پستهای قدیمی , تکراری ((در دست بررسی و احیا))

پستهای قدیمی , تکراری ((در دست بررسی و احیا))

  • در مورد معماري باشد

    رای: 0 0.0%
  • در حد امكان در مورد كارهاي اجرايي باشد

    رای: 0 0.0%

  • مجموع رای دهندگان
    0
وضعیت
موضوع بسته شده است.

amirabas_ali

عضو جدید
کاربر ممتاز
مـعـمـاری قـبـل از اسـلام

مـعـمـاری قـبـل از اسـلام

مـعـمـاری قـبـل از اسـلام


معـماری ایرانی را باید بطور صحـیح از اعـماق تاریخ ایـن سرزمـیـن کهـن مـورد بررسی قـرار داد.

معـماری ایرانی به شـش قـرن قـبل از میلاد مسیح باز می گـردد، که مـشـخـصات هـر دورهً معـماری را در دوره های مـخـتـلف تاریـخـی شـرح می دهـیـم :

1- معـماری دوران ماقـبـل تـاریخ تـا زمان حـکـومت مادها.

2- معـماری از زمان حکـومت مـادهـا تـا پـایان دوره حـکـومت ساسانیان .

در رابـطه با معـماری ایران، بایـد به خـوانـنـدگـان یـادآوری شـود، تـغـیـیـراتی کـه در رابـطه بـا هـنـر پـیـشـیـنـیان ایـران در معـماری داده شـده و نـحـوهً ساخـتمان سازی آن دوران. در سخـنی کـوتاه مـی تـوان به : حکـاکـی بـر روی سـنگ، گچکاری، نقاشی، آجرکاری، آئینه کاری، کاشی کاری، موزائیک کاری و دیـگـر کـارهـای تـزئـیـنی اشـاره کرد.
الـبـتـه مـا بایـد استـثـنـاهـایی هـم بـرای ساخـتـمان هـای چـنـد شـکـلی کـه بـرای مـواردی خـاص اسـتـفـاده می شد، قـائـل شـویم. این گـونـاگـونـی بـرآمـده از نـیـازهـای خـاص مـردم در زمـانـهـای مـتـفـاوت بـوده است.

هـنـرمـنـدان ایـرانی بـه دنـیـا ثـابـت کـردن کـه تـوانائـی هـای بالایی دارنـد و شـامـل احـتـرام بـسیار، بـخـاطر اثـرهـای تـاریخـی مـنـحـصر بـفـرد فـراوانـی کـه از خـود بـجـای گـذاشـتـه، هـسـتـند.



بـنـظر مـشکـل می رسد که بـتوان معـماری ایرانی را از زمانـهـای بـسـیـار دور تـا بـحـال طـبـقـه بـنـدی کرد. اما، تـرتـیـبات زیـر مـی تـواند چـشـم انداز وسـیـعـی از ایـن کـارهـا در اخـتـیـار شـمـا قـرار دهـد: کـلـبه هـای ماقـبل تـاریـخ، شهـرهـا و قـصـبه های اولـیه، اسـتحـکـامات و دژهـای نـظـامی، معـابـد و آتـشـکـده ها، مـقـبـره ها و آرامـگـاه هـای بـزرگ، مـکـانهـای عـظـیـم تـاریـخـی، سـدهـا و پـلـهـا، بـازارهـا، حـمام هـا، جـاده هـا، مسـاجـد عـظـیـم، بـرجـهـا و مـنـاره هـا، ساخـتـمانهـای مـذهـبـی و محـلهـایی از دوران اسلامی، و هـمچـنـیـن بـنـاهـا و یـاد بـودهـای گـسـتـرده در کـشـور ایران.
از دیگـر چـیـزهـای مهـمی که بـرروی معـماری ایرانی تـاثـیـر گـذار بوده است، شـرایط مهـم آب و هـوائی در فلات ایران بوده است. بطور مـثـال سبک معـماری در شـمال کـشـور و کـوهـپـایـه های ایران بـا سـبک معـماری در جـنـوب و کویر ایران تـفـاوت دارد. اکـنـون با مصـادف شـدن بـا اطاعـات تـمام نـشـدنـی و حـیرت آوری کـه امـکـان آن در هـیچ کـشور دیـگـری نـیـست، نگـاهـی داریم گـذرا بـه معـماری ایرانی.



