1000 متر زیر دریا (ماهیهای ترسناک و عجیب)

رامین قاسم نتاج

اخراجی موقت
گاهی اوقات حتی فکر این را هم نمی توانیم کنیم که همچین موجوداتی درکره زمین وجود داشته باشند در اعماق دریا در عمق 300 تا 1000 متری دریا آنجا که نور خورشید دیگر قدرت نفوذ را ندارد در ان تاریکی مطلق آیا حیات وجود دارد؟
بله در اعماق جانوران عجیبی زندگی میکنند که با این محیط سازگار شده اند که گاهی رفتارهای عجیبی از خود نشان میدهند من با نشان دادن چند عکس و معرفی چند گونه از ماهیهای این مناطق شما را با ماهیهای این اعماق آشنا میکنم .در عمقهای 300 متری و در روشنایی بسیار کم ماهیها دارای چشمان بزرگ هستند تا نور محیط را خوب جذب کنند و بعضی دیگر روی چشمان خود حساب نمی کنند و ازحس لامسه خود کمک میگیرند در اعماق 1000 متری دیگر هیچ نوری نیست در این چنین شرایطی ماهیهای ساکن در این مناطق چگونه زندگی میکنند؟



یکی از ساکنان این اعماق ماهی ماهیگیر است که نیم متر طول دارد.این ماهی به وسیله شاخک نورانی( علت نور روی این شاخکها بکتریهای نورانی هستند) که روی سر خود دارد اعمال زیستی خود را انجام میدهد مانند ارتباط با همنوع و شکار ولی وظیفه اصلی این شاخک نورانی جذب شکار در این تاریکی است.
نکته بسیار جالب در این ماهی این است که فقط نوع ماده دارای شاخک نورانی است و نوع نر فاقد این شاخک است . به نظر شما ماهی نر اعمال حیاتی خود را چگونه انجام میدهد چگونه شکار میکند ؟
ماهی نر تنها یک وظیفه دارد وآن پیدا کردن نوع ماده که ماهی نر به وسیله گیرنده های جلوی سر موادی را که نوع ماده برای شناسایی نوع نر از خود آزاد میکند را شناسایی میکند و به طرف نوع ماده میرود .هنگامی که به نوع ماده رسید با کمال بی رحمی تمام با دندانهای خود شکم ماده را پاره میکند و به درون شکم نوع ماده میرود و تا اخر عمر انجا میماند و از خون ماهی ماده تغذیه میکند ولی در عوض ماهی نر ماهی ماده را هر زمانی که لازم باشد بارور میکند.ماهی ماهیگیر علاوه بر زندگی عجیب خود ماهی بسیار وحشتناک از نظر شکل است دهان بزرگ و چشمان مات و دندانهای تیز و بلند و شاخک نورانی این ماهی را مرموز و وحشتناک ساخته است .

ماهی دندان نیش





این ماهی نسبت به جثه خود دارای بزرگترین دندانها است .

ماهیهای دندان نیش که به نام غول ماهی نیز شهرت دارند در اعماق دریاها زندگی می‌کنند و این گونهماهی‌ها که بسیار وحشی به نظر می‌‌رسند، جزء خانواده Anoplog astridae (که گاه به غلط Anoplog asteridae به شمار می‌‌آیند.این گونه در آبهای گرمسیری و سرد ـ معتدل پراکنده هستند. این خانواده تنها شامل دو گونه بسیار مشابه می‌‌باش.ماهی دندان نیش معمولی به، Anoplogastr cornuta)۱۸۳۳ و valenciennes) که در سراسر جهان پراکنده هستند. .ماهی دندان نیش تیغ دار،(brachycera Anoplogastr kotlyar۱۹۸۶) که در آبهای گرمسیری اقیانوس آرام و اطلس پراکنده هستند.
اگر چه این گونه ماهیها بخاطر دندانهای بیش از حد بزرگ و نیش مانند خود و همچنین صورت خشک و خشن خود به این نام شهرت یافته‌اند اما این ماهیها بسیار کوچک بوده و هیچ آسیبی به انسان نمی‌رسانند. طول بزرگ‌ترین ماهی درگونه ماهی دندان نیش معمولی به حداکثر ۱۶ سانتی متر (۶ اینچ) می‌‌رسد و طول بزرگ‌ترین ماهی درگونه ماهی ماهی دندان نیش تیغ دار در حدود نصف این اندازه است.
این ماهی دارای سر بزرگ با حفره معدی حجیمی است که شکل ابتدایی دارد، روی سطح آن حفره‌های مخاطی آبکش مانندی قرار دارند که به‌وسیله لبه‌های دندانه دار مشخص شده‌اند و پوست نازکی نیز سطح آن را پوشانیده است.
چشمان این ماهی نسبتاً ریز هستند و در سمت فوقانی سر جانور قرار دارند. بدن این ماهی قهوه‌ای تیره و سیاه است که در پهلوها بسیار فشرده بوده و از جلو گود و هر چه به سمت دم ماهی پیش می‌‌رویم باریک تر می‌شود. باله‌های این ماهی کوچک، ساده و بی مهره هستند، پولکها در پوست ماهی قرار دارند که به شکلبشقابک‌های نازک به چشم می‌‌خورند. اگر چه این ماهی چشمان ریزی دارد. ولی خط جانبی بدن این جانور کامل تکامل یافته و به شکل یک شیار باز در امتداد پهلوها به چشم می‌‌خورد.

