سلام فکر می کنم پیر کرنش همان دندانه ای شدن در آزمایش کشش در خواص مکانیکی است که به دلیل ایجاد باندهای لومر کاترل ایجاد می شود که با توجه به تنش یکسان تغییر طول یا کرنش متفاوت داریم.
دوست عزیز اگر منظور تعیین دمای دیرگدازی یا همان دمای خمیری شدن هست باید شما ابتدا از ماسه خود یک نمونه مطابق استاندارد تهیه کنید و سپس آن را همراه با نمونه های استاندارد زگر در کوره قرار دهید که بر اساس دمای دیرگدازی دسته بندی شده اند و باید از روی ظاهر نمونه خود و مطابقت آن با نمونه های استاندارد که 40 عدد می باشند دمای خمیری شدن را تعیین کنید. دمای دیرگدازی دمای است که نمونه شکل خود را از دست می دهد.
فکر می کنم همون افزایش سختی و استحکام نمونه در اثر انجام کار مکانیکی می باشد که به دلیل افزایش تعداد بیش از حد نابجایی ها و قفل شدن نابجایی ها می باشد.