·▪•●سوالات و درخواست های مهندسی پلیمر فقط در اینجا مطرح شود●•▪·

no one

عضو جدید
من یه مقاله از ماکرو مولکول دارم که درباره ی نانو لوله های کربنیه .اما نمی دونم چجوری لینکشو براتون بفرستم!!لینک رو دانشگاه به ایمیلم فرستاد
ه!
 

mo30_21

عضو جدید
please help me

please help me

سلام
یک مقاله یا مطلب (چند صفحه) در مورد پلی اتر اتر کتون میخوا ستم
اگه میشه کمکم کنید.
با تشکر مصطفی
 

arash_ranjbarza

عضو جدید
fox be nazare man khoobe , tarjomeye poostchi , 10,000 tomane , albate age pdfesho khasti behem begoo ke poole ketabo nadi ,albate bad nist halol maselesh ham begiri , albate mesalhash ba virayeshe jadide ketab motabegh nist ama baraye darke masael :smile:bad nist dashte bashi , behar hal har komaki az dastam bar biyad dar khedmatam
 

hamed_rasoolzade

عضو جدید
سوال

سوال

چگونه میتوان در محلول های پلیمریزاسیونی تشخیص داد که در محلول هم دیمر وجود دارد هم تترامر ؟
جواب هر چه زودتر بهتر........
 

neistan

عضو جدید
این که دیلیت شده لطفا دوباره بزاریتش البته رو رپید شورودر نباشه
 

MjAz

عضو جدید
خوردگي

خوردگي

با سلام من يه مقاله در مورد خوردگي پلاستيك ها مي خوام;)
 

JU JU

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
»روبچس شما چرا تاپیک الکی درست میکنین ؟
یه تاپیک به اسم مقالات درخواستی داریم
فکر کنم این تاپیک منتقل بشه
شما هم برین اونجا بهتون جواب میدن
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
»روبچس شما چرا تاپیک الکی درست میکنین ؟
یه تاپیک به اسم مقالات درخواستی داریم
فکر کنم این تاپیک منتقل بشه
شما هم برین اونجا بهتون جواب میدن
جوجو جان ، اینجا مهندسی پلیمر هست ، تاپیک هاش با مهندسی شیمی فرق داره ، برا همین ادغامشون نمیکنم
ولی ممنون که حواست به همه جا هست
 

n-saturn

عضو جدید
کمک درباره ی رشته ی پلیمر در خارج

کمک درباره ی رشته ی پلیمر در خارج

:)سلام.
من خیلی به رشتهی پلیمر علاقه دارم:redface: ولی چون دیگه نمیتونم تو کنکور شرکت کنم:cry: میخوام برم کانادا یا استرالیا هم کار کنم هم درس بخونم.
آیا کسی می دونه کدوم دانشگاه ها تو کانادا یا استرالیا رشته ی پلیمرو ارایه می دهند؟
اگر دانشگاهی با این مشخصات وجود نداره میشه از طریق مهندسی شیمی اقدام کرد؟:gol:
 

dariushkhan

عضو جدید
برو حالشو ببر

برو حالشو ببر

مخ پلیمر دنیا هلنده:heart:
اگه محدودیت نداری برو هلند:heart:
 

ali87

عضو جدید
کانادا مک گیل بهترین دانشگاهش هست برا پلیمررفتی ما را هم برا دکتری ببر
 

m.a.m

عضو جدید
درخواست کمک

درخواست کمک

با سلام خدمت مهندسین شیمی عزیز
اطلاعات راجع به کاتالیز و تجزیه آب می خواهم اگر ممکن است اطلاعاتی راجع به آن به ایمیل من بفرستید ممنون میشم.
mohmmadali_madani@yahoo.com
 

mazi_emin3m

عضو جدید
نمونه سوال مبانی پلیمر میشه برسونید

نمونه سوال مبانی پلیمر میشه برسونید

دوستان من یه دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی هستم که این تذم مبانی پلیمر درام
نیمیدونم در جای درستی مطرح میکنم موضوع رو ولی خواهش می کنم کمکم کنید به نمره ی درس نیاز دارم امتحانم شنبه است و هیچ نمونه سوالی واصه حل و جزوه درس حسابی ندارم کسی میتونه چند نمونه سوال با جواب برام جور کنه ممنونم
 