صحـبت کردن در مـورد معـماری باستانی، بدون ایـنکـه نـمونه هایی از آن وجود داشتـه باشـد تـقـریـباً غـیـر مـمـکـن است.
یکی از قـدیـمی ترین بـناهای کـشف شده در فلات ایران مربـوط می شود به بـنای رنگ شـده " زاغ تـپـه " در قـزوین. در تاریخ گـذشـته کـه مربوط می شود به قـرن هـفـتم و اوایل قـرن شـشم قـبل از میـلاد، بایـد بـسیار مورد رسیدگـی قـرار گـیرد که در آن زمان قـبل از تاریخ، چـگـونـه و با چـه وسائـلی این بـنا را آراستـه کـرده اند. از این بـنا بـرای جـمع شـدن و اجـتماعـات استـفاده مـی شده است.

در این بـنا از شومـیـنه برای گـرم کـردن ساخـتمان در فـصلهای سرد سال اسـتـفاده می شده است. هـمـچـنـین محـلی بـرای درست کردن کـباب داشـتـه است. هـمچـنـین این ساخـتمان دو محـل برای نگـهـداری ابزارها و وسائـل، بعـلاوه اتاقـی کـوچـک که از آن به عـنـوان نـشـیـمن استـفاده می کردند. دیـوارهـا بـوسـیله نـقاشـی از بـز کـوهـی تـزئـیـن شـده است. بـه احـتـمال خـیـلی زیـاد از این مـکـان برای انجـام مراستم مـذهـبـی خـود استـفاده می کـردنـد.
تـپـه سـیالک در نـزدیکـی کاشان نـیـز یکی دیگـر از این مکـانهـای تـاریـخی است، که بـه قـرن شـشم و پـنجـم قـبل از مـیـلاد بـرمـی گـردد.







نمایی از معـبد چغـازنبـیل در خوزستان


اولین بار که مردم به منطقه سیالک رفـتـند، نمی دانستـند که چگـونه باید خانه ساخت، و زیر کـلبه هایی که با برگ درخـتان تهـیه شده بود زندگـی می کردند. اما بزودی آنهـا فرا گـرفـتـند که چگـونه با گـل، خشت خام درست کرده و مورد مصرف در خانه سازی قرار دهـند.

در قـرن چهـارم قـبل از مـیـلاد مسیح مردم سیالک بصورتی جامع شروع کردند به بنا نهادن بناهـای جـدید، که بخوبی مشخص است. این بناهـا بصورتی یکجا و توده، و تماما تهـیه شده از آجر خام بود. این آجـرهای اولیه کـه بـصورتی بیضی شکـل تهـیه می شد، در آفـتاب گـذاشته شده و خشک می شدند؛ و بعـد از آن مورد استـفاده قـرار می گـرفـتـند. معـماری این دوره تـمام بـناهـا را با رنگ قـرمز تـزئـین کرده و تمام درهای این بـناهـا کوتاه و باریک بوده و قـد درها بـیشتر از 90 - 80 سانتی متر نبود.
تـپـه حسن در نزدیکی دامغـان، تـپه ایلـبـلیس در 72 کیلومتری کـرمان، و تـپه حسنـلو در آذربایجان غربی از بـناهایی هـستـند که بوسیله حفاری های باستان شناسی از زیر خاک بـیرون آورده شده اند.





در حفاری های تپه حسنلو، سه بنای عـظیم کـشف شد که تمام آنهـا با نـقـشه ای یکسان درست شده بودند. این بـناها به 1000 - 800 سال قـبل از مـیلاد مسیح بـرمی گـردند. تمام آنهـا دارای دروازهً ورودی، حـیاط سنگـفرش شده، اتـاقـهـا و انـبار بوده اند.
در معـماری تـپه حسنلو، ساختمانهـا بـنـظر از چوب بنا شده اند؛ مربع و بصورت برج با پـایه های چـوبی که بدون برش بصورتی عمودی از آنهـا بعـنوان پایه و ستون استـفاده شده بود. یکی از اتاقـهـا بصورتی سنگـفرش شده با خشت خام کشف شد. نکـته جالب توجه اینکه اتاقی دیگـر را که بعـنوان آشپـزخانه از آن استـفاده می شده دارای جاهای مخصوص با شومینه دور آنها بود.