در ماهیهای بالغ دو دندان نیش فک تحتانی جانور آنقدر دراز هستند که برای جایگیری مناسب دندانها در زمانی که دهان ماهی بسته است، دو حفره در دو طرف مغز جانور در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند. ماهیهای جوان از لحاظ ظاهری کاملاً متفاوت هستند: ماهیهای جوان برخلاف ماهیهای بالغ دارای مهره‌های کشیده بر روی سر و سرپوش هستند، چشمان درشت تری دارند، یک کیسه هوا در بدن این نوع ماهی فعال است، تیرهای آبششی باریک و کشیده‌ای دارند، دندانهای بسیار کوچک‌تر هستند و قابلیت فشردگی دارند. و رنگ آنها خاکستری روشن است. این تفاوتها باعث شده است که در مرحله زندگی این ماهی به‌عنوان دو گونه مجزا طبقه بندی شوند که یکی از آنها در طبقه دیگری caulolepsis، قرار می‌گیرد.
ماهیهای دندان نیش دریایی از جمله ماهیهانی هستند که در عمیق‌ترین نقاط دریاها به چشم می‌‌خورند. این گونه ماهیها حتی در عمق ۵۰۰۰ متری (۱۶۴۰۰ فیت) نیز یافت می‌شوند. این ماهیها عموماً در عمق ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ متری (۶۶۰ تا ۶۵۶۰ فیت) یافت می‌شوند و این در حالی است که ماهیهای جوان اغلب در اعماق کمتر به چشم می‌‌خورند، این ماهیها نیز همانند اکثر ماهیانی که در اعماق دریاها زندگی می‌کنند حرکات دایلی (diel) دارند بدین صورت که آنها در طول روز در اعماق تاریک دریاها باقی می‌‌مانند و هر چه به‌طرف شب نزدیک می‌‌شویم به طرف لایه‌های فوقانی آب شنا می‌کنند تا از ستاره‌های دریایی تغذیه کنند و دوباره در سپیده دم به اعماق آب باز می‌‌گردند.
ماهیهای نیش دندان هم به صورت گروهی و هم به تنهایی به چشم می‌‌خورند گفته می‌شود که آنها از گیرنده‌های شیمیایی برای شکار استفاده می‌کنند پس در نتیجه برخورد آنها به چیزی که قابل خوردن باشد به شانس آنها بستگی دارد.
دندانهای کوچک و پره‌های گوش دراز ماهیهای جوان نشان می‌‌دهد که آنها عمدتاً از زوپلانکتون‌های تصفیه ساز دریا تغذیه می‌کنند و این در حالیست که ماهیهای بالغ که در اعماق دریا زندگی می‌کنند غذای خود را از ماهیهای دیگر و اسکوئیدها تأمین می‌کنند. دندانها و دهان بزرگ ماهیهای دندان نیش خصوصیتی است که در میان آبزیان کوچک الحاق دریا معمول است (تیرمارماهی، ماهی دندان‌بی‌ریخت، ماهی دندان خنجری، کُرک‌دهان (Bristlemouth ماهی که در دهانش موهای ریز وجود دارد)، Berra cudina، ماهی ماهی گیر و این خصوصیت برای این ماهیها یک مزیت به حساب می‌آید چرا که در محل زندگی آنها غذا به اندازه کافی یافت نمی‌شود و هر چیزی (حتی اگر بزرگ‌تر از اندازه ماهی باشد) به‌عنوان غذا محسوب می‌شود. ماهیهای دندان نیش توسط دیگر ماهیهای دریایی بزرگ همانند تن و نیزه ماهی شکار می‌شوند.
ماهیهای دندان نیش در مقایسه با بسیاری از ماهیهایی که در اعماق دریا زندگی می‌کنند قوی و نیرومند به نظر می‌‌رسند. این ماهیها قادرند ماهیها در محیط آکواریوم که بسیار با محیط زیست طبیعی آنها متفاوت است زندگی کنند
ماهیهای دندان نیش دارایلیسه‌های پلانکتونی و بی حفاظ هستند. زمان و تکرر تخم ریزی در آنها مشخص نیست، اما بر طبق گزارشات بعضی فعالیتهای تخم ریزی در ماههای ژوئن تا اوت مشاهده شده است. وقتی که طول بدن ماهیهای جوان نیش دندان معمولی به ۸ سانتی متر (۳ اینچ) می‌‌رسد، آنها کم کم شبیه ماهیهای بالغ می‌شوند و به طرف اعماق آب می‌‌روند. آغاز بلوغ ماهیهای نیش دندان مشخص نیست، اما معمولاً بلوغ این ماهیها زمانی است که طول آنها به ۱۳ سانتی متر (۵ اینچ) می‌‌رسد. این ماهیها همانند اکثر ماهیهایی که در اعماق دریاها زندگی می‌کنند به کندی رشد می‌کنند
.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

ni_rosa_ce

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دهان بزرگ و چشم های خیلی بزرگ از مشخصه های ماهیان ساکن آب های خیلی عمیق هستش . قدرت بینایی ندارند و اصولا فاقد چشم هستند . ممنون از مطلب خوبتون :gol:
 

Similar threads

بالا