همه اینا بستگی به کاربرد مدار داره ولی رگولاتور عمل تثبیت جریان رو انجام نمیده
 

a.alast

عضو جدید
با عرض سلام و خسته نباشید

من چند تا سوال در مورد رگولاتور های موتور دیزل داشتم.
1.کسی نقشه ی مدار هاشو داره؟
2. مقاله ی خوبی در این زمینه داره؟

فعلآ همین ممنون.
 

invincible

عضو جدید
با عرض سلام و خسته نباشید

من چند تا سوال در مورد رگولاتور های موتور دیزل داشتم.
1.کسی نقشه ی مدار هاشو داره؟
2. مقاله ی خوبی در این زمینه داره؟

فعلآ همین ممنون.

توضیح رگولاتورها در موتورهای دیزل

رگولاتور از قسمت های مهم موتور دیزل بوده و تقریبا سرعت ثابتی را بین دو وضعیت حداقل و حداکثر دور موتور فراهم می کند.
رگولاتور نسبت به تغییرات سرعت موتور حساس بوده و شانه گاز پمپ انژکتور را حرکت می دهد تا مقدار سوخت موتور بسته به نیاز سیلندرها و بار موتور تغییر پیدا کند. بنابراین هدف از وجود رگولاتور در موتورهای دیزل عبارت از کنترل سرعت موتور بین دو حد دور آرام و سرعت حداکثر در کلیه شرایط بار موتور می باشد.
برای مثال می توان گفت که تراکتورهای کشاورزی یا ماشین های جاده سازی به سرعت و توان صحیح موتور در تمام شرایط بار موتور نیاز دارند.
بدین جهت این ماشین ها مجهز به رگولاتور سرعت متغییر هستند. زیرا در حین کار، موتور در هر دقیقه چندین مرتبه مواجه با تغییرات بار شده و در نتیجه رگولاتور مقدار سوخت تحویلی به موتور را تغییر می دهد. تغییر مقدار سوخت سبب ثابت نگاه داشتن سرعت موتور برای توتن و کشش مورد نیاز بار می باشد.

وظایف رگولاتور

1)دور آرام موتور را کنترل کرده و مانع از خاموش شدن آن می شود.

2)دور حداکثر موتور را محدود کرده و از کارکردن موتور در سرعت زیاد جلوگیری می کند.

3)سرعت موتور را بین حداقل و حداکثر تنظیم می کند.

4)هنگامی که موتور به گشتاور بیشتری نیاز دارد، سوخت زیادی رابه موتور می رساند.

5)هنگام روشن کردن موتور، سوخت بیشتری در اختیار موتور قرار می دهد.


انواع رگولاتور

ساده ترین نوع رگولاتورها، سرعت ثابت است.
در این رگولاتورها، سرعت موتور بسته به مقاومت فنر رگولاتور ثابت می ماند. این نوع رگولاتورها در مواقعی بکار می روند که موتور در یک سرعت معینی کار کند. برای مثال موتورهای ثابت زمینی را که با ژنراتور کار کرده و برق تولید می کنند می توان نام برد.

اگر فنر و اهرم کنترل برای تغییر بار بر روی موتور قرار داده شده باشد، سرعت موتور با تغییر نیروی فنر کمتر یا بیشتر خواهد شد.این نوع رگولاتورها به سرعت متغیر یا تمام سرعت معروف هستند.
در این حالت موتور در کلیه محدوده سرعت می تواند کار کند. رگولاتورها به انواع مختلف ساخته شده و هر کدام برای کاربرد خاصی بر روی موتورهای دیزل نصب می شوند.
مانند :

الف:رگولاتور مکانیکی ب:رگولاتور خلائی
 
آخرین ویرایش:

a.alast

عضو جدید
ممنون از شما بابت توضیحتون. ولی این کافی نیست. اگه میشه در مورد مدار الکتریکی اون توضیح بدین.
در هر حال ممنون.
 

montazer_110

عضو جدید
با سلام
ضمن تشکر از اطلاعاتی که در اختیارمون گذاشتید.اگه امکان داره نقشه استفاده از رگولاتورهای سويیچینگ به همراه توضیحات رو هم بذارین.:redface::redface::D
 

rshrshrsh

عضو جدید
سلام
من در ورودی 100 تا 120 ولت dc دارم میخام تبدیلش کنم به 100 ولت تثیبت شده و 5 آمپر هم جریان کشیده میشه.
آیا راهی بلدید؟
با تشکر
 
بالا