یکی از معـماریهای مهـم ایران مربوط است به قرن 13 قـبل از میلاد؛ معـبد چـغـازنـبـیل ( 1250 قبل از میلاد ) است که در کنار رودخانهً کرخه در استان خوزستان در جنوب ایران قرار گـرفـته است. این معـبد بوسیله "هـونـتاش هـوبان" پادشاه ایلام بر روی خرابه های شهر باستانی "دور - آنـتـش" ساخته شده بود.
این معـبد نشانگـر اوج و شکوه معـماری در آن دوره است. این بـنا بصورت چـهـارگـوش و به صورت یک ساخـتمان پـنج طبقه است، که هـر طبقه از طبقه قـبلی کوچکـتر است و نمائی بصورت مخروطی را نشان می دهـد. معـبد اصلی در آخرین طـبـقـه ساختـه شده بود. موادی که در ساختمان این معـبد بکـار رفـته است، بـیـشـتر از آجرهـای پـخـته لعـاب دار هـمراه با ساروج بـسیار قـوی بوده است.

گـنـبد غـربی معـبد چـغازنـبـیل که بصورتی ماهـرانه ساخته شده بود هـنوز هـم پس از گـذشت سـه هـزار سال از تاریخ آن بصورتی عـجـیب و حیرت آور در وضعـیتی خوب بسر می برد. ساخـتـن طاقـهـای هـلالی شکـل برروی راهـروهـا و پـلـکـان هـای داخل معـبـد نـشـانگـر مـوفـقـیت فوق العـاده و شگـفت آور معـماری در ایران باستان است. چـیـزی که باعـث تعـجب و شوک بـسیار در معـماری چـغـازنبـیل است، اینکه ابـتـکار هـنـرمندان آن دوره در اخـتراع و ساختـن یک سیستم جدید که آب آشامـیدنی ساخـتمان را تهـیه می کرده است. آب تسویه شده بوسیله عبادتـگـران و پـرستـشگـران و ساکـنین آن منطقه مورد استـفاده قرار می گـرفت.


http://daneshnameh.roshd.ir/ منبع
 

e.69a_h

عضو جدید
منظور این دوست عزیز مهندس میر حسین موسوی است
تا هم رشته ایت مانده به کسی رای نده
 

motreb_11

عضو جدید
درخواست فوری پروژه زبان فنی(معماری)

درخواست فوری پروژه زبان فنی(معماری)

سلام دوستان و مدیران سایت:)
من تازه وارد هستم و از مدیران و کاربران بخش خواهش میکنم که اگه متنی برای پروژه زبان فنی در رابطه با رشته معماری هست با ترجمه که حداقل 3 صفحه متن انگلیسی باشه ممنون میشم
باید تا فردا ساعت 11 به استادم این پروژه رو میل بزنم جونه من کمکم کنید:cry:
در هر رابطه ای مثل بنا های تاریخی ایران جهان -نما-پله-هرچی که در رابط با معماری باشه ممنون مییشم

منتظرم متین
:gol:
 

Farzad_Napoli

عضو جدید
دوستان توروخدا کمکم کنید !
یعنی هیچکدومتون طراحی باکس پله رو بلد نیستین ؟ !!!!!!!!!!
عجیبه !!!
 

linux_0011

عضو جدید
سوالای کنکور سراسری 87

سوالای کنکور سراسری 87

سلام.
چرا سوالای کنکور 87 را روی سایت نمیذارین؟
سوالای کنکور کارشناسی نابیوسته سراسری.
 

nargil

عضو جدید
اینا برا مردمشون اهمیت قایل می شن پول مالیاتشون رو اینطوری واسشون خرج می کنن نه اینکه ...
 

archi_atish

عضو جدید
کاربر ممتاز
فقط میتونم بگم wowwwww خیلی عالی بود.من عاشق سبک های تک هستم.تو ایران هم چند تا کار دیدم...مخصوصا در طراحی داخلی

یه سوال : این فرودگاه همون 1995 افتتاح شده؟؟؟
 

baroonearamesh

عضو جدید
کاربر ممتاز
دستتون درد نکنه .... خیلی قشنگن :gol:

از این عکسا میزارین ادم هوس میکنه دلش میخواد ......منم میخوام خب :redface:

معماری نیست رشتم ولی خیلی جالب بود برام بازم ممنون:gol:
 

amirabas_ali

عضو جدید
کاربر ممتاز
دستتون درد نکنه .... خیلی قشنگن :gol:

از این عکسا میزارین ادم هوس میکنه دلش میخواد ......منم میخوام خب :redface:

معماری نیست رشتم ولی خیلی جالب بود برام بازم ممنون:gol:


خوب ما معمارها اینجا هستیم تا هر چیزی که مردم بخوان واسشون با بهترین شرایط یک طراحی ایده آل براشون انجام بدیم ... ممنون از بازدیداتون ..
 

