دغدغه ی چند ساله من:نفوذ زن سالاری در تلویزیون

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز
من چند سال هست که در جاههای مختلف مخصوصا اینجا این دغدغه رو مطرح کردم که واقعا باعث سست شدن بنیان خانواده میشه و تبلیغ اون خانواده ها رو متزلزل میکنه.حالا بعد چند سال تابناک مطلب قشنگی در این باره نوشته که براتون میزارم:


مرد ایرانی: شوهر شلخته؛ بابای ببو!
نفوذ انگاره‌های فمينيستی در سريال‌های طنز ايرانی

«محبت مرد در برابر اطاعت زن» صدها سال قاعده طلایی حفظ چهارچوبهای خانوادگی بوده است و خانواده ایرانی نماد این تعادل و قاعده هنری به حساب می آمد. مردان همسران خود را دوست دارند و خود را به تامین «آسایش» خانواده متعهد می دانند، از طرفی زنان اتکا و اعتماد به مرد را می آموزند و کانون تولید آرامش خانواده اند. این خلاصه تمام آن چیزی است که در تعالیم دینی و سنتی خود آموخته ایم.

فردریش نیچه گفته بود مدرنیته دوران «زنانگی» است. مردها موجوداتی دست دوم و کم مصرف (اگر نگوییم بی مصرف) اند که جز دست و پاگیری و چلفتگی خاصیتی ندارند. دوران زنانگی یا زن زدگی زمان ورود زنان به عرصه قدرت طلبی و اظهار وجود است. دورانی که تعاریف جدیدی از جنسیت ارائه می شود.

فهم تکاپوی روشنفکران در تحقیر مرد و مردانگی و تقدیس زن و زنانگی فراتر از چند مقاله در تقبیح فمینیسم است. چه آنکه در حاشیه تقبیح فمینیسم هم شاهد رفتاری فمینیستی زنان و مردان به اصطلاح ضد فمینیسم هستیم. از همه تاسف بارتر رفتار گیج کننده رسانه ملی در پایدار کردن تصویر غربی ضد اسلامی از زن و زنانگی و تحقیر مرد است. اتفاقی که تقریبا در تمام سریال های ایرانی می توان رد پایی از آن یافت. این رخداد مخرب حتی در سریال هایی که علی‌الظاهر برای نهادینه کردن یک انگاره فرهنگی یا با هدفی تبلیغاتی ساخته می شوند هم دیده می شود. به عبارت دیگر رسانه در بسیاری از اوقات برای درست کردن ابرو، چشم فرهنگ را از جای در می آورد.

اما این اتفاق در مجموعه های طنز به شکل کاملا آشکار قابل اشاره است و یا شاید بتوان گفت به سوژه اصلی طنزپردازان تلویزیونی بدل شده است. زنان در مجموعه های ایرانی همسران فداکار و مادران دلسوزی هستند که اغلب قربانی حماقت ها و ساده لوحی های همسران بی خاصیت خود می شوند. مردها اغلب یا «خواب آلوهای دست و پا چلفت»ی هستند که از زیر کار در می روند و یا «خپلوهای خوشگذران»ی هستند که نسبت به همه چیز و همه کس بی تعهدند. فرزندان در این میانه تحت تاثیر مادرند و می آموزند که باید «بابای ببو» ی خود را درمواقع خاص نصیحت و یا به رفتارهای سبک او عادت کنند.

در سریال «بچه ها نگاه می کنند»، مجموعه طنز نوروزی شبکه دو سیما، شش مرد سبک عقل و دست و پا چلفتی در خانه ای که ترکیبی از خانواده های به هم ریخته، شلخته و نامتعادل است، در هماوردی با زنان تحصیلکرده و اهل فکر شکست می خورند و شکستهای پی درپی آنها دستمایه خنده مخاطبین می شود. سریال «موج و صخره» مجموعه طنز نوروزی شبکه تهران و «راه در رو» مجموعه ظنز نوروزی شبکه سه سیما نیز همین روابط سرشار از لودگی را در تحقیر مرد و ترجیح فکر، چیره دستی و تشخیص زنان در خود دارد. در تمام این سریال ها فرزندان رها شده در خانواده فقط به فکر و دوراندیشی مادران اتکا دارند و پدرانی خوب دیده می شوند که فرمانبری از زنان را به خوبی آموخته باشند. مردان «زن ذلیل» در پاره ای اوقات دستمایه طنز و هجو و خنده مخاطبین است و در پاره ای اوقات نشانی از روشنفکری و همراهی با عرف و آمد روز دنیا.