mazi_emin3m

عضو جدید
از مدیران انجمن و سایت واقعا ممنونم برای کمکشون حد اقل اگه اشتباه کرده بودم در محل گذاشتن تاپیکم راهنماییم میکردید . با تشکر از سایت iran-eng واقعا ...
خدانگهدارتون
 

nazgol m

عضو جدید
سلام
این جزوه رو واسه فردا می خوای؟ من جزوه خودم رو دارم ولی نه به صورت فایل که بتونم بذارمش اینجا و در مورد نمونه سوالم خوب هر استادی یه سلیقه ای داره بعضی ها معمولا سوالات اثباتی میدن مثلا در پلیمریزاسیون آنیونی می خوان طول زنجیر و به دست بیارید ولی بعضی استادا هم معمولا سوال به صورت مسئله می دن که تنوعش خیلی زیاده . باز اگه چیزی به ذهنم رسید همینجا برات می ذارمش
 

REZA.F

کاربر بیش فعال
دوست عزیز کتاب تکنولوژی پلیمر دکتر حدادی اصل کتاب خوبیه میتونی سرفصل هاتو به طور خلاصه وار پیدا کنی و بخونی. جزوه اساتید سلیقه ای هستو ولی تو این کتاب اصل مطلب هستش. فت و فراوون هم پیدا میشه.
 

mkb8224

عضو جدید
سوالات ، درخواست ها و غیره مهندسی پلیمر فقط در اینجا مطرح شود.

سوالات ، درخواست ها و غیره مهندسی پلیمر فقط در اینجا مطرح شود.

يه كتاب درباره ساخت پلاستيك مي خوام
 

farshad_mc2

عضو جدید
کمک فوری

کمک فوری

سلام. اگر امکان داره حل این سوال را خیلی سریع(تا یکشنبه بعد از ظهر) به من برسونین. خیلی فوریه!!!!!!!

یک قطعه ولکانیز شده را در پریودهای زمانی مختلف تحت تنش کششی قرار داده ایم. بدین صورت که در زمان t=0 نمونه تحت بار 10Mpa برای مدت 100 ثانیه نگه داشته میشود و سپس تنش از روی قطعه برداشته میشود. اگر رفتار قطعه در این آزمون از نوع ویسکو الاستیک خطی باشد و با توجه به اینکه =J0=Elastic Compliance=2 Gpa-1 and
T0=Relaxation time200s :
1-مقدار خزش ویسکوالاستیک نمونه را در لحظه 100 ثانبه
2-مقدار کرنش باقیمانده در قطعه بعد از قطع تنش در زمان 200 ثانیه

اطلاعات مسئله فقط همین است.برای محاسبه J(100) باید از چه رابطه ای برم.
لطفا اگر امکان داره راه حل کامل را بفرستین.( البته از روش جمع آثار حل میشه):que:
 

mimshimi1386

عضو جدید
پلیمر

پلیمر


تصور جهان پیشرفته کنونی بدون وجود مواد پلیمری مشکل می‌باشد. امروزه این مواد جزیی از زندگی ما شده‌اند و در ساخت اشیای مختلف ، از وسایل زندگی و مورد مصرف عمومی تا ابزار دقیق و پیچیده پزشکی و علمی بکار می‌روند. کلمه پلیمراز کلمه یونانی (Poly) به معنی چند و (Meros) به معنای واحد با قسمت بوجود آمده است. در این میان ساختمان پلیمرها با مولکولهای بسیار دراز زنجیر گونه با ساختمان فلزات کامل متفاوت است. این مولکولهای بلند از اتصال و بهم پیوستن هزاران واحد کوچک مولکولی مرسوم به منومر تشکیل شده‌اند. مواد طبیعی مانند ابریشم ، لاک ، قیر طبیعی ، کشانها و سلولز ناخن دارای چنین ساختمان مولکولی هستند.