raha

مدیر بازنشسته
بچه ها به نظرتون بهتر نیست. مطالبتون رو در ادامه تاپیک مرتبطش دنبال کنید ... که باعث پراکندگی و بی نظمی مطالب در تالارنشه!!!
مثلا *معماری چیست؟* با *معماری یعنی چی ؟*. چه فرقی میکنه؟؟؟!!!
 

amirabas_ali

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها به نظرتون بهتر نیست. مطالبتون رو در ادامه تاپیک مرتبطش دنبال کنید ... که باعث پراکندگی و بی نظمی مطالب در تالارنشه!!!
مثلا *معماری چیست؟* با *معماری یعنی چی ؟*. چه فرقی میکنه؟؟؟!!!

سلام .. ممنون از بازدیدتون .. من ندیدم .. معذرت میخوام .. حق با شماست .. شرمند ه ام
 
  • Like
واکنش ها: raha

yeganegi

متخصص sketchup
کاربر ممتاز
AliasSurface متعلق به autodesk و Rhino و یا moi3d و یا bonzi3d رو هم اگه ممکنه واسه کسانی که به طرحهای پیچیده و منحنی میپردازند ،لینک بدید. و ممنون از تاپیک خوبتون
ضمنا v-ray 32 bit max رو نتونستم دانلود کنم. اگه ممکنه لینکو چک کنید .
 

tornado*

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوباره سلام

دوباره سلام

بچه هاااااااااااا بیاین کممممممک بارسلون
باشه من هم سعی میکنم تا جمعه اگه تونستم واست پیدا کنم.....;)
اگر هم نتونستم ببخشید دیگه....:redface:
موفق باشید
 

Hosein Kian

عضو جدید
رفاقت معماری و زلزله

رفاقت معماری و زلزله

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]پيش بيني زلزله به وسيله ابرهای زلزله[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] طبق اطلاعات ثبت شده نخستين نمونه‌ي مشاهده شده از اين نوع ابرها به 381 سال قبل در منطقه‌ي[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] chronide واقع در استان Lon-De چین باز مي‌گردد: "هوا گرم و آفتابي بود ... آسمان آبي و شفاف بود ... ناگهان لكه‌هاي سياه ابر كه همانند مار بسيار بلند بود تمام عرض آسمان را گرفت و زلزله‌اي به بزرگي 7 ريشتر, در 25 اكتبر 1622 درمنطقه به وقوع پيوست." روش مورد بحث، چندی پیش در ژاپن و چين مورد استفاده قرار گرفت... بدين ترتيب در صبح 6 مارس1987 ، زلزله‌اي پيش بيني گرديد كه فرداي آن روز به مورخ 7 مارس 1978 به قدرت 8.7 ريشتر به وقوع پيوست[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
پس از کسب اين موفقیت، پيش بيني زلزله به وسیله این ابرها، مدتي در این دو کشور مورد استفاده قرار گرفت، اما از سال 1985 استفاده از آن منسوخ گرديد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
تئوري (شكل گيري ابرهاي مذكور[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]):
وقتي يك صخره‌ي عظيم، تحت اثر نيروهاي خارجي قرار گيرد، قطعات ضعيف آن شكسته شده و قطعات قوی آن ترک میخورند لذا منجر به ايجاد علائمي مي‌گردد كه به پيش بيني زلزله كمك مي‌كند. همچنين افزايش فشار آب حفره‌اي، باعث بالا آمدن سطح آب مي‌گردد و آب به ترك‌ها وارد مي‌شود. فشار و دماي بالا، به تبخير آب و نهايتا نشت آن با فشار از ميان شكاف گسل‌ها منجر شده و برخورد بخار به هواي سرد به تشكيل ابر مي‌انجامد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
عكس زير، مربوط به زلزله‌هاي تانگشان مي‌باشد كه در سال 1976 به قدرت 8.7 ريشتر به وقوع پيوست. در عکس سوراخ¬شدن سقف يك ساختمان بر اثر فوران بخار آب از زير آن قابل مشاهده است. چون اين زلزله حائز شواهد منجر به پیش¬بینی زيادي نبود، شهر تخليه نشد و زلزله جان 750 هزار نفر را گرفت[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].