«محبت مرد در برابر اطاعت زن» صدها سال قاعده طلایی حفظ چهارچوبهای خانوادگی بوده است و خانواده ایرانی نماد این تعادل و قاعده هنری به حساب می آمد. مردان همسران خود را دوست دارند و خود را به تامین «آسایش» خانواده متعهد می دانند، از طرفی زنان اتکا و اعتماد به مرد را می آموزند و کانون تولید آرامش خانواده اند. این خلاصه تمام آن چیزی است که در تعالیم دینی و سنتی خود آموخته ایم. تمام مطالعات معاصر در بررسی روابط میان زن و مرد نشان می دهد که تضعیف مرد و تحقیر او نه تنها به رضایت زن نیانجامیده که حتی مقدمه ای برای جدایی و درگیری های روانی را فراهم آورده است. پدران و همسران ضعیف النفس به عنوان الگوی ارائه شده در مجموعه های تلویزیونی، از بین بردن تنها الگوی قابل دسترس کودکان است.

بر اساس تحقیقات جرم شناختی همچنین ثابت شده است که حضور موثر پدر به عنوان عامل نظارتی در خانواده یکی از موجبات کاهش تمایل جوانان به بزه کاری است و از طرفی بیش از 60 درصد مرتکبان جرایم سنگین نظیر تجاوز به عنف، نوجوانی و جوانی خود را بدون پدر سپری کرده اند.*

از طرفی در خانواده با خنثی کردن اثر محوری مرد و متزلزل کردن جایگاه او، بی تعهدی به همسر افزایش می یابد. تحقیقات نشان می دهد بسیاری از مردان برای تسکین ناراحتی های ناشی از تحقیر به سمت زنان دیگر سوق پیدا می کنند. مردانی که کمتر از همسرانشان درآمد دارند 5 برابر بیشتر به سمت ارتباط با زنان دیگر گرایش دارند و از طرفی زنانی که به همسرانشان وابستگی مالی د ارند، تا 75 درصد بیشتر از زنان مستقل به خانواده و همسرشان وفادار می مانند.

متاسفانه مجموعه های تلویزیونی در این خصوص وضعیت نگران کننده ای دارند. می توان گفت حتی اگر رسانه ملی اراده کرده بود که انگاره های فمینیستی را رواج دهد هم نتیجه چیزی جز این نبود. مدیران رسانه ملی باید با جدیت بیشتر سوژه های خانوادگی را در انواع آن از جمله طنز مورد نظارت قرار دهند. به نظر می رسد اکنون بیش از همه نیاز داریم ارتباط مستقیم اعتماد و اطاعت زنان از همسران با سلامت روابط میان فردی به تصویر کشیده شود و از طرفی استقلال طلبی و قدرت طلبی خودخواهانه زنان مورد انتقاد قرار گیرد. مسئولان رسانه همچنین باید مراقب باشند که اشتباها رشد زنان در ایران پس از انقلاب را با جدایی آنها از خانواده و حضور استقلال طلبانه شان در اجتماع به تصویر نکشند. این اتفاقی است که متاسفانه در برخی مجموعه های تبلیغاتی رسانه ملی رخ داده است. بطور مثال از سریال «فاکتور هشت» که چندی پیش با هدف به تصویر کشیدن خودباوری و اعتماد به نفس ملی و رشد علمی ایران به نمایش درآمد، شخصیت اول داستان بانوی محقق و فرهیخته ای بود که با زیر پا گذاشتن سنت های مالوف خانوادگی در ایران پرشسهای بزرگی را بوجود می آورد.

سال هاست که مقام معظم رهبری مسئولان صداوسیما را به اهمیت و حساسیت حفظ بنیان های خانواده سفارش می کنند. ایشان حتی در خصوص اثر روانی بازتاب درگیری های خانوادگی در تلویزیون هشدار جدی داده اند. از آن گذشته مقوله حراست از ارزشهای خانوادگی و کارکردهای سنتی آن یکی از محورهای چهارگانه و ماموریتهای اصلی مورد اشاره در حکم تمدید شده رئیس سازمان صداوسیماست.
وحید یامین پور
 

آذرمهر

عضو جدید
کاربر ممتاز
مطلب قشنگی بود.
به نظر من بسیاری از معضلات جامعه امروزی و بخصوص سست شدن بنیان خانواده ها ، بعلت ساخت سریالهای تلویزیونی با گرایش فمنیستی است. مثلا بعنوان نمونه در مورد حجاب ، در اکثر قریب به اتفاق سریالها زنان موفق و مثبت فیلم از حجاب و روابط اسلامی صحیحی برخوردار نیستند و معمولا زنان چادری یا در زندانها ، نیروی انتظامی ، محله های فقیر و زنان بداخلاق سنتی نشان داده می شوند.
یا اگر مردی بعلت فضای نامناسب محیطهای کاری ، مخالف کار کردن همسرش باشد از او یک دیو وحشتناک می سازند که بیننده از او و تفکر او متنفر می شود.
 