البته تا اوایل قرن نوزدهم میلادی توجه زیادی به مواد پلیمری نشده بود بومیان آمریکای مرکزی از برخی درختان شیرابه‌هایی استخراج می‌کردند که شیرابه بعدها نام لاتکس به خود گرفت. در سال 1829 ، دانشمندان متوجه شدند که در اثر مخلوط کردن لاتکس طبیعی با سولفور و حرارت دادن آن ماده‌ای قابل ذوب ایجاد می‌شود که می‌توان از آن محصولات مختلفی نظیر چرخ ارابه یا توپ تهیه کرد. در سال 1909 میلادی فنل فرمالدئید موسوم به باکلیت ساخته شد که در تهیه قطعات الکتریکی ، کلیدها ، پریزها و وسایل مصرف زیادی دارد.

در اثنای جنگ جهانی دوم موادی مثل نایلون پلی اتیلن ، اکریلیک موسوم به پرسپکس به دنیا عرضه شد. نئوپرن را شرکت دوپان در سال 1932 ابداع و به شکل تجارتی ابتدا با نام دوپرن و بعدها نئوپرن عرضه کرد.

شاخه‌های پلیمر
اولین قدم در زمینه صنعت پلاستیک توسط فردی به نام واسپاهیات انجام گرفت وی در تلاش بود ماده‌ای را به جای عاج فیل تهیه کند. وی توانست فرآیند تولید نیترات سلولز را زا سلولز ارائه کند. در دهه 1970 پلیمرهای‌هادی به بازار عرضه شدند که کاربرد بسیاری در صنعت رایانه دارند زیرا مدارها و ICهای رایانه‌ها از این مواد تهیه می‌شوند. و در سالهای اخیر مواد هوشمند پلیمری جایگاه تازه‌ای برای خود سنسورها پیدا کردند. پلیمرها را می‌توان از 7 دیدگاه مختلف طبقه بندی نمود. صنایع ، منبع ، عبور نور ، واکنش حرارتی ، واکنش‌های پلیمریزاسیون ، ساختمان مولکولی و ساختمان کریستالی.

از نظر صنایع مادر پلیمرها به چهار گروه صنایع لاستیک ، پلاستیک ، الیاف پوششی و چسب تقسیم بندی می‌شوند. اینها صنایع مادر در پلیمرها می‌باشند اما صنایع وابسته به پلیمر هم فراوان هستند مانند صنعت پزشکی در اعضای مصنوعی ، دندان مصنوعی ، پرکننده‌ها ، اورتوپدی از پلیمرها به وفور استفاده می‌شود. پلیمرها از لحاظ منبع به سه گروه اصلی تقسیم بندی می‌شوند که عبارتند از پلیمرهای طبیعی ، طبیعی اصلاح شده و مصنوعی.

رزین
منابع طبیعی رزینها ، حیوانات ، گیاهان و مواد معدنی می‌باشد. این پلیمرها به سادگی شکل پذیر بوده لیکن دوام کمی دارند. رایج عبارتند از روزین ، آسفالت ، تار ، کمربا ، سندروس ، لیگنپین ، لاک شیشه‌ای می‌باشند. رزین‌های طبیعی اصلاح شده شامل سلولز و پروتئین می‌باشد سلولز قسمت اصلی گیاهان بوده و به عنوان ماده اولیه قابل دسترسی برای تولید پلاستیکها می‌باشد کازئین ساخته شده از شیر سرشیر گرفته ، تنها پلاستیک مشتق شده از پروتئین است که در عرصه تجارت نسبتا موفق است.