آقاي zhonghao shou حدود 16 سال از زندگي خود رادر جهت مطالعه برروي ابرهاي زلزله صرف نموده است. وي در پيش بيني تعداد زيادي از زلزله‌هاي بزرگ توفيق يافته[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] ...
ازجمله زلزله‌ي بم, كه مطالعات و پيش بيني وي دراين باب, مورد تائيد اكثر منابع ايراني قرارگرفته است[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
اولين پيش بيني آقاي zhou به 20 ژوئن 1990 بازمي‌گردد, كه 18 ساعت پس از پيش بيني وي, زلزله‌اي به قدرت 7/7 ريشتر در رودبار و منجيل حدود 35000 كشته و تعداد زيادي زخمي بر جاي گذاشت[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
Shou در سال 1993 به كاليفرنيا رفت و زلزله‌اي ژانويه 1996 كاليفرنيا راشخصا به طوركامل احساس نمود. اين امر او را بر آن داشت كه به مطالعات خود در مورد زلزله ادامه دهد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
Shou ادعا مي‌كند كه نظريه‌اش تا 300 سال ديگر به اثبات خواهد رسيد و انسان به پيش بيني قاطع و كامل زلزله قادر خواهد گرديد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
در روش پيش بينی او 5 مشخصه درمورد ابرهاي زلزله بيان شده است[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]:
1- شكل گيري ابرهاي زلزله معمولابه طور بسيار ناگهاني حتي گاهي اوقات درچند ثانيه صورت مي‌پذيرد در حالي كه ابرهاي طبيعي كه درچارچوب هواشناسي مي‌گنجند اين گونه نيستند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
2- ابرهاي زلزله كار, بدليل فشار زيادي كه درحين خروج از زمين دارند, داراي يك شكل خاص مي‌باشند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
مثلا بعضابه فرم چند خط موازي در يك امتداد بروز مي‌كنند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
درصورتي كه ابرهاي طبيعي, داراي شكل و فرم توده‌اي و حجيم هستند.[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]3- [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]گاهي اوقات اين ابرها برخلاف جهت باد حركت مي‌كنند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
مثلا در جولاي 1999يك رشته ابر به طول 800 کیلومتر برفراز هند و سريلانكا ديده مي‌شود كه نشان دهنده‌ي زلزله‌اي به قدرت بيش از 7 ريشتر بود[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
Shou پيش بيني كرد كه مركز زلزله بين ايران تا ايتاليا مي‌باشد چون شرايط جوي نامناسب از پيش بيني مركز دقيق زلزله جلوگيري می‌كند. بالاخره در 17 آگوست 1999 زلزله‌اي به قدرت 7.8 ريشتر در تركيه به وقوع مي‌پيوندد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].

[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
4- [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]اگر هواي اطراف مركز زلزله سرد باشد اكثرا ابرها به صورت چند رشته موازي بوجود مي‌آيند. چون به محض خروج از زمين با هواي سرد برخورد مي‌كنند و ابر تشكيل مي‌دهند. اين ابرها توسط ماهواره‌ي IndoEx در تاريخ 20 دسامبر 2003 از ايران گرفته شده است و زلزله ی بم در 25 دسامبر به وقوع مي‌پيوندد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].

[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]5- [/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]اگر يك توده‌ي ابر طبيعي در بالاي مركز زلزله قرار داشته باشد در ابتدا بخارهاي آب به علت گرمايي كه دارند باعث بوجود آمدن يك حفره بزرگ در داخل ابر طبيعي مي‌شوند. مثلا عكس زير از زلزله‌ي 6.1 ریشتریافغانستان گرفته شده است[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
در اين موارد, علوم آب و هوايي نمي‌توانند علت بوجود آمدن اين تغييرات را توضيح دهند و اين نشان دهنده ي غيرطبيعي بودن ابرها مي‌باشد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
همچنين آقاي shou با استفاده از روشهاي زير مكان و زمان زلزله را مشخص مي‌كند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]:
1- مركز زلزله جايي است كه ابرها از آنجا بوجود مي‌آيند[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
2- قدرت زلزله بستگي به سرعت ومقدار بوجود آمدن ابرها دارد[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
3- زمان بوجود آمدن زلزله پس ازمشاهده‌ي ابر حداكثر 107 روز است. البته درحدود 500 مورد پيش بيني اين زمان كمتر از 30 روز بوده است[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif].
بيش از 70% از پيش بيني‌هايي كه آقاي shou در طول سالهاي 1996 تا 2001 به مركز زمين شناسي آمريكا ارسال نموده كاملا درست بوده است.[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]ابرهای زلزله کالیفرنیا اگوست ۱۹۹۷ :[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]یک دوره زمانی از ابرهای زلزله بم :[/FONT][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]​
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا