خوردن ماست طول عمر را افزايش مى دهد

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماست نه تنها يك ميان وعده غذايى سريع، آسان و مغذى است كه در تمام طول سال موجود است، بلكه محققان دريافته اند در كشورهايى كه از ماست در وعده هاى غذايى شان استفاده مى كنند، طول عمر مردم آن كشورها بيشتر است.
به گزارش ايسنا، درسيستم طبقه بندى مواد غذايى، ماست جزو منابع غذايى بسيار غنى از كلسيم، فسفر، ريبوفلاوين يا ويتامين B2 و يد محسوب مى شود. ماست همچنين منبع سرشار از ويتامينB12 ، اسيد پانتوتنيك يا ويتامين B5، روى، پتاسيم و پروتئين است.
اين مواد مغذى ماست را به يك ماده غذايى تامين كننده سلامتى تبديل كرده است. ماست با كيفيت بسيار مطلوب حاوى باكتر ى هاى زنده اى است كه براى سلامتى مزاياى بسيارى دارد. ماستى كه حاوى باكتر ى هاى زنده باشد، باعث افزايش طول عمر شده و همچنين سيستم ايمنى بدن را تقويت مى كند. تحقيقات نشان مى دهد كه مصرف ماست براى افرادى كه سيستم ايمنى ضعيفى دارند مانند سالمندان مى تواند واكنش هاى ايمنى بدن را تقويت كرده و مقاومت بدن را در برابر بيمارى هاى مربوط به سيستم ايمنى افزايش دهد.
پژوهشى كه بر روى ۱۶۲ سالمند به مدت پنج سال انجام شد، نشان داد در بين آن گروه از اين سالمندان كه بيش از سه نوبت در هفته ماست مصرف كردند، ميزان مرگ و مير ۳۸ درصد نسبت به گروهى كه كمتر از يك نوبت در هفته ماست خوردند، كاهش پيدا كرد.
به علاوه گروه ديگرى از بررسى ها نشان داده است كه مصرف مواد غذايى غنى از كلسيم مى تواند چربى بدن را كاهش دهد. به اين ترتيب محققان توصيه مى كنند كه اگر مى خواهيد وزن كم كنيد، بيشتر از مواد غذايى سرشار از كلسيم بويژه فراورده هاى لبنى كم چربى مانند شيرگاو و ماست استفاده كنيد. البته هنوز چگونگى تاثير ماست در كاهش چربى بدن براى محققان مشخص نيست.
يكى ديگر از فوايد ماست تقويت توانايى بدن در تشكيل استخوان ها است. ماست و همچنين شير گاو حاوى پروتئين خاصى هستند كه به رشد بدن و نيز تقويت فعاليت سلولهاى استخوان ساز در بدن كمك مى كند.
به علاوه كارشناسان علم تغذيه توصيه مى كنند كه مصرف فراورده هاى لبنى براى رشد استخوانهاى دختران بويژه درسن بلوغ سودمندتر از مصرف مكمل هاى حاوى كلسيم است.
ماست حاوى نوعى باكترى موسوم به لاكتوباسيلوس است كه تاثير قابل توجهى در پيشگيرى و بهبود آرتروز دارد.
ازسوى ديگر مطالعات منتشر شده در مجله آمريكايى تغذيه كلينيكى حاكى از آن است كه فعاليت باكترى عامل زخم معده موسوم به هليكوباكترپيلورى نيز با مصرف ماست متوقف مى شود.
در بخش ديگرى از اين پژوهشها كه در همين مجله به چاپ رسيده آمده است كه اگر چه همواره مزاياى مصرف ماست كم چرب مورد توجه بوده است اما پژوهش ها نشان مى دهد كه مصرف ماست و ساير فراورده هاى لبنى پرچرب مانند شير، پنير، خامه، سرشير و كره با چربى كامل به ميزان قابل توجهى خطر ابتلا به سرطان روده و راست روده را كاهش مى دهد.
اگر چه نوع پرچرب اين محصولات حاوى مقادير بالاى چربى اشباع شده است، اما از سوى ديگر حاوى نوعى چربى محافظت كننده است كه خاصيت پيشگيرى از ابتلا به سرطان دارد.
مصرف تنها ۲‎/۳ اونس يا ۹۰ گرم ماست دوبار در روز نه تنها سطح سولفيت هيدروژن و يا ساير تركيبات سولفيتى در بدن را كه باعث تنفس نامطلوب مى شوند، كاهش مى دهد بلكه همچنين از درصد تشكيل پلاك هاى دندانى وبروز پوسيدگى هاى دندانها مى كاهد
 

Similar threads

بالا