mina jojo

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر نمیکنید ساختار زندگی یه چند قرن به اسم دین برگشت
دین گفته بود تذکر ، طرد ، بعد تازیانه
اینجا برعکس شده بود




اگه زنی بیاد به شوهرش بپه اینکارو کن نشونه ضعف مرد نیست نشونه شعور بالاشه که تحمل انتقادو داره



بعدم کسایی که میگن خانومای چادری تو فیلم اینطوری بودن ما که هر چی دیدیم نشون داده بود دکتر چادری ،پلیس چادری ، ...... (من با چادر مخالف نیستم خیلی هم دوست دارم اما نیاد چهره رو بر نگردونید)هر چی زن دوم بودا و قاچاقچی مانتوویی(البته تلویزبونااا سینا بحثش جداست)




این دلیلیم خیلی خنده داره:
طرفی در خانواده با خنثی کردن اثر محوری مرد و متزلزل کردن جایگاه او، بی تعهدی به همسر افزایش می یابد. تحقیقات نشان می دهد بسیاری از مردان برای تسکین ناراحتی های ناشی از تحقیر به سمت زنان دیگر سوق پیدا می کنند. مردانی که کمتر از همسرانشان درآمد دارند 5 برابر بیشتر به سمت ارتباط با زنان دیگر گرایش دارند و از طرفی زنانی که به همسرانشان وابستگی مالی د ارند، تا 75 درصد بیشتر از زنان مستقل به خانواده و همسرشان وفادار می مانند.


ممکنه من شوهرم کارگر باشه من کارمند حقوقم بالاتر باشه حالا باید بره خیانت کنه :surprised: مردای این دور زمونه چه دلایل قانع کننده ای ارایه میدنا:surprised:
 

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر نمیکنید ساختار زندگی یه چند قرن به اسم دین برگشت
دین گفته بود تذکر ، طرد ، بعد تازیانه
اینجا برعکس شده بود




اگه زنی بیاد به شوهرش بپه اینکارو کن نشونه ضعف مرد نیست نشونه شعور بالاشه که تحمل انتقادو داره



بعدم کسایی که میگن خانومای چادری تو فیلم اینطوری بودن ما که هر چی دیدیم نشون داده بود دکتر چادری ،پلیس چادری ، ...... (من با چادر مخالف نیستم خیلی هم دوست دارم اما نیاد چهره رو بر نگردونید)هر چی زن دوم بودا و قاچاقچی مانتوویی(البته تلویزبونااا سینا بحثش جداست)




این دلیلیم خیلی خنده داره:


ممکنه من شوهرم کارگر باشه من کارمند حقوقم بالاتر باشه حالا باید بره خیانت کنه :surprised: مردای این دور زمونه چه دلایل قانع کننده ای ارایه میدنا:surprised:

بحث سر شوهر بد نیست.که همه ما مردها هم محکوم میکنیم اینجور افراد رو.

بحث سر اینه که مرد خوب رو؛ مرد با ابهت و مرد مدیر و مدبر و تکیه گاه زن و حامی خانواده و ستون خانه رو دیگه تو تلویزیون نمیبینیم.
 

abandoned

عضو جدید
ممنون از مطلب خوبت
به نظرم تلوزیون ما مشکلات زیادی داره که این مشکل به چشم نمیاد
اگر هم نقدی باشه و صورت بگیره متاسفانه اثر مثبتی نخواهد داشت
 

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از مطلب خوبت
به نظرم تلوزیون ما مشکلات زیادی داره که این مشکل به چشم نمیاد
اگر هم نقدی باشه و صورت بگیره متاسفانه اثر مثبتی نخواهد داشت

خب چند سال پیش که این حرفارو میزدم کسی جدی نمیگرفت الان مثل اینکه مردها دارن از خواب خرگوشی بیدار میشن و میبینن حرکت خزنده و زیرکانه یه مشت طرفدار فمینیست که میخوان همه جا نفوذ کنند.الان داره یواش یواش صدای خیلی ها در میاد.بنیان خانواده رو دارن با اقسام و انواع سریالها و فیلمها از بین میبرن.
داستان ما شده داستان همونی که از ترس افتادن از پشت بوم اونقدر عقب عقب رفت تا از اون طرف افتاد.انقدر گفتیم مردسالاری اخه و بده و زشته که الان اگه جلوشو نگیریم داره میره به سمت زن سالاری.
 

Similar threads

بالا