پلیمر مصنوعی
پلیمرهای مصنوعی را می‌توان از طریق واکنشهای پلیمریزاسیون بدست آورد. از مواد پلیمری می‌توان در تهیه پلاستیکها ، چسبها ، رنگها ، ظروف عایق ، مواد پزشکی بهره جست. پلاستیکها به تولید طرحهای جدید در اتومبیلها ، کامیونها ، اتوبوسها ، وسایل نقلیه سریع ، هاورکرافت ، قایقها ، ترنها ، آلات موسیقی ، وسایل خانه ، یراق آلات ساختمانی و سایر کاربردها کمک نموده‌اند در ادمه به بررسی کاربرد چندین پلیمر می‌پردازیم:

پلیمرهای بلوری مایع (LCP)
این پلیمرها بتازگی در بین مواد پلاستیکی ظهور کرده است. این مواد از استحکام ابعادی بسیار خوب ، مقاومت بالا ، مقاومت در مقابل مواد شیمیایی توام با خاصیت سهولت شکل پذیری برخوردار هستند. از این پلیمرها می‌توان به پلی اتیلن با چگالی کم قابل مصرف در ساخت عایق الکتریکی ، وسایل خانگی ، لوله و بطریهای یکبار مصرف ، پلی اتیلن با چگالی بالا قابل مصرف در ظروف زباله‌ها بطری ، انواع مخازن و لوله برای نگهداری و انتقال سیالات ، پلی اتیلن شبکهای ، پلی پروپیلن قابل مصرف در ساخت صندوق ، قطعات کوچک خودرو ، اجزای سواری ، اسکلت صندلی ، اتاقک تلویزیون و... اشاره نمود.

پلیمرهای زیست تخریب پذیر
این پلیمرها در طی سه دهه اخیر در تحقیقات بنیادی و صنایع شیمیایی و دارویی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. زیست تخریب پذیری به معنای تجزیه شدن پلیمر در دمای بالا طی دوره مشخص می‌باشد که بیشتر پلی استرهای آلیفاتیک استفاده می‌شود. از این پلیمرها در سیستم‌های آزاد سازی دارویی با رهایش کنترل شده یا در اتصالات ، مانند نخ‌های جراحی و ترمیم شکستگی استخوانها و کپسولهای کاشتی استفاده می‌شود.

پلی استایرن
این پلیمر به صورت گسترده‌ای در ساخت پلاتیکها و رزینهایی مانند عایقها و قایقهای فایبر گلاس در تولید لاستیک ، مواد حد واسط رزینهای تعویض یونی و در تولید کوپلیمرهایی مانند ABS و SBR کاربرد دارد. محصولات تولیدی از استایرن در بسته بندی ، عایق الکتریکی - حرارتی ، لوله‌ها ، قطعات اتومبیل ، فنجان و دیگر موادی که در ارتباط با مواد غذایی می‌باشند ، استفاده می‌شود.

لاستیکهای سیلیکون
مخلوط بسیار کانی- آلی هستند که از پلیمریزاسیون انواع سیلابها و سیلوکسانها بدست می‌آیند. با اینکه گرانند ولی مقاومت قابل توجه در برابر گرما به استفاده منحصر از این لاستیکها در مصارف بالا منجر شده است. این ترکیبات اشتغال پذیری نسبتا پایین ، گرانروی کم در درصد بالای رزین ، عدم سمیت ، خواص بالای دی الکتریک ، حل ناپذیری در آب و الکلها و ... دارند به دلیل همین خواص ترکیبات سیلیکون به عنوان سیال هیدرولیک و انتقال گرما ، روان کننده و گریس، دزدگیر برای مصارف برقی ، رزینهای لایه کاری و پوشش و لعاب مقاوم در دمای بالا و الکلها و مواد صیقل کاری قابل استفاده‌اند. بیشترین مصرف اینها در صنایع هوا فضاست.

لاستیک اورتان
این پلیمرها از واکنش برخی پلی گلیکولها با دی ایزوسیاناتهای آلی بدست می‌آیند. مصرف اصلی این نوع پلیمرها تولید اسفنج انعطاف پذیر و الیاف کشسان است. در ساخت مبلمان ، تشک ، عایق - نوسانگیر و ... بکار می‌روند. ظهور نخ کشسان اسپندکس از جنش پلی یوره تان به دلیل توان بالای نگهداری این نوع نخ زمینه پوشاک ساپورت را دگرگون کرده است.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
اگه بتونی درسی رو بگیری که یه ترم جلوت بندازه ، آره
وگرنه نیازی نمیبینم که تابستونت رو خراب کنی برای نهایت 6 واحد
 

Similar threads

بالا